💥 Sjekk hva artistene selv sier om sine bidrag til Delfinale 5 i MGP!

Lørdag er det klart for den siste delfinalen i årets Melodi Grand Prix. Denne gangen er det artister fra Nord-Norge som skal prøve å kapre finalebilletten. To av disse debuterer som MGP-artister: Liza Vassilieva og Kevin Boine. De to andre har deltatt tidligere i konkurransen – Elin & The Woods og Jenny Jenssen.

Vi i Eurovision Norway hadde kontakt med artistene gjennom helgen, og spurte de om bidraget de stiller med i årets Melodi Grand Prix.

Låtene hører du på Spotify ved å klikke på artistnavnet. 

Lisa Vassilieva » I Am Gay»

Liza Vassilieva
Foto:NRK

Liza er 30 år gammel, og er bosatt i Kirkenes. Hun er født i Murmansk i Russland, men flyttet til Norge da hun var 3 år. Hennes store lidenskap er låtskriving og musikk. Liza har tidligere skrevet og produsert låter til MGPjr. Nå debuterer hun selv på MGP-scenen, og skal fremføre «I Am Gay» – selv om hun selv er heterofil.

Hvorfor meldte du deg på MGP i år?

Min vei til MGP vært preget av flere tilfeldigheter. Egentlig meldte jeg meg ikke på konkurransen. Det hele startet med at jeg og tre andre skrev en låt forrige sommer. Vi var usikre på hvilken artist som eventuelt ville ta denne låta, men kom etterhvert på at den kanskje kunne passe inn i MGP. Så vi sendte den til NRK. Deretter gikk det et par måneder og jeg hadde egentlig glemt litt av det hele. Plutselig får jeg den gode nyheten: ikke bare er låta godkjent av MGP, men jeg får altså tilbud om å fremføre låta selv (siden det var min vokal på demoen). Dette var selvfølgelig helt uventet og jeg må innrømme at det fortsatt ikke har gått helt opp for meg. Men jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten og gleder meg masse til å stå på scenen 8. februar.

Hvordan blir det å delta i MGP?

Det å delta i MGP blir kjempestort for meg. Først og fremst har jeg aldri stått på en så stor scene i hele mitt liv. For det andre handler det like mye om forberedelsesprosessen og den kreative jobben bak showet. Jeg har vært så heldig å få være med på flere deler av denne prosessen: scenedesign, kostyme, koreografi, og å lage «cover art» for låta. Det er viktig alle disse komponentene er med på å formidle budskapet i musikken, noe jeg synes har vært kjempespennende å jobbe med. Det har vært mange «moodboards» for å si det sånn.

Hva handler » I Am Gay» om?

Det er en pride-låt og en hyllest til LHBT-samfunnet. Den handler rett og slett om å finne en styrke i å være den man er, selv om man er litt annerledes. De siste årene har man sett at LHBT-samfunnet har blitt mer synlig i populærmedia – både gjennom TV-serier, YouTube og ikke minst Eurovision. Så på en måte kan man si at LHBT har blitt mer «mainstream», mer tilgjengelig. Dette mener jeg er viktig fordi flere folk får mer kunnskap om denne tematikken, noe som bidrar til å normalisere den og bryte ned stereotypier. Det at jeg velger å fremføre denne låta, til tross for at jeg selv ikke er homofil, er også ment for å normalisere denne tematikken og for å vise solidaritet. Videre tror jeg at budskapet i låta like lett kan knyttes til hvem som helst, om man er en del av LHBT-samfunnet eller ikke. De fleste av oss kan relatere til å være annerledes: kanskje man ikke har det «rette» utseendet, har en annen kulturell bakgrunn, eller at man er en spille-nerd som liker Star Wars og drag-sminke. Uansett, det er viktig at vi støtter hverandre selv om vi er forskjellige!

Kan du røpe litt av sceneshowet ditt?

Denne låta er jo en skikkelig gladlåt, så det er bare å forberede seg på en skikkelig fest! Det blir glitter og glam på scenen, så lenge kondisen rekker!

 

Elin & The Woods «We Are as One»

Elin&Thewoods
Foto: NRK

Elin Kåven og Robin Mortensen Lynch utgjør Elin & The Woods. Elin er fra Karasjok, og Robin er født i Sandnessjøen – men bor nå i Sverige. De deltok også i Melodi Grand Prix i 2017. Elin mottok i 2018 Sami Music Awards pris «Årets låtskriver». Robin står bak flere låter for Cher, Pink og Jessie J – og var en av låtskriverne til Norges bidrag i Eurovision 2013 – som endte på 4.plass.

Hvordan blir det å delta i MGP så kort tid siden sist?   

Det blir sinnsykt artig! Vi synes jo det er veldig hyggelig at mange av våre fans fra 2017 husker oss fortsatt. Og har heiet på oss at vi skal tilbake til MGP siden da. Det setter vi virkelig pris på. Vi hadde ikke trodd vi skulle tilbake på MGP-scenen igjen så tidlig, så vi skal bare kose oss med dette denne gangen.

Hva handler «We Are as One» om? 

Denne låta handler om å tro på seg selv, og våge å slippe frem lyset vi alle har i oss. Når vi tør å la det komme frem så skinner vi med vårt unike lys, og sånn kan vi alle føle oss som en del av helheten. Det lyset som er inni deg er dine talenter, ønsker og drømmer – det som gir deg livsgnist.

Hva gjør MGP så herlig?

MGP er herlig for det første fordi det er en scene som aldri svikter! Publikum svikter aldri! De er alltid engasjerte og på! Det er en drøm for alle artister å få oppleve noe sånt. Og en annen ting som er så vidunderlig med MGP er at det tillater oss å ta et dypdykk inn i en låt, bare la den omfavne oss både visuelt og audiovisuelt. Vi føler at låtens potensiale kommer så godt frem på en MGP-scene der alt er så forseggjort. Vi får drømme oss bort i en ny verden for hver ny låt!

Kevin Boine «Stem på mæ»

Kevin Boine
Foto: NRK

Kevin er 26 år og kommer fra Tana. Som Finnmarks selverklærte partykonge skal han gjøre alt for at dansefoten din skal klikke, men han forteller at han deltar i MGP med et litt mer seriøst budskap også. Kevin er lei janteloven og hvilke konsekvenser den kan ha

Hva handler «Stem på mæ»om?

Låta handler om Janteloven. Jeg mener at alle skal kunne være seg selv, og ikke være avhengig av hva andre mener og syntes. Alle skal kunne følge drømmene sine. Vi har kun ett liv, og da er det viktig å følge hjertet og gjøre det man ønsker. Hvert menneske må få lov å være seg selv på alle mulige måter, og bestemme over sitt eget liv, uten noen negativ innspill av andre.

Hva gleder du deg mest til i MGP?

Jeg ser mest frem til den opplevelsen ved å kunne stå på en MGP-scene, og gi budskapet mitt på riksdekkende TV. Jeg elsker å stå på scenen, og nå har vi smurt sammen ett skikkelig kult show, så nå skal budskapet fram i dagens lys, og dette kommer til å bli dødskult!

Hvorfor MGP?

Melodi Grand Prix er noe helt eget, og jeg følte at det var en super mulighet for meg å ta del i selveste 60-årsjubileumet til denne legendariske konkurransen!

Jenny Jenssen «Mr. Hello»

Jenny Jensen
Foto: NRK

Jenny er 55år og oppvokst i Bjerkvik utenfor Narvik. Hun er godt kjent i Norge, og har gjennom årene utgitt 16 album. Jenny deltok også i MGP i 2007, og nå prøver hun lykken igjen med en gla`jazz låt.

Hva var grunnen til at du valgte å delta på MGP igjen, 13 år siden sist?

Det er stor, stor stas å få være med i MGP-boblen igjen. For et apparat – ydmyk over å få oppleve det på nytt. Vet du hva, ved å få delta så har jeg bursdag, julekveld og vunnet prinsessen og hele kongeriket allerede. Jeg skal levere en festkaramell av en låt. Med meg på scenen har jeg 4 dyktige mannlige dansere pluss min datter på 13 år. Da jeg var med i 2007 hang min lille Tilje på magen til programlederen når jeg sto på scenen. Nå skal hun danse under mitt nummer. Det er stort for en mamma å oppleve. Jeg skal nyte hvert sekund sammen med henne og danserne så får det bære eller briste. Skulle ønske at jeg kunne vært med hvert år, jeg. Så gøy er det å være med på MGP. 13 år mellom hver gang er altfor lenge å vente, spør du meg!

Hva handler «Mr. Hello»om?

Låten er en festkaramell som bobler av forelskelse og teksten kan alle kjenne seg igjen i. Vi har vel alle vært forelsket og ikke minst avstandsforelsket – for så å kanskje «tørre» å fronte hva du føler for den du er forelsket i. Håper både tekst, beat og fremføring vil fenge. Utenom det har jeg ingen andre ønsker enn å være Jenny Jenssen. Den som mitt publikum kjenner. Håper publikum vil like det! At de blir i godt humør og vil synge med!

Har du fulgt med på MGP siden du deltok sist, og hva har vært den største forandringen siden da?

Gjett om jeg har fulgt med på MGP! Har vært blodfan så lenge jeg kan huske. Jeg er født i februar 1964 og fyller 56 år om få dager. Husker kjempegodt da jeg som liten jente tok opp alle melodiene på «kassett». Så skrev jeg ned alle tekstene i lydskrift for lille Jenny kunne ikke annet enn norsk. På den måten ble jeg kjent med verden der ut. Forskjellen i dag er jo at MGP har vokst seg kjempestor. MGP har et vanvittig stort publikum som alle har en formening om. Det er veldig bra. Det verste er likegyldighet – at ingen bryr seg. Det slipper MGP, for alle har en mening – elsk eller hat. Jeg elsker det og gleder meg helt vilt til lørdag!

 

TAKK til Liza, Kevin, Elin, Robin og Jenny for at de ville stille opp for å si litt mer om bidragene og deltakelsen i den aller siste delfinalen i årets MGP! 

 

cropped-esc-norway-2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: