🇳🇴 Sånn blir Melodi Grand Prix 2020…

Melodi Grand Prix fyller 60 år! Jubileet vil feires med hele FEM delfinaler, før den store finalen. I hele seks uker vil vi få servert Melodi Grand Prix på tv-skjermen. NRK satser alt på at MGP 2020 blir en gedigen musikkfest.

KEiiNO tok pusten fra de fleste, og vant Europas folkehjerter i Eurovision Song Contest 2019. I kveld står de på scenen i en gedigen Eurovision-konsert i Amsterdam, sammen med mange tidligere vinnere av Eurovision. KEiiNO har vært en levende Norgesreklame siden seieren i MGP 2019. Nå skal deres arvtakere kåres i Melodi Grand Prix 2020.

KEIINO I AMSTERDAM (3)

DETTE ER MELODI GRAND PRIX 2020! 

Fire deltakere skal i fem delfinaler kjempe om billetten til den store finalen, som foregår i Trondheim Spektrum lørdag 15.februar.

For å få med «Hele Norge» på festen, så vil hver delfinale representere hver sin landsdel. Festen starter allerede Lørdag 11. Januar.

Delfinalene vil bestå av dueller, der to bidrag konkurrerer mot hverandre – inntil ett av bidragene står igjen som vinner av delfinalen. 

Finalen består av ti bidrag. De fem som har vunnet sin delfinale, sammen med de fem forhåndskvalifiserte bidragene som er plukket ut av en jury i NRK. De fem bidragene som allerede er kvalifisert til finalen, vil bli presentert en og en – i hver delfinale.

Dette betyr at det i 2020 er hele 25 bidrag som kjemper om å representere Norge i Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Alle delfinalene blir avholdt i H3-studioet på Fornebu. (Samme sted som «Stjernekamp» har blitt avholdt) Det er plass til 600 publikummere i hver delfinale.

#Funfact: For første gang får vi i Team Eurovision Norway anledning til å høre bidragene før offentliggjøringen. Vi har ikke anledning til å fortelle hvilke artister, eller låter som presenteres, før NRKs pressekonferanse.  Derimot kan vi komme med betrakninger hvorvidt det er mange kjente/ukjente ansikter med i årets MGP, samt hvilke sjangre som blir å finne på scenen i årets konkurranse. I tillegg kan vi selvsagt fritt si vår mening om nivået på låtene – uten å røpe noe om hvem som deltar.. 

AF20ADBE-A23C-4CAF-8FB8-9125707B9F9C

11.JANUAR DELFINALE SØR-NORGE

Hvilke artister som deltar, blir presentert på NRK sin egen pressekonferanse fredag 3.januar kl. 12.15. Denne pressekonferansen vil bli sendt Live på nett og på NRK2.  I tillegg lanseres alle fem artistene som er automatisk kvalifisert til finalen. Finalelåtene vil offentliggjøres – en og en – fredagen før hver delfinale. I tillegg vil finale-artistene fremføre sitt bidrag i hver sin delfinale.

18.JANUAR DELFINALE ØST-NORGE

Artistene og bidragene offentliggjøres på nett, Mandag 13. januar. En av finalelåtene vil bli offentliggjort Fredag 17.januar. I tillegg vil dette finalebidraget opptre i delfinalen.

25.JANUAR DELFINALE MIDT-NORGE

Artistene og bidragene offentliggjøres på nett, Mandag 20. januar. En av finalelåtene vil bli offentliggjort Fredag 24.januar. I tillegg vil dette finalebidraget opptre i delfinalen.

1.FEBRUAR DELFINALE VEST-NORGE

Artistene gjøres kjent Mandag 27. januar. En av finalelåtene vil bli offentliggjort Fredag 31.januar. I tillegg vil dette finalebidraget opptre i delfinalen.

8.FEBRUAR DELFINALE NORD-NORGE

Artistene gjøres kjent Mandag 3. februar. Den siste finalelåten vil bli offentliggjort Fredag 7.Februar. I tillegg vil dette finalebidraget opptre i delfinalen.

Alle delfinalene starter kl. 19.55 på NRK1, og sendingen varer i 1time og 15 minutter. Vi i Eurovision Norway vil selvfølgelig være tilstede på alle delfinalene (og finalen), for å gi deg alle oppdateringer og siste nytt.

FINALEN I MELODI GRAND PRIX 2020 går av stabelen i Trondheim Spektrum, Lørdag 15.februar. Denne nye hallen står klare til å ta i mot 8000 mennesker. Dette er langt flere enn publikumstallet har vært i Oslo Spektrum i tidligere år. NRK meldte oss i dag at finalen snart er utsolgt (!), så nå er det «Løp og Kjøp» som gjelder – om du vil overvære festen i Trondheim! Billetter kjøper du her!

Det er bare tredje gang i historien at finalen i MGP arrangeres utenfor Oslo.

Trondheim-Spektrum-Fra-Byåsen-e1568798175991.jpeg
Trondheim Spektrum

Det er INGEN jury i årets MGP. Alt er lagt opp til at folket bestemmer, over hvem som skal representere Norge i Eurovision 2020.

ZcknftMjlnCWvGELmfiRowkDN-oEt2-zwDxq7S4sQqCg

Trioen Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase skal lede oss gjennom alle de seks MGP-sendingene.

MGP-generalen, Stig Karlsen, møtte oss i Eurovision Norway i helgen. Vi benyttet selvsagt anledningen til å intervjue han om årets MGP. Intervjuet vil bli publisert på vår Facebook-side senere i dag. Følg med!

69804765.jpg

Vi lover å gjøre vårt beste for å gi deg siste nytt fra alle delfinalene og finalen! Vi vil være tilstede på alt som skjer på veien fra Oslo, via Trondheim, til Rotterdam.

Du har kanskje allerede lagt merke til at vi i år stiller med vår egen «Stjernereporter»? Morten Westgaard er den av oss som vil være vårt ansikt utad i 2020-sesongen av Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest! Vi kan love deg at du vil få se mye av Morten i tiden fremover. Både på våre sider, og andre steder.

646476A3-0DE8-4FA4-9465-C4E835BC538C.jpeg

 

Vi gleder oss. Følg oss på Facebook! 

 

cropped-esc-norway.jpg

 

KEiiNO vant Melodi Grand Prix 2019, og havnet på en hederlig 6.plass i Eurovision 2019, etter å ha vunnet publikumsavstemningen i Europa. «Spirit In The Sky» vil for alltid være bidraget som trollbandt den europeiske fansen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: