🇳🇴Vi har hørt 6 av de 10 finalelåtene i MGP. Hva tenker vi?

Torsdag kveld var vi i Eurovision Norway, Den norske Grand Prix-klubben og escNorge, invitert av MGP-general Stig Karlsen, for å lytte til de 5 bidragene som blir å høre under MGP-finalen i Trondheim. I tillegg fikk vi høre de fire bidragene, som skal i ilden under den første delfinalen.

Kun ett av bidragene fra hver delfinale går videre til MGP-finalen, – og det er synd! For bidragene til delfinale 1 leverer varene. Førsteinntrykket, til oss i Eurovision Norway, var at låtene under denne delfinalen ikke står noe tilbake for de forhåndskvalifiserte finalebidragene.

Vinneren av hver delfinale blir kåret etter at låtene skal ut og kjempe i dueller – inntil en av de står igjen som vinner av plass i MGP-finalen. Tre av fire bidrag vil dermed ryke hardt og brutalt ut av konkurransen i hver delfinale.

Første delfinale inkluderer artister som har vært med på MGP-sirkuset tidligere. I tillegg tror vi tv-seerne får et veldig hyggelig bekjentskap med en forholdvis ukjent artist, og dette bidraget vil nok få flere til å nikke anerkjennende på hodet.

Etter at vi har fått høre 9 av 25 låter i årets MGP, så er det ingen tvil om at årets konkurranse får høy kjendisfaktor. I tillegg er det mange «radiovennlige og moderne poplåter.» Det virker ikke som sjangerbredde har vært førsteprioritet blant de 9 bidragene vi fikk høre, men noe kan selvsagt rette seg underveis i de resterende delfinalene – for de som savner annet enn pop.

Det er flere velkjente navn med også blant de fem forhåndskvalifiserte finalebidragene. Mange hjerter vil glede seg over gjensyn med tidligere MGP-deltakere, men vi finner også mindre kjente navn blant finalistene.

Vi fikk høre MGP-låtene.
Martin, Morten og Tom i Eurovision Norway.

 

Vi har fått høre 9 bidrag til MGP 2020. 6 av disse vil utgjøre de 10 finalistene i årets konkurranse. Derimot er det 16 andre låter med i jubileumsutgaven av MGP. Bidrag som ingen andre enn NRK, og artistene selv, kjenner til. Norges representant i Rotterdam kan like så godt være blant disse.

Vi tror at delfinalene i årets Melodi Grand Prix risikerer å oppleves som harde og brutale. Vi sitter på følelsen av at delfinalene kommer til  å skape et stort engasjement. Det kan bli et tidlig takk og farvel, til mange gode bidrag underveis i konkurransen.

Mandag lanseres alle de fem forhåndskvalifiserte finale-artistene. Bidragene til disse vil offentliggjøres fredag før hver delfinale. Samtidig vil disse fem artistene få fremføre sine bidrag under delfinalen samme uke. Mandag får også Norge (og Europa) høre de fire bidragene som skal konkurrere i den første delfinalen neste lørdag. Inntil da kan vi ikke røpe noe mer om verken artister eller beskrivelse av bidragene.

Melodi Grand Prix 2020 er rett rundt hjørnet. Det er bare å glede seg.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: