ESC 2021 – Rotterdam?

Mens Europa forbereder seg på en annerledes Eurovision-sending 16.mai, jobbes det hardt i kulissene med Eurovision Song Contest 2021. Så langt vet vi at det i tradisjons tro skal arrangeres ESC i mai 2021 med to semi-finaler og en hoved-finale, og at det ligger an til at det blir Nederland og Rotterdam som blir vertskapet.  Finansieringen på rundt 75 millioner kroner er godkjent, men vi venter et siste «JA» fra kringkasteren før vi kan med sikkerhet si at Rotterdam er byen å dra til i mai 2021 – og den beslutningen er like rundt hjørnet.

Eurovision 2020 stage design: Flat, minimalist and modern ...
Slik ser scenen ut som skulle brukes i år, fra Ahoy Arena i Rotterdam

Mens Den Europeiske kringkastingsunionen (EBU) er i god dialog med de nederlandske kringkasterne om neste års ESC, kan vi jo samtidig håpe på at de legger en Plan B for hvordan man skal gjennomføre konkurransen dersom dagens restriksjoner angående offentlig arrangementer, videreføres inn i 2021. Selv om dette er over et år frem i tid, kan det uansett være greit å ha en Plan B, noe som egentlig burde være greit med dagens teknologi. Omfanget og konsekvensene av Covid-19 kom nok litt brått på, ikke bare for Europa, men for hele verden. Så at årets arrangement ble avlyst, kom kanskje ikke som en overraskelse på oss alle, selv om beskjeden var veldig trist å få. Men kan ESC arrangeres på en alternativ måte, uten å måtte avlyse det? Å vise nasjonens bidrag fra den nasjonale finalen, blir vanskelig da ikke alle land velger ut sitt bidrag gjennom direktesendt konkurranse fra en scene. Hadde det vært mulig å få alle deltakere til å sende live fra sin nasjon? Eller kan man vise bidraget i form av en musikkvideo?

Dette er selvsagt bare noen tanker vi har for hvordan konkurransen kan gå sin gang dersom noe liknende som årets hendelse skulle skje igjen. Vi i redaksjonen håper jo selvfølgelig at vi fra 2021 kan komme oss tilbake på en stor internasjonal scene, alle nasjonene møtes og lager det som hvert år er årets største europeiske musikk-konkurranse og musikkshow!

EBU announces Eurovision 2020 replacement show "Europe Shine A ...

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: