Bare vi slår Sverige så

Sverige – søta bror. Vi følger alltid med på hva som skjer i vårt nærmeste naboland Sverige, de er jo på en måte «en av oss» og vennskapet er sterkt. De gamle krigene vi en gang utkjempet, de har vi glemt for lengst. Vi deler landegrense lange strekninger fra nord til sør og er hverandres gode venner og mest besøkte land. Vi reiser til Sverige på «Harryhandel» og slår gjerne av en trivelig prat med folk. Svenskene besøker landet vårt for å oppleve majestetiske fjell og flott natur. Vi trives rett og slett med hverandre og heier hverandre frem, men vi er også sterke konkurrenter som liker å slå den andre i de fleste konkurranser. Slik er det også i Eurovision Song Contest.

Trophy 2018

Det nærmer seg semifinaler. Norge deltar i den andre semifinalen, kvelden før vår egen nasjonaldag. Det er råsterke konkurrenter vi må slå for å greie å kvalifisere oss til selve finalen den 18. mai. Vi har blant andre, land som Russland, Nederland, Aserbajdsjan, Sveits, Danmark og Makedonia som alle har sterke bidrag og som forventes å gå videre til finalen.  Også Sverige da. Storebror Sverige, – landet vi elsker å slå.  John Lundvik bidrar med en gospel inspirert poplåt i år. Lundvik er stor i Sverige, og har ligget lenge på topp på spillelistene. Han synger bra og har masse sceneutstråling. Gospelsangerne han har med seg, løfter sangen nærmest til himmels og det forventes derfor en topplassering. Sverige er som vi vet, alltid en stor konkurrent og landet vet å sende gode bidrag inn til Eurovision Song Contest.

Bilderesultat for john lundvik

Lillebror fra Norge har vist seg å slå godt ifra fra seg i mange sammenhenger. Ikke bare er vi best på ski, men vi har også vunnet Eurovision Song Contest tre ganger. Det viser at vi er i stand til å slå vår gode nabo, om vi er aldri så gode venner. I år er det Keiino med Tom Hugo, Alexandra og Fred som representerer Norge med Spirit in the Sky. Deres styrke ligger i hele konseptet med ulike kulturer som flettes sammen i det norske bidraget. Det er vågalt, det er tøft, det er lekent og fengende. Alle tre har stor sceneutstråling og også Spirit in the Sky ligger høyt på de europeiske bettinglistene.

Sverige har i mange uker ligget et hestehode foran Norge og de rykker stadig mer i fra på oddsen. Det betyr ikke at de er uslåelige. David slo Goliat og til sammenligning lå også Alexander Rybak lenge blant de høyest rangerte nasjonene i 2018. Han var helt oppe på topp tre plassering, inntil til de siste sceneprøvene ble gjennomført i Portugal rett før den europeiske finalen. Da stupte Norge brått på oddsen til tross for flott innsats av Alexander Rybak og vi endte på 15 plass i finalen.

I år vil vi gjøre det motsatte, vi skal klatre høyt med Spirit in the Sky og leke både med «Ånden i Himmelen» og svenskene. Vi kommer til å gjøre vårt beste for å slå storebror, men selvfølgelig unner vi dem et godt resultat. Bare et steg – eller to nedenfor Norge på resultatlista. OK -Altså: Om vi skal se litt stort på det så unner vi selvfølgelig Sverige seieren dersom vi ikke vinner selv i ESC. Vi er jo brødre så og si og da tar vi selvfølgelig vår del av æren. Den lille bismaken vi kjenner på sier vi IKKE noe om! I hvert fall ikke til svenskene! For slik er det i alle søskenforhold. Storebror harselerer med lillebror og lillebror elsker å erte på seg storebror, men innerst inne er vi verdens beste venner.

Bare vi slår Sverige, så.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: