Leonora vil til finalen!

Danmark er landet med sine legendariske bakevarer og flotte strandlinjer. Legos hjemland og med de rike mulighetene for oppdagelsesferder på sykkel. Det er deilig å være norsk i Danmark, et av de landene vi ferierer aller mest i og som jo er en del av vår Skandinaviske identitet. Hvem husker vel ikke vår gode nabo Danmarks bidrag under fjorårets Eurovision Song Contest? Da var det Jonas Flodager Rasmussen, best kjent som bare Rasmussen – som deltok med den litt tunge og vikinginspirerte sangen «Higher Ground». Det var en god sang og Danmark oppnådde en fin 9. plass i den internasjonale finalen.

Årets danske bidrag i ESC, skiller seg mye ut fra fjorårets. «Love is forever» er på alle måter en lys, lett og troskyldig sang om kjærlighetens universelle språk. Kjærligheten er for alltid og den er for alle! Sangteksten er hovedsakelig på engelsk, men inneholder også tekstlinjer på fransk, tysk og dansk, noe som understreker budskapet i teksten. Så utstråler da også den 20-årige Leonora en troskyldighet når hun synger og det er vanskelig å mislike det vi hører.

 

Relatert bilde

 

Leonora Colmor Jepsen er født i 1998 i Hellerup i Danmark. Artistnavnet hennes er Leonora og hun er også låtskriver i tillegg til å være sanger.  «Love is forever» er imidlertid skrevet av Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Rosendal Lei. Hvis noen kjenner igjen navnet Lise Cabble, kan det være fordi hun har skrevet mer enn 10 bidrag for Dansk Melodi Grand Prix Hun var også med og skrev «Only Teardrops» som jo vant Eurovision Song Contest 2013, da Emmelie De Forrest sang den for en fullsatt Malmø Arena i vårt svenske naboland.

Leonora kan mer enn å synge og skrive sanger. Hun har deltatt flere ganger i kunstløp i Danmark, der hun også har blitt juniormester. Hun har også deltatt i nordiske mesterskap, samt i junior-VM i kunstløp. Hun jobber i dag som skøytetrener, i tillegg til å holde på med musikk. Men, nå synger hun bare om kjærligheten og vi er spente på om Danmark kan hevde seg i toppen med «Love is forever». Leonora har sagt at hun synes det vil være veldig gøy om hun kommer til finalen. Sikkert er det i hvert fall at denne sangen fortjener mer oppmerksomhet enn den har fått hittil, for dette er en feel-good låt som vekker gode følelser hos mange. Leonora skal synge i 2. semifinale den 16. mai og kommer dermed til å konkurrere mot både Sverige og Norge i samme finale. Det kommer til å bli en tøff kamp om plassene.

 

Relatert bilde

 

Vi håper selvfølgelig at alle de tre gode nabolandene går videre til den store finalen. Om Leonora greier å overbevise stemmegiverne i semifinalen ved hjelp av kjærlighetens kraft – og det til og med på fire forskjellige språk, – da har hun stor mulighet til å komme seg til finalen og klatre godt opp på resultatlista i Eurovision Song Contest 2019.

 

Love is forever and for everyone!

 

 

 

 

 

eurovisionnorway

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: