🇧🇪 Belgias representant til Rotterdam er klar!

ESCBelgium

I kvelden episode av det belgiske talkshowet «Vandaag» ble det klart at gruppen Hooverphonic skal representere Belgia i Eurovision Song Contest i Rotterdam neste år! Hooverphonic blir dermed 2020-sesongens aller første artist som offentliggjøres. Hvilke sang de skal representere landet sitt med, presenteres på et senere tidspunkt. Vi gleder oss!

Unknown

Hooverphonic er en belgisk popgruppe som ble grunnlagt i 1995. Gruppen består av vokalist Noémi Wolfs , keyboardspiller Frank Duchêne og bassist Alex Callier. Deres mest kjente låt er «Mad about you» som har over 25 millioner streams på Spotify. Men det var låta «2Wicky» som var gjennombruddet internasjonalt. Bandet har gitt ut hele 12 album internasjonalt.

 

I Belgia er det som kjent to tv-kanaler, henholdsvis VRT og RTBF, som annethvert år bytter på å ha ansvaret for Eurovision Song Contest. Neste år er det VRT som har ansvaret for å sende Belgias representant til Eurovision song Contest i Rotterdam. VRT representerer den nederlandsk språklige delen Flanders og har til dags dato fremdeles til gode å oppnå en top 5 plassering. Kanskje 2020 er året de lykkes? RTBF som representerer den fransk språklige delen Wallonia, er derimot den eneste av de to som har klart å ta seieren hjem for Belgia. Dette skjedde i Bergen i 1986 med Sandra Kim og låten «J´aime la vie». RTBF er også den eneste kanalen som har klart å oppnå top 5 plassering for Belgia. Hele 10 ganger for å være nøyaktig.

Belgia har som sagt vunnet kun én gang (1986) og arrangerte dermed finalen i 1987 i Bruxelles. Belgia er også én av de 7 landene som deltok i den aller første finalen i Lugano 1956. Hele 61 ganger har Belgia deltatt siden den gang, og har kvalifisert seg til finale 6 ganger siden semifinalene ble innført i 2004. Sist Belgia kvalifiserte seg til finale var i Stockholm i 2016. Da var det RTBF med artisten Blanche som sang seg til en 4.plass med låta «City Lights».

Eurovision Song Contest 2020 arrangeres av AVROTROS, NOS og NPO i den nederlandske byen Rotterdam. Semifinalene går av stabelen 12. og 14.Mai og den store finalen lørdag 16.Mai. Alt sendes på NRK1 klokken 21:00.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: