🇳🇴 KEiiNO er STORfavorittene!

De topper Spotify, Youtube og Oddsen. Fred, Alexandra og Tom i Keiino er favorittene til å vinne årets Melodi Grand Prix. Nordmenn har åpenhjertig tatt vel i mot «Spirit in the Sky».

Europeerne henger ikke langt etter:  «Norway, Please send this» » This song has to be in Tel Aviv» «A real Banger. The winner of Eurovision 2019» og «Oslo2020«. Dette er bare noen av de tusenvis av kommentarene som utenlandske fans har skrevet om «Spirit in the Sky».

Fansen forventer et sceneshow som står i stil med låta: Nordlyset som danser over scenen. En magisk overgang når Fred leverer joiken. Stiller han i samekofte fra start, eller tyr Fred til kostymeskift når den rolige joiken starter litt ut i låta? Klarer trioen å lage et spennende sceneshow alene, eller har de med seg noen på scenen? Er de rette kostymene på plass? Leverer de vokalmessig?

En låt som er en så stor forhåndsfavoritt, har mye å tape på et sceneshow som ikke står i stil med forventningene. Da kan konkurrentene fort melde seg på i kampen om billettene til Tel Aviv. 

Ikke på mange år har Melodi Grand Prix hatt en så stor favoritt før finalen avholdes. Favorittstempelet er så stort at det fort kan få tankene tilbake til 2009 og låta Fairytale. Det kan ikke bare føles godt å være i trioens sko, da de naturligvis må føle på det store forventningspresset. Leverer de visuelt, tyder mye på at «Spirit in the Sky» vil representere Norge i Tel Aviv.

KEiiNO har levert promoteringen av låta til toppkarakter. De har opptrådt offentlig med låta flere ganger. De har gjestet statskanalens konkurrent, Tv2. De har skapt engasjement på sosiale medier. Trioen svarer også fansen i kommentarfeltene. Sosiale medier har blitt en utrolig viktig plattform å være aktivt tilstede på – også for artistene i Melodi Grand Prix. KEiiNO er rett og slett «på»! De har gjort alt etter boka, og har gjort det som skal til for å lykkes. Det eneste som står igjen er å levere på scenen i Oslo Spektrum.

Det er bare KEiiNO, og produsentene i NRK, som vet hvordan sceneshowet blir i lørdagens finale. Trioen med Tom, Alexandra og Fred vil ha Europas øyne rettet mot seg, når de entrer scenen i Oslo Spektrum.

KEiiNO har ni konkurrenter. Fire av deltakerne i Melodi Grand Prix vil kvalifisere seg til en superfinale. Deretter blir disse eliminert til en gullfinale, med de 2 bidragene som har fått flest stemmer fra det norske publikummet.

Mye tyder på at det er Kjetil Mørland som kommer til å kjempe med KEiiNO om seieren i Oslo Spektrum. Hans bidrag «En livredd mann» ligger på 2.plass både på Oddsen, Spotify og YouTube. Mørland har også mange fans i Europa, etter deltakelsen i Eurovision 2015.

Vi tror at sceneshowet vil ha stor betydning for utfallet av årets Melodi Grand Prix. Låta må være god, men det visuelle må også stå i stil med bidraget. De artistene som feiler på området, vil også ha mindre sjanser for å lykkes. Vi har sett mer enn en gang at det visuelle uttrykket har vært avgjørende for å sanke, eller tape, stemmer..

 

EUROVISION NORWAY`S  SUPERFINALE   VS ODDSEN

 

Untitled design (40).png

 

Vi i Eurovision Norway vurderte årets MGP-låter samme helg som bidragene ble lansert. Nå viser det seg at vår egen avstemning er nesten identisk med resultatene på oddsen – bare fire dager før finalen. Resultatene fra Eurovision Norway sin vurdering:

  1. KEiiNO
  2. Adrian Jørgensen
  3. Kjetil Mørland
  4. Chris Medina

(Vår 5.plass er delt mellom Erlend Bratland og D`Sound)

 

Ser vi på oddsen, er det de samme fire som kvalifiserer seg til superfinalen. Tallet i parantes er prosentvis vinnersjanse på oddsen, og som du ser så leder trioen stort:

  1. KEiiNO (49%)
  2. Kjetil Mørland (12%)
  3. Adrian Jørgensen (10%)
  4. Chris Medina (5%)

(5.plass på Oddsen er Erlend Bratland)

 

Blir vi vitne til en brakseier for KEiiNO, eller blir det jevnere enn noen har turt å spå? «Alle» tror Spirit in the Sky» blir Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2019 – men det har kommet overraskelser på oppløpssiden i Melodi Grand Prix tidligere. Vi tar ingenting for gitt. Det står ni konkurrenter i køen, som mer enn gjerne vil representere Norge i Tel Aviv. Alt ligger til rette for en spennende fest i Oslo Spektrum!

 

eurovisionnorway
Følg oss på Facebook! 👍🏻

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: