🎉 Fra MGP til Adresse Europa!

I kveld er det klart for årets andre program i «Adresse Europa». Programleder Marte Stokstad inviterer gjester og fans til studio, for å mimre over noen av de mange uforglemmelige øyeblikkene i Eurovision Song Contest.

En av disse gjestene, er Eurovision Norway sin egen reporter, Morten Westgaard.

Etter 2019-sesongen av MGP og ESC ble han hentet inn av oss andre i teamet, for å være vårt ansikt utad i 2020-sesongen. Unggutten fra Askim ble sjeleglad over å bli forespurt av oss i Eurovision Norway, og at Morten (17) har innfridd alle forventninger (og vel så det), er det ingen tvil om…

Morten&Kristin
Da det ble klart at Kristin Husøy skulle stille opp i MGP, ble Morten fra seg av beundring: -Hun er en av mine aller største favorittartister, skrev han på vår interne kommunikasjonsgruppe. Vi måtte selvsagt fortelle Kristin om dette, og møtet måtte selvsagt foreviges..

Allerede i desember 2019, fikk vi i Eurovision Norway klarsignal for at Morten skulle få være deltaker i årets «Adresse Rotterdam» (som nå etter omstendighetene, er omdøpt til «Adresse Europa»). Vi måtte holde på hemmeligheten lenge, men vi tror ikke NRK angrer på valget av Morten, etter at de så han i aksjon under delfinalene (og finalen) i MGP 2020! Han gjorde også en glimrende figur under forrige helg, da «Adresse Europa» hadde premiere på tv-skjermene.

Morten intervjuet de fleste artistene under årets Melodi Grand Prix. Vi som var backstage sammen med Morten, så at han nøt hvert øyeblikk da artistene kom til han for å bli intervjuet. Unggutten har ikke nerver (som synes), og spørsmålene hans kommer som perler på en snor. Han liker ikke å planlegge på forhånd. Morten tar alt på sparket. Han trives best da. Morten lever i – og for – øyeblikket!

Men hvilke sjanser tror han at Ulrikke og «Attention» hadde hatt i årets Eurovision? Hvilket bidrag er hans favoritt fra Eurovision?

Vi tok en kjapp spørsmålsrunde med vår egen stjernereporter..

Morten blir selv intervjuet
Her blir Morten selv intervjuet, av Tv2, under stemmekaoset i årets finale i Melodi Grand Prix.

Hva betyr det for deg å være reporter for oss i Eurovision Norway?

Det betyr alt! I mange år har jeg drømt å intervjue artister, være backstage, og se hvordan artistene har det timer før de skal på scenen. Jeg koser meg noe inni granskauen mye, og dette er virkelig en karrierestarter for min del!

Hva er det beste med Melodi Grand Prix?

Det aller beste med MGP er gleden det gir meg. Musikken, artistene, spenningen, fansen, støtten og produksjonen i en helhet er så rå, at det engasjerer folk på en måte selv ikke Einstein kunne skjønt seg på! MGP er virkelig noe som har endret livet mitt, og det å kunne jobbe med det frivillig er gull!

Hva kan gjøres for å skape et enda bedre MGP?

Oi, det er vanskelig! Kunne selvfølgelig sagt å få en bedre plan B stemmemessig, men det var nok bare et engangstilfelle. Jeg tenker at å få til 5 delfinaler med kanskje fem eller seks artister, og to går videre har vært optimalt!

MGP-reporter Morten
Morten under en av delfinalene i MGP 2020

Hvilke norske Eurovision-bidrag er din favoritt(er)?

Norge har hatt mange dårlige, men også veldig mange bra bidrag gjennom tidene. Jahn Teigen er jo en legende, men Fairytale av Alexander Rybak er en låt som har vært med meg siden 2009!

Hvilke artister gjorde mest inntrykk på deg under intervjuene dine i årets MGP?

Det var så mange gode, jordnære og flinke artister med i år. Sondrey tok seg tid til alle han var med. Magnus Bokn var kjempekoselig og jordnær. Rein Alexander var Rein Alexander, og det var selvfølgelig gøy å intervjue Raylee mens hun fikset både negler og hår. Men Ulrikke Brandstorp – for ei rå jente! En energibombe ut av denne verden, og tar seg tid til hver og en av både fans og reportere. Et forbilde for alle artister!

Hvilken plassering tror du hadde vært oppnåelig for Norge («Attention» med Ulrikke) i 2020?

Norge hadde nok kommet seg inn på topp 10, kanskje til og med topp 5 på en god dag. En seier var nok litt utenkelig.

Hvem tror du hadde vunnet årets Eurovision? ( Tror, ikke håper..)

Personlig har jeg Sveits som min vinner i år, og jeg tror han hadde gitt bakoversveis til alle i salen og de hjemme. Men jeg tror Island, min andreplass, hadde vunnet hele sulamitten!!

Fortell oss om ditt favorittbidrag i Eurovision!

Det er utrolig vanskelig å bestemme seg for kun ett favorittbidrag gjennom Eurovision-historien. Men en låt som treffer meg i hjerter hver eneste gang jeg hører på den, så må det være Molitva (Serbia) fra 2007. Den har alt en bra låt trenger!!

Helt til slutt, Morten, hvilke norske artister håper du på under neste års MGP?

Jeg har mange norske artister jeg håper blir med, og også noen usannsynlige. Håper på et comeback fra Kristin Husøy, en overraskelse med Adam Douglas og Bilal, Kim Rysstad med en litt bedre låt, Ina Wroldsen (kanskje mest som låtskriver) og Adam Gryting (vel, kanskje om et par år…)

Her er Morten med ett av sine aller første intervjuer under lanseringen av MGP 2020. Ingenting å si på kjemien med Ulrikke, som altså vant årets Melodi Grand Prix!

 

Morten sin store drøm er å få være programleder i Melodi Grand Prix Junior, og selvsagt for voksenutgaven.. (Hør, hør NRK!) Vi i teamet tviler ikke på at Morten får oppfylt sine drømmer. Unggutten kan sine ting, og han blir lagt merke til, også av erfarne journalister. Vi tror vår egen Morten blir programleder – etterhvert…

Skru på NRK1 i kveld, klokken 21.20. Der får du se Morten, og resten av panelet i «Adresse Europa»!

 

Eurovision Norway

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: