🎉 Alt om kveldens Grand Prix-fest i Stjernekamp på NRK1 !

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad NRK

Melodi Grand Prix fyller 60 år i 2020, og i kveld starter NRK feiringen med Grand Prix-fest i «Stjernekamp»! Ti forskjellige artister skal fremføre vinnerbidrag fra Eurovision Song Contest og norske bidrag fra Eurovision. I tillegg har en artist valgt å fremføre Sveriges bidrag fra 2013.

Vi er sikker på at dette blir en topp kveld, og at kveldens artister er med på å tenne Grand Prix-feberen, som de fleste av oss har hatt en liten sommerferie fra.

Her er hva du får se og høre av Eurovision-bidrag i kveldens Stjernekamp:

Første artist ut er 18 år gamle Andrea Santiago. Hun skal fremføre vinnersangen fra Eurovision 2012, da Sverige tok hjem seieren  med den populære «Euphoria» , fremført av Loreen. Andrea kom på andre plass i «The Voice» i 2017. Hun er den yngste deltakeren i årets «Stjernekamp», og er elev på den Måløy Videregående Skole. Ønsker du å stemme på Andrea, sender du sms «1» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Andrea: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (18)

2. Adrian Jørgensen er nestemann ut. Han kapret andreplassen i Melodi Grand Prix 2019 med låta «The Bubble», og i 2013 kom han også på andreplass i konkurransen «The Voice». 27-åringen har også deltatt i  Eurovision Song Contest i 2017, da han koret til låta «Grab The Moment» fremført av Jowst og Aleksander Walmann. Adrian skal fremføre låta «Romeo» som Ketil Stokkan og deler av The Great Garlic Girls fremførte på hjemmebane i Bergen, da Norge arrangerte Eurovision for første gang – i 1986. Det har altså gått 33 år siden Norge – som første land – deltok med drag -artister i Eurovision.  Ønsker du å stemme på Adrian, sender du sms «2» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Adrian: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (19)

3. Åge Sten Nilsen ( fyller 50 år i november) representerte Norge i Eurovision Song Contest 2005, sammen med gruppa Wig Wam og låta «In My Dreams». Norge endte på en hederlig 9.plass, og låta er fortsatt elsket av mange. Åge har også flere ganger deltatt i Melodi Grand Prix – både som låtskriver og artist. Han skal fremføre nok en Eurovision-vinner fra Sverige: Året var 2015 da Måns Zelmerløv vant med låta «Heroes«. Ønsker du å stemme på Åge, sender du sms «3» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Åge: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (20)

4. Kari Gjærum (66) er et godt kjent navn for de av oss som har fulgt med en stund i norsk musikkliv. Kari har deltatt i Melodi Grand Prix, som korist, hele 10 ganger. I 1989 stilte hun opp på Grand Prix-scena, som vokalist, med bidraget «Barneøyne». Kari har deltatt som korist i Eurovision hele fem ganger, og hun deltok også da Norge for aller første gang vant Eurovision (1985). Hun fremfører i kveld Anita Skorgan sin låt «For vår jord», som var Norges representant i Eurovision i 1988. Bidraget vårt ble fremført av Karoline Kruger, og oppnådde en sterk 5.plass. Ønsker du å stemme på Kari, sender du sms «4» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Kari: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (21)

5. 20-årige Bilal Saab fra Hasvik, er en av odds-selskapene sin favoritt til å vinne årets Stjernekamp. Bilal er kanskje ikke det mest kjente ansiktet i årets konkurranse, men det trenger absolutt ikke være en ulempe. Bilal har en sterk stemme, og vokalen hans passer godt inn i flere sjangre. I kveld fremfører han Sveriges bidrag fra 2013: «You» – Robin Stjernberg. Ønsker du å stemme på Bilal, sender du sms «5» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Bilal: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (28).png

6. Anette Amelia Hoff Larsen kan også vise til tidligere deltakelse i Melodi Grand Prix. I 2009 da Alexander Rybak satte Norge, og Europa, på hodet, deltok hun som medlem av gruppa Velvet med låta «Tricky». Hun er skuespiller ved Det norske teateret, og har også vært programleder for «Heddaprisen». Anette Amelia skal fremføre nok en svensk vinnersang:  «Fångad av en stormvind» med Carola, som vant Eurovision i 1991. Ønsker du å stemme på Anette Amelia, sender du sms «6» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Anette Amelia: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (22)

7. Beate Lech er en jazz-vokalist fra Øvre Årdal i Sogn og Fjordane. Hun var leder av bandet Beady Belle, men fortsatte på egenhånd som «Mrs Beady Belle», etter at bandet ble oppløst. Beate skal fremføre det norske bidraget fra 2013 «I Feed You My Love» med Margaret Berger. Bidraget havnet på en ypperlig 4.plass i Eurovision Song Contest. Ønsker du å stemme på Beate, sender du sms «7» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Beate: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (23)

8. Hanne Sørvåg er et kjent fjes for de fleste. Hun var komponisten bak Norges bidrag på hjemmebane i 2010: «My Heart Is Yours». Samme år var hun komponist for bidraget til Georgia. I tillegg har hun selv deltatt som artist i Melodi Grand Prix i 2011, med bidraget «You’re Like A Melody». I tillegg har hun levert flere bidrag til MGP-konkurransen. Hanne skal i kveld fremføre det irske vinnerbidraget fra 1994: «Rock`n Roll Kids» fremført av Paul Harrington & Charlie McGettigan. Ønsker du å stemme på Hanne, sender du sms «8» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Hanne: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (24).png

9. Sondre Mulongo Nystrøm sikret seg platekontrakt med sin deltakelse i Tv2-programmet «The Stream». Sondre er adoptert fra Kenya, og har vokst opp på Øyer, rett utenfor Lillehammer. Han har ved flere anledninger snakket om hvor vanskelig det kan være for adopterte i Norge, med flere hendelser av rasisme. 22-årige Sondre skal i kveld slå på stortromma og hylle Norges første vinnere av Eurovision (1985): Bobbysocks – med «La det swinge«. Ønsker du å stemme på Sondre, sender du sms «9» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Sondre: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (25)

10. Kim Rysstad deltok i Melodi Grand Prix 2012, med bidraget «Så vidunderleg». Det ble ingen deltakelse i Eurovision for Kim, men han ble et kjent ansikt innen folkemusikken. Kim skal fremføre Østerrikes populære vinnerbidrag fra 2014: «Rise Like a Phoenix » med Conchita Wurst. Ønsker du å stemme på Kim, sender du sms «10» til 26600. Du kan også stemme på nrk.no/stem. (Foto av Kim: Julia Marie Naglestad NRK)

Untitled design (27).png

Mentorer under denne ukas «Stjernekamp» er to MGP-veteraner som begge har fått oppleve å gå seirende ut av Eurovision Song Contest: Hanne Krogh og Alexander Rybak.

Untitled design (29).png

Hanne Krogh har vært veileder for Hanne Sørvaag, Sondre Mulongo Nystrøm, Anette Amelia Hoff Larsen, Kari Gjærum og Adrian Jørgensen.

Alexander Rybak har vært veileder for Åge Sten Nilsen, Andrea Santiago, Beate Lech, Bilal Saab og Kim Rysstad.

Vi i Eurovision Norway ser frem til kveldens Grand Prix-fest, og vi gleder oss til å se, og høre, artistenes versjon av alle bidragene. Her er noe for enhver smak!

 

Grand Prix-festen ser du på NRK1 klokken 19.50!

 

cropped-esc-norway-3

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: