UK BACK ON TRACK!

Tre sanger fremført i to forskjellige versjoner – av to forskjellige artister. Det er sånn britenes finale blir i Eurovision You Decide.

Tilsammen skal disse seks bidragene kjempe om å representere Storbritannia i årets Eurovision Song Contest! Låtene ble sluppet på direkten på BBC Radio 2 på i dag.

Dagens låtslipp i Storbritannia har vært fulgt med argusøyne fra spesielt britiske fans. De har lenge vært misfornøyd med hvilke låter BBC har plukket ut til sine nasjonale finaler.

Vi våger påstanden om at årets låter i Storbritannia er de sterkeste på mange år, og vi tror at britene får en bedre plassering i Eurovision enn på lenge!

 

fullsizeoutput_1ace.jpeg

 

Sang 1: «Bigger Than Us» Skrevet av blant annet den svenske stjernen fra Melodifestivalen, John Lundvik – i samarbeid med Laurell Barker, Anna-Klara Folin, og Jonas Thander.

Første versjonen fremføres av 21-år gamle Michael Rice – og for en vokal han har!  Michael vant den britiske utgaven av «All Together Now».

Den andre versjonen skal fremføres av Holly Tandy.

Hun sang seg frem til kvartfinalen i britiske X-factor.

 

Sang 2: «Freaks» Skrevet av Jon Maguire, Rick Parkhouse, Corey Sanders og George Tizzard

Første versjonen er med unggutten Jordan Clarke.

 

🇳🇴 Den andre versjonen fremføres av jentegruppa MAID. En av medlemmene i denne gruppen er halvt norsk. Kat (27) snakker flytende norsk og spiller fiolin. Hun forteller til BBC at hun har vært på mange Eurovision-fester i Norge!

 

 

Sang 3: «Sweet Lies» Komponistene bak dette bidraget er danske Esben Svane,  i samarbeid med Maria Broberg og Lise Cabble.  Dama bak den danske Eurovisionvinneren «Only Teardrops» i 2013.

Dette kan bli gøy. Første versjonen har fått en heftig danserytme, mens den andre versjonen roer deg hele ned. Det er to unge kvinner som alene fremfører hver sin versjon. Første kvinner ut er Kerry-Anne

 

Den som roer det helt ned er Anisa

 

Noe forteller oss at powerballaden som Michael Rice fremfører, blir en av favorittene. De heftige rytmene til Kerry-Anne følger nok tett etter. Døm selv!

 

Den britiske finalen avholdes Fredag 8.februar i den nord-vestlige byen Salford. Programledere for finalen er den svenske Eurovision-vinneren Måns Zelmerlöw, sammen med den britiske komikeren og skuespilleren Melanie Giedroyc .

 

p05vxbbz.jpg

 

Storbritannia ble i fjor representert av SuRie med låten «Storm». Under fremførelsen ble hun forstyrret av en fra publikum som stormet scenen. SuRie taklet avbrytelsen på en glimrende måte, og avstod fra å opptre på nytt igjen til tross for hendelsen, og endte på 24.plass.

Storbritannia har vunnet Eurovision hele fem ganger: 1967, 1969, 1976, 1981, og sist gang i 1997. De har også hele femten 2.plasser i konkurransen.  Storbritannia er direkte kvalifisert til finalen, men de siste årene har de slitt med å få til gode resultater.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: