Hyllest til Jahn Teigen!

Gjennom sin karriere i norsk musikkliv siden 1970-tallet, markerte Teigen seg som en markant, fargerik og folkekjær artist. Han ga ut over 40 album og hele 60 singler.

Jahn er den artisten som har deltatt i Melodi Grand Prix flest ganger. Som artist deltok han hele 14 ganger. Første gang var i 1974, da han deltok med bidraget «Hvor er du?». Siste gang var i 2005. Da sang han balladen «My Heart Is My Home». Bidraget var skrevet av hans tidligere kone Anita Skorgan. Det endte med 4.plass i MGP.

Jahn Teigen representerte Norge i Eurovision hele tre ganger. I 1978 med bidraget som fikk 0 poeng: «Mil etter mil». Han var tilbake sammen med Anita Skorgan i 1982 hvor de to sammen sang «Adieu». Også året etter, 1983, representerte de to Norge. Da med «Do-Re-Mi». Paret oppnådde henholdsvis en 12. – og en 9.plass. Jahn kom på andreplass i MGP to ganger i årene etter – i 1988 og 1990. Sistnevnte år hadde han med seg svenske Carola på scenen i MGP – og Anita Skorgan.

I 1989 stilte Jahn opp i MGP med sangen «Optimist». Han gikk ikke til gullfinalen i MGP, og publikum reagerte med å bue og rope «Teigen, Teigen». Det var ikke mange som forstod hvorfor Teigen ikke kvalifiserte seg. Det var ekstase blant publikum.

Jahn viste oss – uansett tap eller seier – at Melodi Grand Prix handler om å ha det gøy. MGP handler om fest, uhøytidelig moro som fenger folk. Mannen i gata. Jahn gikk  foran og ga oss svaret på hvordan man takler 0 poeng i Eurovision. Han klarte å snu 0-poeng i 1978 til seier. «Mil etter mil» har blitt en evig slager her hjemme.

 

250px-Jahn_Teigen_i_2011

 

TAKK for alle MGP og Eurovision-minner! Du opprørte og gledet oss gjennom mange tiår! Du var, og vil fremdeles være, Kongen av Melodi Grand Prix! Du vil for evig være det levende eksempelet på hva Melodi Grand Prix er. Et folkelig show. Der moro og uhøytidelighet står i sentrum.

Vi vil huske Jahn for hans musikk, men også alle morsomme sprell og hans folkelighet. Uten Teigen ville ikke Melodi Grand Prix vært Melodi Grand Prix. Vi ville ikke vært foruten 0-poengeren i Eurovision fra 1978. Den er like legendarisk som Jahn selv.

Adieu, Jahn.

Takk for alt du ga oss.

Du vil for alltid bli husket med et stort smil.

♥️♥️♥️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: