MGP-historiens største hemmelighet…

Det er en godt bevart hemmelighet at stemmegivningen i Melodi Grand Prix 1997, som for første gang skulle foregå på telefon, førte til feil i resultatlista. Den som var ansvarlig for dette i Telenor, innrømmer dette først nå – 23 år etter..

 

 

Det ringte inn 600.000 publikummere og sentralene kollapset. I Vestfold fikk ingen stemt, og dette gikk mest ut over artisten Marianne Elstad Olsen (fra Tønsberg), og bidraget «Min egen superstar». Hun skulle da egentlig erobret 4-plassen, foran Penthouse Playboys, som fremførte «Om du elsket meg».

Ikke bare er dette, 23 år etter, en morsom sak. Den er også aktuell ettersom NRK i år innfører et nytt stemmesystem. Det vil si at det kun blir anledning til å avgi stemmer ved å være innlogget i app og på nett. Det blir ingen muligheter for å stemme på din favoritt via sms.

Avstemning1997
Marianne Elstad Olsen omkranset av årets programledere i Melodi Grand Prix, Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave.

Hva NRK har tenkt til å gjøre for å rette opp denne feilen fra 1997, får du se på sendingen fra morgendagens delfinale..

 

cropped-esc-norway-4.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: