Queentastic er Absolutely Fabulous!

Melodi Grand Prix 2006 ble den største og mest omfattende utgaven av Melodi Grand Prix til da, etter at NRK bestemte seg for å lage en MGP-turné etter modell fra svenske Melodifestivalen. Det ble arrangert tre delfinaler med seks låter i hver. To av låtene gikk direkte til finalen i Oslo.

Draggruppa Queentastic og låta «Absolutely Fabulous» kom som et friskt pust inn i Melodi Grand Prix 2006, og kvalifiserte seg direkte fra delfinalen i Bodø til finalen i Oslo Spektrum. Duoen fikk straks mange fans, og mange krysset fingrene for at Norge for første gang skulle stille med et dragshow i Eurovision – i Hellas.

Queentastic bestod i 2006-utgaven (i MGP), av Dean-Erik Andersen og Geir Lillejord.

«Vi startet med delfinale i Bodø, og visste jo ikke hva vi egentlig hadde blitt med på. Dette var jo vår største live TV-opptreden noensinne. Alt fokus var på å gjøre vårt beste og prøve å nyte opplevelsen – uansett hvordan resultatet ble. Så gikk vi jo over all forventning videre derfra, og fikk ta del i den stort finalen i Oslo Spektrum..»  forteller Dean-Erik Andersen til oss i Eurovision Norway.

Norge hadde tidligere stilt med Europas første drag i Eurovision, på hjemmebane i Bergen i 1986, da Ketil Stokkan sang «Romeo». – Men under dette nummeret var det kun danserne som var dragartister.

Queentastic stod for det første rene dragshowet i Melodi Grand Prix`s historie – og er til dags dato (dessverre) de eneste…

 

42208869_1432337743576787_1494291062980608000_n
Dean-Erik og Geir i Queentastic

 

Dean-Erik kan fortelle oss at hele MGP-reisen fra delfinalen i Bodø til finalen i Oslo føltes helt fantastisk.

Det hadde vært en drøm for oss lenge å delta i Melodi Grand Prix. Da vi var klar for den norske finalen, gikk det opp for oss at drømmen var i ferd med å bli sann.  Vi hadde et eneste fokus, og det var å gjøre vårt aller beste, uansett resultat. Min herlige kollega Geir Lillejord satte seg bak symaskinen og oppgraderte kostymene våre fra Bodø, slik at alt skulle skinne som best i Oslo. Vi bestemte oss for å gå «all in…» kan Dean-Erik fortelle.

 

SJEKK SELV JUBELEN OVER QUEENTASTIC I FINALEN I OSLO SPEKTRUM!

 

 

– Vi har aldri vært så nervøse som sekundene før vi entret scenen i finalen, og samtidig så utrolig glade. Foran et fullsatt Spektrum, som gav oss en fantastisk støtte, levde vi drømmen!!! 

Queentastic endte til slutt på en flott 3.plass, og Dean-Erik forteller oss at erfaringene av å få være med i Melodi Grand Prix, var en magisk opplevelse som han bærer med seg for resten av livet.

Dean-Erik andersen

 

Dean-Erik er fortsatt stor fan av Melodi Grand Prix og Eurovision, og det er noe som gleder oss i Eurovision Norway. Vi var (er) store fans av Queentastic, og skulle mer enn gjerne sett at de fikk sjansen igjen av NRK etter forsøket i 2006. «Absolutely Fabulous» er fremdeles en stor hit, spesielt på gay-klubber rundt om.

Vi er jo selvsagt nysgjerrig på hva tidligere deltakere i Melodi Grand Prix tenker om – nettopp MGP. Derfor måtte vi spørre Dean-Erik om hans favoritter, når det kommer til  norske bidrag i Eurovision.

Å, det må være «For vår jord» med Karoline Kruger! Men av bidragene de siste årene må jeg bare si at Margaret Berger med «I Feed You My Love» ruler!  

Vi måtte også spørre om det er noe han ønsker seg annerledes i Melodi Grand Prix. Svaret fra Dean-Erik lot ikke vente på seg.

– Jeg savner orkesteret, og jeg skulle ønske at  delfinalene, som vi fikk lov å være en del av, kom tilbake.. 

Hva med Eurovision, Dean-Erik? Hvilke er dine favoritt-vinnere av Eurovision?

– Det er egentlig mange, men jeg må nevne Celine Dion, Carola og Conchita Wurst!

 

Vi i Eurovision Norway ønsker å takke Dean-Erik for at han tok kontakt med oss via Facebook-siden vår, for å fortelle om sine opplevelser ved å delta i Melodi Grand Prix.

Vi må også innrømme at Queentastic var våre favoritter under Melodi Grand Prix 2006, uten å tråkke Christine Gulbrandsen på tærne! Hun leverte også en Absolutely Fabulous  opptreden I Eurovision – På norsk!

 

QUEENTASTIC HOLDER FORTSATT KOKEN… !

 

Tommel opp, for Dean-Erik og alt Queentastic har gitt oss opp gjennom årene! 👍🏻

Vi  reklamerer mer enn gjerne for Queentastic, og her kan du se dem selv i høst:

 

39336397_10155894809529385_3887354361075990528_o

 

41940990_1529168630517231_3970069121889992704_n

 

 

 

eurovisionnorway
Følg oss på Facebook! 👍🏻

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: