Europa forbereder seg til ESC-helg

18.mars kom den triste nyheten om at Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam avlyses, men vi lar ikke dette sette en demper på forberedelsene. Lørdag 18.april sendte NRK første program av i alt 4 – Adresse Europa – som skal kåre de mest minneverdige øyeblikkene fra ESC-historien. Andre land i Europa valgte også denne helgen til å starte opp med sin egen versjon av konkurransen. Østerrike kronet Islands bidrag til årets vinner.

 

Island selv kårer en vinner gjennom fire programmer av Alla leið.  Lørdagens program gikk gjennom årets bidrag fra Sverige, Litauen, Hviterussland, Slovenia, Irland, Australia, Italia, Nord-Makedonia, Russland og Tyskland. Diodato som skulle representere Italia i årets ESC vant første del av Islands alternative kringkasting med 48 poeng, 8 poeng mer enn andreplassen som gikk til Tyskland. Nederst på kåringen endte Sverige med 11 poeng.

 

Men dette er bare en midlertidig poengliste, for gjennom totalt fire programmer skal alle bidragene til årets ESC gjennomgås av en jury. 2.mai åpnes muligheten for at seerne kan stemme på sin favoritt. Etter 10 dager, altså 12.mai, vil de 15 beste bidragene bli avslørt i et så kalt Eurovision pre-party-show, før disse bidragene vil bli presentert på nytt i et stort Eurovision Show 14.mai. Og det er her seerne skal få stemme frem det bidraget de mener er årets verdige vinner av Eurovision Song Contest 2020.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: