Ingen gjensyn med Luxembourg i 2020

Det er 26 år siden Luxembourg sist deltok i Eurovision Song Contest. Luxembourg var en av de 7 landene som deltok allerede i den første finalen i Lugano 1956, og har siden den gang deltatt 37 ganger og vunnet fem av de ( 1961, 1965, 1972, 1973 og 1983)

Det har de siste årene vært stor interesse for å få RTL og Luxembourg tilbake i konkurransen. Engasjementet ble heller ikke noe mindre da Nederland vant årets finale i Tel Aviv.

Siden Mai i år, har Facebookgruppen «Bring Luxembourg back to Eurovision» trukket til seg nesten 2 000 medlemmer, og de har også vært i kontakt med kulturministeren i Luxembourg. Men i dag ble det altså bekreftet av RTL til den internasjonale nettsiden esctoday.com at det ikke blir noe ny deltakelse i 2020 til tross for det store engasjementet.

Luxembourg har oppigjennom årene gitt oss mange store navn som blant annet Lara Fabian, Anne Marie David og Baccara for å nevne noen.

Vi håper likevel, og krysser fingrene for at Luxembourg kommer tilbake senere eller ombestemmer seg innen påmeldingsfristen senere i år 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: