Srbuk fra Armenia melder seg på i kampen

Armenia er et lite land. Det er også et eldgammelt land, med store kontraster mellom fattig og rik. Naturen er grønn, dramatisk og storslagen og det ligger mange gamle klostre og kirker blant et ellers uberørt landskap. Folket tar varmt imot de som kommer på besøk, men den store turismen har ennå ikke gjort sitt inntog. Rent geografisk ligger landet i Asia, det vil si i Kaukasus, som regnes som den geografiske grensa mellom Europa i nord og Asia i sør. Med landegrenser til Georgia, Aserbajdsan, Iran og Tyrkia, så bærer da også landet preg av både østlig og vestlig kultur.

Relatert bilde

I Eurovision Song Contest-sammenheng, er Armenia er et av de landene med minst fartstid. De deltok for første gang i 2006 og har vært med alle årene etter det, bortsett fra i 2012. De har oppnådd to 4. plasser og viser med det at de er i stand til å konkurrere helt i toppen i ESC.

Srbuk Revealed er hennes artistnavn, men hun heter egentlig Srbuhi Sargsjan og er valgt til å representere Armenia, dette året. Hun er 25 år og er godt kjent innenfor sang i sitt hjemland. Det var da hun deltok i den første sesongen av den armenske versjonen av X Factor at hun ble kjent der. Hun endte på andreplass og fortsatte med musikk. I 2018 deltok hun i den åttende sesongen av ukrainske The Voice og der endte hun på fjerdeplass. Srbuk interesserer seg særlig for jazz, soul, moderne pop og R&B. Hun har de siste årene utviklet seg til å bli en av de mest populære artistene i Armenia.

Armenia’s Srbuk gears up for powerful and passionate Eurovision performance

Årets bidrag fra Armenia er skrevet av musikerne Lost Capital og Tokionine, med tekst av Garik Papoyan, som er musikkprodusent, skuespiller og komiker. Til tross for at han er komiker, er det ikke mye komedie å spore i teksten i denne sangen. Den armenske kringkastingen forteller om sangen at den representerer en følelsesmessig konflikt, sangeren fører en monolog med seg selv, men den kan utvikle seg til en dialog. Teksten stiller spørsmål uten at man får svar, men den viser til en følelsesmessig indre kamp, samt en makt og vilje til å fortsette. Temaet er alvorlig og Srbuk formidler dette på en kraftfull måte.

Bilderesultat for srbuk armenia

Walking Out er en sterk låt . Om man ikke helt forstår tekstens innhold, så har Srbuk en innlevelsesevne og sceneutstråling, som likevel bringer oss inn i hennes verden med følelsesmessig kaos på en overbevisende måte. Det er derfor lett å bli påvirket av dette bidraget og modulasjonen som hun foretar i sangen er magisk!

På oddsen, så er «Walking Out» et av de bidragene som folk legger merke til, uten at den likevel har nådd helt opp i toppen så langt. Dette er utvilsomt et bidrag der sceneshowet vil ha mye å si for resultatet. Hvis det sitter, så mener vi at «Walking Out» har odds i seg til å nå en meget god plassering i Eurovision Song Contest. Det vil nesten være en skandale om denne ikke kvalifiserer seg til finalen. Vi ønsker Srbuk og Armenia lykke til.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: