Eurovision 2020 – Hvor skal vi?

Det har snart gått to måneder siden Eurovisjonsfanfaren- og ikke minst ‘Arcade’ ble spilt en siste gang i Tel Aviv for å avslutte Eurovision Song Contest 2019 som forøvrig har vært en fantastisk sesong!

De fleste fans har allerede begynt å rette øynene mot 2020, hvor ikke mindre enn TRE TV-kanaler ( NOS, AVROTROS og NPO) skal samprodusere neste års arrangement. Hele 9 byer rundt om i hele Nederland viste sin interesse da det begynte å bli snakk om neste års vertsby.

Per dags dato har 9 blitt til 5 byer som nå offisielt har levert inn hver sin søknad om å få arrangere Eurovision 2020 og dermed bli en del av Eurovision historie. De 5 byene er Arnhem, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht, Rotterdam og Utrecht.

Arnhem stiller med den desidert største arenaen, Gelre Dome som vil romme opp til 34 000 under en Eurovision-sending. Arenaen har tidligere vært vertskap for Fotball-EM i 2000.

‘s-Hertogenbosch stiller med Brabanthallen som er et konferansesenter på lik linje med ICC Kyiv som arrangerte ESC i 2017. Brabanthallen kan forventes å ønske 11 000 velkommen under Eurovision.

Maastricht som ligger lengst i sør stiller med MECC som også er et konferansesenter, men som kan romme opp til 20 000, noe som tilsvarer størrelsen til Telenor Arena og Altice Arena som arrangerte ESC i henholdsvis 2010 og 2018.

Rotterdam stiller med den ikke helt ukjente Ahoy Arena som har en kapasitet på 16 500. Ahoy har tidligere arrangert Nederlands svar på MGP, Nationaal Songfestival, opptil flere ganger (2000, 2001 og 2003). Ahoy fikk også æren av å være den femte JESC finalen i 2007, og kan også smykke seg med å ha arrangert MTV EMAs to ganger. Tidligere Eurovision vertsby og tidligere kandidatby Den Haag, støtter nå Rotterdams søknad etter av de selv trakk seg fra konkurransen.

Siste søkerby er Utrecht. Nok et konferansesenter i året søknadsbunke, denne med navnet Jaarbeurs. Jaarbeurs kan romme 11 000 tilskuere og har arrangert Nationaal Songfestival i 1974 og 1975.

Byene som tidligere kjempet om å få arrangere ESC 2020 men som nå har trukket seg er Den Haag (som tidligere har arrangert ESC i 1976 og i 1980), Leeuwarden, Breda, og Amsterdam som arrangerte ESC i 1970. Til tross for Amsterdams 3 alternativer ( Johan Cruyff Arena, RAI Amsterdam og Ziggo Dome) viste det seg at ingen av disse arenaene var tilgjengelige i Mai neste år. Amsterdam har også tidligere uttrykket sitt ønske om at en mindre by i Nederland skal få Eurovision 2020 nettopp for å vise frem mer av landet enn bare hovedstaden.

EBU og NOS/AVROTROS/NPO skal i løpet av Juli og August vurdere hver søknad individuelt og det er forventet en offentliggjøring av neste års vertsby en gang i August, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet for oss som helst vil vite det NÅ! 🙂

Hva er din favoritt, og hvorfor? Vi vil gjerne høre din mening! Kommentér gjerne på vår artikkel på Facebook eller i diskusjonsforumet vårt!

Ønsker alle våre lesere en FANTASTISK sommer videre! 😄😄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: