Hyllest til Jahn Teigen!

Gjennom sin karriere i norsk musikk- og underholdningsliv siden 1970-tallet, har Teigen etablert seg som en markant, fargerik og folkekjær artist og rikskjendis i Norge. Han har gitt ut over 40 album og hele 60 singler.

Jahn er den som har deltatt i Melodi Grand Prix flest ganger. Som artist har han deltatt hele 14 ganger. Første gang var i 1974, da han deltok med bidraget «Hvor er du?». Siste gang han, foreløpig, deltok som artist var i 2005. Da sang han balladen «My Heart Is My Home». Bidraget var skrevet av hans tidligere kone Anita Skorgan. Denne gang endte det hele på 4.plass i MGP.

Jahn Teigen representerte Norge i Eurovision hele tre ganger. I 1978 med bidraget som fikk 0 poeng «Mil etter mil». Han var tilbake sammen med Anita Skorgan i 1982 hvor de to sammen sang «Adieu». Også året etter, 1983, representerte de to Norge. Da med «Do-Re-Mi». Paret oppnådde henholdsvis en 12. – og en 9.plass. Jahn kom på andreplass i MGP to ganger i årene etter – i 1988 og 1990. Sistnevnte år hadde han med seg svenske Carola på scenen i MGP – og Anita Skorgan.

I 1989 stilte Jahn opp i MGP med sangen «Optimist». Han gikk ikke til gullfinalen i MGP, og publikum reagerte med å bue og rope «Teigen, Teigen». Det var ikke mange som forstod hvorfor Teigen ikke kvalifiserte seg. Sangen var catchy. Det var ekstase blant publikum. Mange seere ringte inn til NRK og kalte det hele en skandale.

Jahn har vist oss – uansett tap eller seier – at Melodi Grand Prix handler om å ha det gøy. MGP handler om fest, uhøytidelig moro som fenger folk. Mannen i gata. Jahn har gått foran og vist oss hvordan man takler 0 poeng i Eurovision. Han klarte å snu 0-poeng i 1978 til seier. «Mil etter mil» har blitt en evig slager her hjemme, og fremdeles snakker Europa om den !

 

250px-Jahn_Teigen_i_2011

 

Kjære Jahn: TAKK for alle gode MGP – og Eurovision-minner! Du har opprørt og gledet oss gjennom mange tiår! Du er selveste «King of MGP»! For oss som har levd en stund er det du Jahn, som står for oss som et levende eksempel på hva Melodi Grand Prix er. Et folkelig show. Der moro, show, og uhøytidelighet står i sentrum!

I dag har du bursdag. Du fyller 69 år. Mye har du erfart og opplevd opp gjennom. Som de fleste av oss. Allikevel så står du igjen, som selveste Kongen av Melodi Grand Prix. Uansett plassering, så husker vi dine bidrag. Du har gjort oss stolt i Eurovision med gode plasseringer. Du har gjort et stort inntrykk, selv som pauseunderholder under norske finalen(er). Uten deg ville ikke Melodi Grand Prix vært Melodi Grand Prix ! – Og vi ville ikke vært foruten 0-poengeren i Eurovision 1978. Den er like legendarisk som deg selv!

 

♥️ Gratulerer med dagen fra oss, og alle Melodi Grand Prix-  & Eurovision-fans! ♥️

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: