🎉 Eurovision-fest blir det uansett!

Den 18. mars kom den kjipe beskjeden som kanskje noen var forberedt på. Etter mye fram og tilbake, bestemte EBU seg for å avlyse årets Eurovision Song Contest som følge av COVID-19. Men det stopper ikke Eurovision`s glade tilhengere.

I tillegg til flere andre land har Australia og Sverige valgt å avholde deres egne alternative Eurovision Song Contests.

Eurovision_Song_Contest_heart_Sweden_white.svg (1).png

Vi begynner  i nord, Sverige har vunnet hele 6 ganger, og er en populær og høyt respektert deltaker i Eurovision. 3. april annonserte SVT at Sverige skal arrangere en Eurovision Song Contest uke.

Lørdag 9.mai starter Sveriges alternative eurovision fest. Første program ut er “Inför ESC”. Der blir årets 41 bidrag presentert av David Sundin (programleder for melodifestivalen 2020), sammen med tv-produsent Christer Björkman.

 Det svenske folk stemmer via Mello-appen på de sangene de ønsker skal gå videre til SVTs finale senere i uka. 5 dager senere altså 14 mai (dagen da semifinale 2 i ESC skulle vært avholdt) starter SVTs andre Eurovision program “Sveriges 12:a”. Hvor de 25 finalistene stemt fram av det Svenske folk vil bli avslørt og seerne kan stemme på nytt, men denne gangen er det direktesendt finale fra Stockholm. Programlederne for årets SVT finale er enda ikke avslørt. The Mamas kommer til å fremføre låten sin, men vil ikke delta da Sverige ikke har lov til å stemme på sitt eget bidrag i Eurovision. Til slutt sitter vi igjen med Sveriges alternative vinner av Eurovision Song Contest 2020. 

SVT kommer også til å sende Europe Shine A Light 16.mai. NU KJÖR VI! 

 

EuroAustralia.svg

 

Nå drar vi til andre siden av jordkloden. Jeg snakker selvsagt om Australia. Som mange andre land har SBS (australsk kringkaster) valgt å sende en alternativ Eurovision Song sending. Likt som Sverige skal SBS ha en hel uke med Eurovision Song Contest.

Første program heter “Road to Eurovision 2020” og blir sendt søndag 10.mai (norsk tid starter dette Lørdag 9.mai). Fra mandag-fredag (australsk tid) sendes alle Eurovision finalene fra 2015-2019. Deres store finale Eurovision 2020: Big Night In! blir sendt Lørdag 16.mai 11:30 (norsk tid), og vil vare i ca 3 timer.

Programlederne for den store kvelden blir Myf Warhurst & Joel Creasy, samme som i Australia Decides. Avstemningen er åpen fram til 3.mai og er tilgjengelig for hele verden!

Trykk her for å gi dine 8,10, og 12 poeng (du kan også stemme på Norge “blunk”). 

 

cropped-esc-norway-2

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: