🇳🇴 De mest populære norske bidragene!

Sist uke spurte vi våre følgere på Facebook, om hvilket bidrag som var deres favoritt de siste 10 årene. De fleste svarte «Fairytale» og «Spirit In The Sky».

– Ikke helt ulikt hva verdens største streamingtjeneste, Spotify, forteller oss.

Vi tok en titt på antall «streams» over de norske bidragene i Eurovision. Følgerne våre er ganske så enige med de som bruker Spotify, om enn med noen få justeringer..

Vi har tatt for oss samtlige norske bidrag i Eurovision. Vi må helt tilbake til 1995, for å finne 4.plassen over Tidenes beste norske bidrag – på Spotify…

 

25.9 mill (13)

 

🔥 Topp10 !

 

 

1. Alexander Rybak «Fairytale» 2009

Eurovision-vinneren fra 2009 er det mest avspilte norske bidraget noensinne. Med hele 26.2 millioner streams på Spotify, troner Alexander på toppen av listen. Ingen glemmer Norges overlegne seier i Moskva i 2009. For et EVENTYR det var!

2. KEiiNO «Spirit In The Sky» 2019

La oss snakke om KEiiNO. De bergtok den norske befolkningen under Melodi Grand Prix. Trioen reiste Europa rundt i tiden opp mot Eurovision, og klarte også å bergta europeerne. Til slutt vant de publikumsavstemningen i Tel Aviv. KEiiNO har klart det kunststykket og oppnå hele 22.3 millioner streams på Spotify – bare siden januar i år «Spirit In The Sky» har NESTEN klart å nå igjen «Fairytale» i antall streams – på bare NI MÅNEDER. Her snakker vi soleklart FOLKETS FAVORITT i Europa! Vi har digget sangen siden lanseringen, og låta var vår store favoritt i årets MGP. Tom Hugo, Fred og Alexandra havnet til slutt på 6.plass i Eurovision 2019 – selv om de vant telefonrøstene.

3. Jowst feat. Aleksander Walmann «Grab The Moment» 2017

Jowst og Aleksander kom som et skudd under MGP-finalen i 2017. De lå i bunn på bettinglistene over å vinne i Norge, noe undertegnede ikke helt forstod. Låta var «fresh», og (helt ærlig) den eneste låta i MGP 2017 som jeg levnet en sjanse i Eurovision. Stor var gleden da de «Kom, Sang – og vant» – til manges store overraskelse. De tok Norge til finale, og havnet på en hederlig 10.plass i Eurovision Song Contest 2017. Nå ligger de på Topp3 over de mest avspilte norske bidragene noensinne – på Spotify – med 17.6 millioner avspillinger.

4. Secret Garden «Nocturne» 1995

Norges andre seier i Eurovision. Vi skal tilbake til 1995, og vi snakker hele 12 blanke millioner avspillinger på Spotify. Den eneste vinnerlåta i Eurovision som NESTEN ikke har tekst i seg. Allikevel står den igjen som en perle av de norske bidragene i Eurovision. En sterk 4.plass for Secret Garden på Spotify. ( Rolf Løvland som også er medlem av Secret Garden er komponisten bak Norges første seier i Eurovision i 1985 «La det swinge»)

5. Carl Espen «Storm» 2014

Carl Espen dukket opp i 2014-utgaven av Melodi Grand Prix, som en ganske så ukjent artist for de fleste. Han gikk rett til topps, og representerte Norge under Eurovision i København. Med 10,5 millioner avspillinger er «Storm» faktisk det 5. mest populære norske bidraget i Eurovision. Vi elsket sangen, og savner faktisk å se Carl Espen på scenen…

6. Kjetil Mørland & Debrah Scarlett «A Monster Like Me» 2015

9 millioner, 990 tusen er tallet for Norges bidrag i 2015. En soleklar 5.plass på listen, til bidraget som mange norske fans trodde sterkt på under Eurovision 2015. Norge havnet til slutt på en hederlig 8.plass (for andre året på rad.)

7. Margaret Berger «I Feed You My Love» 2013

«Queen Margaret». Hun bergtok den norske, og utenlandske, fansen under Eurovision i 2013. Bidraget var manges favoritt, og enkelte trodde Norge skulle ta hjem seieren. Hun endte på en sterk 4.plass i Eurovision, som er vår beste plassering siden 2009. 8.675 000 avspillinger på Spotify, og havner på 7.plass over de mest avspilte norske bidragene.

8. Alexander Rybak «That`s How You Write A Song» 2018

Seierherren fra 2009 representerte Norge nok en gang i 2018. Denne gang med en helt annerledes låt enn «Fairytale». I Eurovision vant han semifinalen, men endte på 15.plass i finalen. 8.4 millioner avspillinger på Spotify sikrer 7.plass på lista.

9. Agnete «Icebraker» 2016

Agnete var favoritt under Melodi Grand Prix 2016, og hun gikk som ventet til topps. I Eurovision røk Norge ut i semifinalen, og vi måtte overvære finalen på tilskuerplass. Allikevel har «Icebreaker» mange tilhengere rundt om i Europa. 6.8 millioner avpillinger på Spotify er det magiske tallet for å kapre 8.plassen på Spotify-lista.

10. Stella Mwangi «Haba Haba» 2011

Sammen med Norges bidrag fra 2016 (Icebreaker), røk også «Haba Haba» ut i semifinalen i Eurovision. Året var 2011, og mageplasket ble en 17.plass i semifinalen. Stella skapte derimot stor stemningen i salen i Dusseldorf, men det hjalp lite når stemmene skulle telles opp. 5.4 millioner er derimot oppnådd på Spotify. IKKE dårlig for en Eurovision-låt som endte langt nede på resultatlista i Eurovision – for 8 år siden. Respekt! Stella gjorde comeback i MGP 2018 sammen med Alexandra Rotan (en av medlemmene i KEiiNO). De havnet på 3.plass i MGP-finalen med «You Got Me» – som har 452 000 avspillinger på Spotify.

Du finner Eurovision Norway på Spotify, hvor vi har laget mange forskjellige spillelister for deg. Følg oss der, og du har alltid spillelister klar for festen der hvor MGP og Eurovision er tema!

Klikker du på bildet nedenfor så kommer du rett til profilen vår – og  hele 162 forskjellige spillelister…!!!

BF4BDD42-8F34-4F49-8E7C-905D09636C14_1_201_a

Spotify er som de fleste kjenner en av de mest populære streamingtjenestene når det kommer til musikk. Tjenesten har ikke vært like lenge i live som Eurovision… og det er nok forklaringen på hvorfor flere av de eldre bidragene, ikke helt har de antall avspillinger som de fortjener.

Det betyr også at det er sterkt at 1995-bidraget «Nocturne» er oppe på en 4.plass på over de mest populære norske bidragene på Spotify. Til sammenlikning har vår første vinner «La det swinge» med Bobbysocks 3.5 millioner avspillinger.

Hvilket igjen betyr at folk søker fortsatt opp «gamle bidrag» på Spotify!

cropped-esc-norway-1.jpg

 

Tom R. Marthinsen

(Email: tom@eurovision-norway.no)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: