Frankrike er in it to win it!

Frankrike er in it to win it, sa vi i et tidligere innlegg på vår FB-side – og det står vi ved!

Lørdag 12.januar avholdes den første semifinalen. Ni låter skal konkurrere om å bli en av de fire beste som går til finalen – sammen med de fire beste fra den andre semifinalen som arrangeres 19.januar.

Vi konsentrerer oss om de 9 låtene i den første semifinalen i Destination Eurovision 2019.

 

I denne semifinalen hører du også bidraget som vi i Eurovision Norway tror vil representere Frankrike i årets Eurovision. Det samme sier oddsen i Frankrike.

 

LETS START! 

 

Naestro  «Le Brasier»

Franskmennene kjører et moderne sound i år, og Naestro er intet unntak. Her kan du fint klappe takten gjennom låta. Den kan minne litt om Ungarns bidrag i 2016, men Naestro ligger på 2.plass på oddsen over hvem de tror kommer til å representere Frankrike i Tel Aviv.

 

 

Bilal Hassani  «Roi»

Under parykken og sminken finnes en stor stemme. Bilal Hassani er bare 19 år, men har allerede 200.000 følgere på sosiale medier. Han har vært en stor fan av Eurovision siden han var 9 år. Bilal har to store favoritter fra Eurovision: Svenske Loreen som vant i 2012, samt Østerrikes vinner fra 2014 Conchita Wurst. Låta er også skrevet av fjorårets vinner i Frankrike. Bilal er favoritten hos betting-selskapene til å vinne den franske konkurransen. I tillegg så får han stemmene til oss i Eurovision Norway. Låta har et sterkt refreng, og blandingen mellom fransk og engelsk tekst tror vi er et sjakktrekk for å kapre poeng. Vi tror Frankrike stiller med Bilal Hassani og «Roi» i Eurovision 2019 – og gjør den det, så kommer Frankrike til å være kandidat til å gå av med seieren i Eurovision Song Contest 2019. 🇫🇷

 

Mazy » Oulala»

Sangtittelen gir kanskje ikke de største forhåpningene, men låta er litt mer spennende enn tittelen. Bittelitt. Den teaser deg gjennom tre minutter, med små innslag av det latinske. Overlever neppe semifinalen, og låten kommer fort til å bli glemt.

 

Lautner  «J’ai pas le temps»

To unge håpefulle menn stiller med en sugerende, lett og nynnbar låt, som fort kan vinne mange stemmer. Lautner bør bli en av de fire som kvalifiserer seg til finalen i Destination Eurovision. Låta er på vår topp4 i denne semien.

 

Florina  «In the shadow»  

Nok et sterkt bidrag fra Frankrike. Vi kan allerede nå se for oss Eurovisionfansen synge «In the Shadow» av full hals. Låta kan gjøres enda mer salgbar med en spennende staging, og vi er spent på dette bidraget. Låta er god, og fungerer det på scenen, så kan denne bli farlig for Florinas konkurrenter. Vi har den på Topp3 i denne semien.

 

Aysat  «Comme une grande»

Her kan det i beste fall bli liv på scenen! Aysat skiller seg ut ved at låta er litt mindre mainstream enn sine konkurrenter. Det kan slå begge veier. Vi tror ikke hun kvalifiserer seg til finalen, men vokser låta på scenen, så kanskje..

 

Chimène Badi  « Haut»

Det finnes ingen tvil om at denne låta konkurrerer om å representere nettopp Frankrike. Vi hører det franske uttrykket gjennom hele låta. Den kjører i vei fra start – og holder nesten inn til mål. Det er et drivende trykk i låta, og noen interessante mellomspill her og der, men.. Låta gir oss absolutt ingen vinnerfølelse, og det er et dårlig tegn når man må vinne for å representere landet sitt i Eurovision.

 

Silvàn Areg » Le petit Nicolas»

Silvan stiller i en semifinale med forholdsvis sterk konkurranse. Det gjelder å bli nr 4 eller bedre for å kvalifisere seg til videre til finalen. Låta ligger på en 4.plass på oddsen, men vi tror Silvan skal få det vanskelig med å kvalifisere seg til finalen.

 

Battista Acquaviva «Pasio»

En pompøs og mektig start, før den roer det hele litt ned. Dette er en melodiøs låt som kanskje er litt inspirert av ENYA. Fremføres denne «storslagent og pompøst» på scenen, så kan dette bidraget absolutt melde seg på i kampen for å representere Frankrike. Vi liker dette og tror denne tar seg til finale. Vår klare 2.plass i denne semien, men det er før vi har sett, og hørt den, fremført på scenen..

 

Du finner selvfølgelig alle de franske låtene (som er tilgjengelig) på vår Spotify-profil:

Eurovision Norway

Årets franske låter fremstår som ganske sterke generelt sett, med noen få unntak. Det er tydelig at franskmennene virkelig går all in for Eurovision, og ønsker å vinne.

I 2018 var forhåpningene store både blant franskmenn og den europeiske fansen, men de oppnådde til slutt en 13.plass. Artistene som fremfører dette bidraget er også komponistene bak vår favoritt i årets franske konkurranse: «Roi» med Bilal Hassani.

 

 

Følger du oss på Spotify så får du også høre alle låtene fra Eurovision og Melodi Grand Prix fra mange år tilbake, og frem til i dag. I tillegg finner du egne spillelister fra andre nasjonale finaler. Er du glad i ballader, finner du for eksempel egne lister for Eurovision ballader. Det er bare sette seg ned og lage sin egen Eurovision-kveld. Egne forslag til spilleliste om du skal ha et Eurovision-party finner du også på vår Spotify-profil!

 

 

 

eurovisionnorway

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: