Svensk delfinale med joik, reinsdyr og en nordmann!

Søta bror kjører i vei med delfinale 3 i årets utgave av Melodifestivalen. Ytterligere to bidrag skal velges for finalen lørdag 9.mars. To andre bidrag får en sjanse til for finalebillett, ved å kvalifisere seg til «Andresjansen» lørdag 2.mars.

 

Kveldens startliste:

 

The Lovers of Valdaro  «Somebody Wants»
Her er Norge representert! Denne duoen består av Adam Warchester og Erik Høiby, opprinnelig fra Kongsvinger. Erik var også med som danser i fjorårets Eurovision, i bidraget fra Moldova! Sammen debuterte de på musikkscenen under Europride i Stockholm. Erik og Adam vant en deltakelse i Melodifestivalen gjennom å ta seg til finalen i svenske P4`s konkurranse » Nästa 2018″. Låtskrivere er Peter Boström, Thomas G:son – og nordmannen Erik Høiby. Heia Norge!

Dolly Style «Habibi»
Kom som ei kule i Melodifestivalen for første gang i 2015 med bidraget «Hello Hi». De stilte også opp året etter. Begge gangene gikk de videre til andresjansen, men der stoppet det opp.  Alle gode ting er tre, og i år prøver de igjen. Låtskrivere er Jimmy Jansson, Palle Hammarlund og Robert Norberg.

Martin Stenmarck  «Låt skiten brinna»
Martin representerte Sverige i Eurovision Song Contest i 2005 med bidraget «Las Vegas». Det endte med en 19.plass i finalen. I tillegg har Martin stilt opp i Melodifestivalen to ganger etter dette, uten å helt lykkes med resultatene. Han er også svogeren til en av kveldens deltakere, da han er gift med søsteren til Lina Hedlund, som er neste deltaker ut. Låtskrivere er Uno Svenningsson, Tim Larsson og Tobias Lundgren.

Lina Hedlund  «Victorious»
Dette er sjette gang som Lina stiller opp i Melodifestivalen. Hennes beste resultat er fra 2014, da hun sang sammen med Alcazar til en 3.plass. Låtskrivere er Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic og Johanna Jansson.

Omar Rudberg  «Om och om igen»
Tidligere medlem av bandet FO&O, som deltok i Melodifestivalen 2017. De kvalifiserte seg til finale, men endte på en 8.plass. Låtskrivere er Omar Rudberg, Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg og Jens Hult.

Rebecka Karlsson «Who I Am»
18 år gamle Rebecka har tidligere vært med i «Svenske Talenter». I tillegg kan hun skryte av å ha erobret 2.plassen i den svenske utgaven av «Idol» i 2016. Låtskrivere er  Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov og Henric Pierroff.

Jon Henrik Fjällgren «Norrsken»
Joikeren slo igjennom i Sverige da han vant «Svenske Talenter» i 2014. Året etter prøvde han seg i Melodifestivalen, og endte på 2.plass. Han stilte opp igjen i 2017. Den gang ble det en 3.plass. Kan han gå helt til topps denne gangen? Han benytter seg i kveld av en LED-skjerm med video av et reinsdyr. Det svenske produksjonsteamet har imidlertid brukt en hel uke på å retusjere løkka rundt halsen til reinen, slik at den ikke vil synes under fremføringen. Løkka ble brukt for at dyret skulle stå i en stilling slik at den firbeinte kunne se rett i kamera.. Jon Henrik er en av forhåndsfavorittene. Låtskrivere er Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson – og Jon Henrik Fjällgren.

 

Her kan du høre 1.minutts klipp fra hvert av kveldens bidrag

 

Forhåndstips

 

6 quick and easy steps (21)

 

Den svenske offisielle fanklubben Melodifestivalklubben spurte publikum som var tilstede under generalprøven fredag kveld, om hvilket bidrag som var deres favoritt. Blir lørdagens resultater lik denne «meningsmålingen» vil Dolly Style og Jon Henrik Fjällgren gå rett til finale, med Omar Rudberg og Martin Stenmarck til andresjansen.

 

Delfinale 3 Leksand Meningsmåling

  1. Dolly Style – Habibi  144 stemmer (26.5%)
  2. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken  143 stemmer (26.3%)
  3. Omar Rudberg – Om om och om igen  93 stemmer (17.1%)
  4. Martin Stenmarck – Låt skiten brinna  62 stemmer (11.4%)
  5. Lina Hedlund – Victorious 38 stemmer (7%)
  6. The Lovers of Valdaro – Somebody Wants  35 stemmer (6.4%)
  7. Rebecka Karlsson – Who I Am  28 stemmer (5.2%)

 

Under kveldens delfinale markerer SVT at dette er sending nummer 100 av Melodifestivalen på turne. Samtidig markeres at det er 40 år siden den avdøde Ted Gärdestad representerte Sverige i Eurovision, med bidraget «Satelitt».

 

 

Delfinale 3 arrangeres i Leksand, og du ser den på SVT1 kl 20.00. Sendingen streames også på nett:  SVT-Play

 

img_2963

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: