Vinneren i Frankrike hetses i sosiale medier fordi han er homofil..

Sist lørdag vant 19-årige Bilal Hassani den nasjonale finalen i Frankrike med låten «Roi» – som betyr «Konge». Sangen handler om selvrealisering, og det å tørre å være seg selv.

Bilal er fra Paris, og har marokkanske aner. Den siste tiden har han mottatt flere drapstrusler på sosiale medier, grunnet sin homofile legning. I tillegg har han mottatt uttalige fornærmelser, oppfordringer til hat og vold, og homofobiske trusler.

Bilal har nå politianmeldt flere personer for drapstruslene. Hans advokat uttrykker til avisen Le Monde, at flere av de som har kommet med trusler, nå kan forvente rettslige etterspill. Den franske straffeloven åpner for opp til 6 års fengsel og 500.000 kroner i bot, for personer som fremmer den type trusler som Bilal har mottatt.

Bilal Hassani har også mottatt stor støtte, etter at han valgte å anmelde personer som har kommet med fornærmelser, homofobiske trusler og drapstrusler.

Bilal Hassani var Eurovision Norway sin favoritt i Frankrike. Vi liker Bilal og låta «Roi», og er glad for at vi får anledning til å se han opptre i den store finalen i Eurovision lørdag 18.mai. (Frankrike er direkte kvalifisert)

 

 

– All honnør og støtte til Bilal, som tar til motmæle og anmelder krenkelser og trusler. Det må aldri tolereres verken i det daglige liv, eller på sosiale medier, at mennesker kommer med trusler, krenkelser eller fornærmelser.  Vi er også obs på dette i våre kommentarfelt på vår FB-side, og har heldigvis heller ikke sett noe til dette!

 

Vi ønsker Bilal, og Frankrike, lykke til i Eurovision Song Contest! 

 

FRANCE-MUSIC-EUROVISION

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: