Andre semifinale: Clash of The Titans

I kveld skjer det! Keiino skal i ilden og forhåpentligvis gå videre til den store finalen på lørdag. Mens første semifinale inneholdt noen få favoritter, framstår andre semi som The Clash of The Titans.

I kveld får du se og høre storfavorittene.  Det er mye å glede seg til og Norge får tøff konkurranse. Vi har sett prøvene og jury-showet. Her er noen smakebiter:

Programlederene Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar & Lucy Ayoub innleder kveldens semifinale.

 

 

1. ARMENIA: Srbuk – Walking Out

Armenia har æren av å innlede det hele. Vokalisten Srbuk står alene på scenen.  Røde og svarte farger på skjermene. Solide vokaler, men ikke det mest engasjerende bidraget. Får en del applaus i arenaen, og litt i pressesenteret.

Spådom: Muligens til finale, men bare så vidt. 2. IRLAND: Sarah McTernan – 22

Sarah beveger seg sensuelt over gulvet og går over til en «bar». Hun er stiv i blikket og virker nervøs. Med seg har hun to kvinnelige dansere i rosa, som danser i baren sammen med henne. Hun legger seg ned på bardisken, og danserne snurrer bardisken rundt. Nummeret avsluttes med at hun står foran baren. Jumbo, men får overraskende stor applaus her i pressesenteret.

Spådom: Garantert IKKE til finale. 

3. MOLDOVA: Anna Odobescu – Stay

Anna er kledd i brudekjole, og med seg har hun sandkunstneren som også stod bak sceneshowet til Ukraina i 2011. Plettfri vokal og flott grafikk på skjermen. Moldova fikk også god  applaus i pressesenteret, og grei respons i arenaen.

Spådom: Ikke til finale. 

4. SVEITS: Luca Hänni – She Got Me

Nå blir det FEST! Luca innleder med et sensuelt blikk rett i kamera, og både arena og pressesenter er i full jubel etter ti sekunder. Fire dansere kommer inn bak. Raske kameraskifter og filter på tv-bildet. Luca smiler og flørter med kamera. Har tidligere slitt med stemmen, men i kveld har han god vokal. Minner veldig om fjorårets Kypriotiske bidrag.

Spådom: Jada! Dette fyrverkeriet av en fest MÅ til finale. 

5. LATVIA:  Carousel – That Night

Den kvinnelige vokalisten i gruppen er kledd i hvit kjole og grønn hatt. Stagingen og kameraføringen fungerer bra, og det jazzinspirerte utrykket skiller seg ut på en positiv måte. Varmt, feelgood, behagelig og stemningsfult. Stor applaus i salen, men nesten ingen ting i pressesenteret. 


Spådom: Jumbo på oddsen, så tviler på at det holder, tross en god fremførelse. 

6. ROMANIA: Ester Peony – On A Sunday.


Ester Peony sitter på en divan. Emosjonelle nærbilder av ansiktet hennes. Pyro og flammer. Kjølige blåfarger på skjermene bak. Flott grafikk.  Hun har to mannlige dansere med seg, kledd i noe som kan minne om en blanding av nasjonalkostymer og BDSM- klær. Får applaus i salen, men lite i presserommet. 

Spådom: Kan gå begge veier. 

7. DANMARK: Leonora – Love is Forever

Sangen starter med nærbilder av Leonora som varer helt ut første refreng. På neste vers klatrer hun opp på den store stolen sin, sammen med danserne og koristene. Hun er stiv i blikket med anstrengt smil. Får sånn midt på treet god respons i salen og blant pressen. 

Spådom: Danske venner: Beklager, Leonora går nok ikke til finale

8. SVERIGE: John Lundvik – Too Late For Love

Lundvik har tatt med solariumet til Tel Aviv, sammen med resten av scenografien fra Melodifestivalen. Enkelt, men veldig effektivt. Klapping underveis, både i arena og pressesenter.  Sammen med Sveits får han kveldens til nå beste respons. Gratulerer Sverige og John Lundvik. Dette er nydelig!

Spådom: Rett til finale. 

9. ØSTERRIKE: PÆNDA – Limits

Pænda, som hun kaller seg, sitter alene på scenen. Hun er omringet av «lys-stenger» som gir et forsiktig lys. Minimalistisk og smakfullt. God vokal. Veldig sart og emosjonell opptreden. 

Spådom: Flott fremført, men det er sterkere ballader i denne semien, så går sannsynligvis ikke til finale. 

10. KROATIA: Roko – The Dream

Roko starter liggende på gulvet, med en vulkanaktig bakgrunn på LED skjermene under ham. Dramatisk grafikk på skjermene. Vokalene sitter som støpt. Han har to mannlige dansere med seg: Engler med bar overkropp –  innsmurt i gull. Roko gir alt, og enda litt til.

 
Spådom: Ikke blant favorittene, men kanskje til finale. 

11. MALTA: Michela – Chameleon

Michela har med seg egne vegger og egenprodusert grafikk. Minimalistisk, ungt, friskt og med sterke farger. Ser mer ut som en musikkvideo enn en sceneopptreden. Det er så mange effekter at det nesten blir litt mye av det gode. Men uansett dette er sommer, feelgood og en strålende opptreden. God respons i sal og pressesenter. 

Spådom: Til finale

12: LITAUEN: Jurij Veklenko – Run With The Lions

Kamera starter med nærbilder med et nydelig smil og blikkontakt. Jurius er kjekk og kommer godt gjennom TV-ruta. Scenografien er den samme som i den nasjonale finalen i Litauen, med gullfargede blinkede skjermer. Litt kjedelig. Det hjelper dessverre ikke at du er årets kjekkeste når ikke sangen holder mål. Ok respons i arenaen, men ingen applaus i presserommet.

Spådom: På hodet rett ut av semifinalen. 


13: RUSSLAND:
Sergey Lazarev – Scream

Kveldens desidert største superstjerne er kledd i hvitt fra topp til tå, med ni speil i bakgrunnen. Speilene forvandles til LED-skjermer som viser Sergey i ulike sinnstemninger. Det hele ser gjennomarbeidet og utrolig profesjonelt ut, og det er tydelig at Russland går all inn for å vinne. Dramatisk og storslått med solide vokaler. Stor applaus i arena og i pressesenteret.

Spådom: 100 prosent sikkert til finale!


14: ALBANIA:
Jonida Maliqi – Ktheju tokës

Jonida er kledd i en lang, svart kjole med gullboderier, Røde og svarte skjermer på vegger og gulv, som avløses av flammer i refrenget. God vokal med mye lidenskap og innlevelse. God respons i arenaen, ikke så mye i presserommet. 

Spådom: 50-50 sjanse for finaleplass.

15: NORGE: KEiiNO – Spirit In The Sky

Nå gjelder det KEiiNO! Fred, Alexandra og Tom Hugo presenteres dansende i en ørken i postkortet. Tom Hugo innleder med svart bakgrunn. Det er veldig mørkt. Alle kledd i svarte klær. Applaus i arenaen i starten. De står på hver sin side av scenen før de alle møtes på midten. Skjermene skifter raskt, fra svart, grønt, lyseblått isfjell, mørk blått, flammer, pyro og det som kan se ut til å være grafikk av en galakse. Litt nordlys over de blå isfjellene, men de som vil ha masse nordlys vil bli skuffet. God respons i arenaen, men bare middels mottagelse i presserommet. 

Spådom: Til finale, men dette blir litt mer spennende en det vi setter pris på. 

16: NEDERLAND: Duncan Laurence – Arcade

STORFAVORITTEN! Duncan sittende ved et piano med blå nordlys-aktig bakgrunn. Det er første gang at journalistene hysjer i presserommet. Alle vil høre sangen best mulig. Duncan er emosjonell og inderlig. Det handler om sangen og ikke effektene rundt. Applausen starter før sangen slutter og folk er veldig begeistret, både i arenaen og i pressesenteret. En journalist på bordet ved siden av begynner å gråte av begeistring.

Spådom: 100 prosent sikker finaleplass. 

17: Nord-Makedonia: Tamara Todevska – Proud

Tamara har en lang grønn kjole på seg, og har lignende scenografi som Russland, med syv speil bak. Vokalen er helstøpt. Folk i presserommet er veldig begeistret. Det er bare å gratulere Tamara, for Nord Makedonia går nok endelig til finale igjen. Stor applaus i arena og presserom.

Spådom: Til finale

18: ASERBAJDSJAN:  Chingiz – Truth

Kveldens siste bidrag: Chingiz har klatret på oddsen som en rakett etter at prøvene startet, og han får folk i arenaen til å klappe fra første stund. Han står foran en trekantskulptur med to laser-roboter på hver side. Det ser veldig profesjonelt ut, med flott grafikk i bakgrunnen. Dette både ser og høres ut som 2019. Veldig bra! Stor applaus i arena og presserom. 

Spådom: 100 prosent sikker til finale

Dette er en veldig tøff semi, med tunge favoritter og generelt mye høyere nivå en den første.

Hva tror du om KEiiNO sine sjanser kveldens sending? Går vi videre?

Tekst og foto: Martin Fjellanger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: