Last Call for Melodi Grand Prix 2019

Ved midnatt søndag 9.september, stenger NRK for muligheten til å sende inn bidrag til neste års MGP. Da starter utvelgelsen av hvilke låter som vil utgjøre Melodi Grand Prix 2019.

Hvis NRK velger å gjennomføre det samme opplegget for MGP 2019 som de gjorde i år, vil låtene bli offentliggjort i midten av januar – med den norske finalen antagelig 9.mars 2019 i Oslo Spektrum.

MGP 2018 fikk innsendt 1200 bidrag, som var ny rekord. Disse bidragene ble etter gjennomhøring kokt ned til 100. Deretter benyttet NRK seg av lyttergrupper bestående av femti mennesker – som igjen plukket ut de 10 melodiene som utgjorde MGP 2018.

Vinneren ble, som alle kjenner til, Alexander Rybak med låten «Thats How You Write A Song». Han vant en overlegen seier i MGP, og Alexander vant også sin semifinale i Eurovision, men havnet på 15.plass i den store Eurovision-finalen.

Nå er det 2019 som gjelder, og vi håper NRK gjennom innsendte og inviterte bidrag, finner låta som gjør det mulig å bringe Eurovision Song Contest tilbake til Norge. NRK har som mål å vinne Eurovision i nær fremtid.

I 2019 er det ti år siden Norge sist vant Eurovision. Alexander Rybaks «Fairytale» i 2009 innehar rekorden i antall gitte poeng etter gamlemåten. Tidligere har Norge vunnet Eurovision i 1985 («La det swinge» Bobbysocks) og i 1995 ( «Nocturne» Secret Garden). Rolf Løvland var komponist bak begge disse seirene i Eurovision.

Nå retter vi blikket frem til 2019, og håper på en gedigen fest i Oslo Spektrum!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: