Se opp for Aserbajdsjan

Aserbajdsjan ble med i Eurovision Song Contest for første gang i 2008. De er fremdeles unge i ESC-sammenheng, men ikke desto mindre har de allerede vunnet den europeiske finalen en gang siden debuten. Det skjedde i 2011 da de vant med sangen «Running Scared». De første årene etter at de ble med i ESC, fikk de flere gode plasseringer i den internasjonale finalen og ESC ble derfor et svært populært TV-program i landet. I fjor ble de imidlertid for første gang slått ut i semifinalen.

Vi skal ikke bevege oss inn i landets historie her, selv om mye kunne skrives. Geografisk er Aserbajdsjan en republikk i sydøstlige Kaukasus. Største delen tilhører Asia, det er faktisk bare en landeremse av landet som er europeisk. Landet grenser til Armenia, Georgia, Iran, Russland og Tyrkia. Hovedstaden er Baku og det var blant annet der Sveriges Loreen vant ESC i 2012 med sangen «Euphoria».

I år har Aserbajdsjan bestemt seg for å ta revansje på fjorårets dårlige resultat. Nå satser de på en 27 år gammel sanger med navn Chingiz Mustafayev. Chingiz har selv vært med på å sette sammen årets bidrag, som er skrevet av Borislav Milanov. Aserbajdsan sitt musikkbidrag er verdt å lytte flere ganger til. Sangen har unike elementer av tradisjonell aserbajdsjansk musikk iblandet mer vestlig inspirerte toner. Dette gjør «Truth» til en spennende sang med to ulike kulturelle musikalske uttrykk. I den tradisjonelle aserbajdsjanske musikken, inngår stiler fra Kaukasus, Sentral-Asia og Iran. Når dette så blir blandet med toner som vi kjenner igjen fra den vestlige populærmusikken, så gjør det årets Aserbajdsjanske bidrag til en utfordrer som vi virkelig må se opp for.

 

Bildet kan inneholde: 1 person, smiler, dress


Chingiz har lang musikalsk bakgrunn og er både låtskriver, sanger og gitarist. På fritiden bruker han gjerne naturen til å meditere i og han er glad i å gå lange turer med hunden sin. Han er også opptatt av yoga og Kung Fu.

Sangen «Truth» – sannhet – handler om giftige forhold. Den handler om et morderisk kvinnelig og parfymeluktende spøkelse (eller noe sånt..), og det er best å holde kjeft om det, for hun vil bare bryte deg ned! Ikke helt enkelt å henge med på teksten altså, men melodien er i hvert fall verdt å lytte til.

Chingiz skal synge i den andre semifinalen, der han blant annet skal konkurrere med Norges bidrag. Vi blir overrasket om Aserbajdsjan ikke kvalifiserer seg til finalen den 18. mai, og ønsker Chingiz masse lykke til!

Til orientering så havnet Aserbajdsjan på en hederlig 7.plass da Diskusjonsforumet til Eurovision Norway vurderte årets bidrag. Aserbajdsjan pleier heller ikke å spare på sceneshowet, så denne kan bli farlig i Tel Aviv.

 

 

EN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: