🔥Hvem er DIN favoritt?

Vi fortsetter med flere tilbakeblikk på Norges bidrag i ESC det siste tiåret!

2009

dette året var det 21 sanger som deltok i 3 delfinaler og Siste sjanse. 8 av disse kvalifiserte seg til finalen som ble arrangert 21. februar 2009, og den suverene vinneren ble (som kjent) Alexander Rybak! Han representerte oss i ESC i Moskva dette året og vant både semifinalen og finalen med stor margin!

Happy 10 years anniversary Alexander Rybak! | International ...

 

2010

Dette året var det klart for at Norge skulle arrangere verdens største musikkonkurranse. dette året var det også 21 sanger som deltok i 3 delfinaler og Siste sjanse i MGP. 8 kom til finalen 6. februar 2010 og vinneren ble «My Heart is Yours» av Didrik Solli-Tangen. Han representerte Norge på hjemmebane i Bærum i ESC dette året, og endte på en tjuende plass.

Didrik Solli-Tangen - Didrik Solli-Tangen Photos - Final Of The ...

 

2011

samme opplegg her – 21 sanger deltok i MGP dette året i tre delfinaler og Siste sjanse. 8 kom til finalen som ble arrangert 12. februar 2011 i spektrum, og vinnerlåten ble «Haba Haba», fremført av Stella Mwangi. Der representerte hun oss i ESC i Düsseldorf samme året, og vi endte dessverre på en 17 plass i semifinalen der, og kvalifiserte oss dermed ikke videre til finalen det året.

Stella blant favorittene i Düsseldorf

 

2012 

dette året var det 24 sanger som deltok i tre delfinaler, og 10 av disse kvalifiserte seg til MGP-finalen i spektrum 11. februar 2012. Tooji vant dette året med låta hans «Stay». I ESC som ble arrangert i Baku dette året kvalifiserte vi oss til finalen, men endte opp på en sisteplass der – dette ble da Norges 11. sisteplass i konkurransen.

Tooji - Tooji Photos - Grand Final - Eurovision Song Contest 2012 ...

 

2013

Året etter ble en høyder for Norge. 21 sanger deltok i tre delfinaler i MGP dette året, og 10 av disse kvalifiserte seg til finalen i spektrum 9. februar 2013. Margaret Berger vant med låta «Feed You My Love». Hun representerte Norge i ESC i Malmö dette året og endte på en imponerende fjerdeplass i finalen med 191 poeng. Dette ble våres høyeste plassering siden seieren i 2009.

Margaret Berger - Margaret Berger Photos - Eurovision Song Contest ...

 

2014

dette året var det 15 sanger som deltok i tre delfinaler, og av disse kvalifiserte 9 seg til finalen i spektrum den 25. mars 2014. Carl Espen gikk av med seieren i MGP dette året med låta «Silent Storm». Han kvalifiserte seg til finalen i ESC som ble arrangert i Copenhagen dette året, og endte på en åttendeplass der.

BBC One - Eurovision Song Contest, Semi-Final Two 2014 - Carl ...

Hvilket av disse fantastiske bidragene er DIN favoritt? 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: