💥 KEiiNO kom, sang – og vant Europa!

Vi innrømmer det. Nervene våre var i helspenn.

Vi har elsket «Spirit In The Sky» fra første stund, men vi var nervøse på KEiiNO`s vegne i usikkerheten omkring sceneshowet – men de leverte på scenen. Makan til karisma har få norske artister vist på en Eurovision-scene.

Salen klappet, sang og jublet under «Spirit In The Sky». Så vidt vi registrerte så var KEiiNOs fremførelse den som skapte mest liv i hallen i Tel Aviv.

KEiiNO viste seg selvsikre på scenen. De så rett i kameraene, Smilte og sang –  med klokkeklare vokaler. Rett etter at KEiiNO gikk av scenen, klatret Norge på bettinglistene.

Dette lovet godt, – inntil juryen avga sine stemmer. Da så alt mørkt ut en stakket stund..

KEiiNO lå på 15.plass etter juryavstemningen, og spenningen var til å ta og føle på da telefonstemmene skulle avsløres.

KEiiNO vant hjertene til publikum og stakk avgårde med hele 291 poeng fra folkejuryen. Den høyeste poengsummen enn noe andre land. «Spirit In The Sky» fikk 12 poeng fra publikum i Storbritannia, Irland, Sverige, Island, Danmark, Australia, Tyskland og Nederland. Bare tre land unngikk å gi poeng: Hellas, Georgia og Montenegro. Resten av Europa hadde Norge på sin liste.

KEiiNO VANT folket i Europa, og trioen endte til slutt på en 5.plass i årets Eurovision. Norges beste plassering siden 2013.

Siden KEiiNO vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, har trioen gått all in for Eurovision Song Contest, og det fikk de betalt for i årets finale.

Vi i Eurovision Norway skjønte tidlig at KEiiNO var populære blant folket. Ikke bare i Norge, men også ute i Europa. Aldri tidligere har vi fått så mye meldinger og kommentarer på et norsk bidrag i Eurovision. Folk har hatt tro på låta, fordi den fenger menigmann i gata. Folk fra fjern og nær har sendt oss meldinger om at i år skulle de stemme på Norge. – Og sånn ble det.

KEiiNO har stilt opp for fansen fra den dagen det ble kjent at de skulle delta i Melodi Grand Prix. De har vært aktive på sosiale medier. De har stilt opp på intervjuer. De har sendt hilsener. De har gitt av seg selv. De har rett og slett prioritert å ha kontakt med fansen. De som hele veien har støttet dem. Som oss. – Og det er vi evig takknemlig for.

KEiiNO skal ha mer enn TUSEN TAKK for all den tiden de har lagt ned i arbeidet frem til Eurovision Song Contest.  KEiiNO har rett og slett vært et forbilde på hvordan man skal få med seg fans (og meningmann) på veien. – Og egentlig har KEiiNO lagt lista høyt for neste års vinner av Melodi Grand Prix..

Kjære Alexandra, Fred og Tom Hugo: Takk fra oss i Eurovision Norway, og alle våre følgere. Takket være dere så ble Eurovision Song Contest en fest for oss alle.

Gratulerer som folkets vinner! Gratulerer med en strålende 6.plass i verdens største musikk-konkurranse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: