Ingen ESC 2020, men vi skal gjøre som fugl Føniks.

Eurovision Song Contest 2020 to be held in Rotterdam Ahoy - CMW

2020 skulle bli året da Ulrikke Brandstorp ville føre oss høyt opp på resultatlisten i Eurovision Song Contest. Allerede om kvelden den 15. februar da hun sto igjen som vinner av den nasjonale MGP-finalen, ante vi at maidagene i tulipanens europeiske hjemland, ville by på en finalefest med et bidrag som kunne komme til å skape mange diskusjoner.

Og var det ikke akkurat som om det lå noe i luften?

Til tross for at Ulrikke var stor-favoritt i tiden foran den norske finalen, så førte stemmekaoset i NRK`s Grand Prix sending til full forvirring og massive protester da resultatet endelig var klart. I den nasjonale finalen brøt stemmesystemet sammen underveis og de fire gullfinalistene ble kåret av en reservejury bestående av 30 personer. Stemmekaoset var et faktum og Ulrikkes gledestårer sto i sterk kontrast til den massive klagestormen til NRK. Hvordan kunne vi være sikre på at det var den rette låten som vant?Ulrikke Brandstorp - Attention (MGP 2020 - Eurovision Norway ...

Uansett: Ulrikke ble årets vinner med sangen Attention som hun selv var med på å skrive, sammen med Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland. Attention hadde vinnerpotensiale og den har også blitt vurdert som en av topplåtene blant flere av våre konkurrerende deltakerland. Det var et solid bidrag og sangen hadde mange ingredienser som kunne gjort den til en vinner, ikke minst på grunn av Ulrikkes egen stemmeprakt og fine sceneutstråling. Men: Ulrikkes mulighet til å få oppleve stemningen og festlighetene i Rotterdam i mai 2020, forsvant som dugg for solen av årsaker vi aldri kunne tenkt oss rekkevidden av.

Det var akkurat som om det lå noe i luften.

Sannelig: I ukene etter den norske Melodi Grand Prix finalen, ble vi stadig mer kjent med Koronaviruset. Det skulle vise seg å få enorme konsekvenser for hele verdenssamfunnet og truet det norske bidragets muligheter for deltakelse i ESC i Rotterdam i mai.

Informasjon om koronavirus til NMBU-studenter | Norges miljø- og ...

På grunn av den store risikoen for smittespredning, ble det satt i gang strenge tiltak og restriksjoner for å stoppe spredningen. Pandemien fikk til slutt store konsekvenser for Eurovision Song Contest og den 18. mars 2020 besluttet EBU å avlyse hele arrangementet. Det er første gang noensinne at Eurovision Song Contest blir avlyst. Det er en drastisk avgjørelse, men med tanke på alvorlighetsgraden og den store smitterisikoen er det en riktig avgjørelse. Ulrikke har tatt det med godt humør og akseptert nederlaget. Hun ser fremover mot andre nye og spennende arenaer.

Likevel må det være lov å si at drømmen brast for både Ulrikke og den norske befolkningen, som aldri får oppleve hvor høyt Ulrikke faktisk kunne kommet i ESC. Drømmene til alle de andre europeiske artistene som var kvalifiserte og gledet seg stort til å delta i konkurransen, forsvant også ut i det store intet – sammen med alle ESC-fans i hele Europa som nå sitter slukøret igjen over den storslåtte musikalske festen som glapp for oss. Det er mange som er skuffet og lei seg nå. Kanskje det ikke blir noe MGP eller ESC til neste år? Ola Nordmann er jo kjent for å krisemaksimere – tenke worst case scenario! Bare for sikkerhets skyld, lissom.

Joda, det er i sannhet et annerledes år. Året 2020 vil for alltid skrive seg inn i historien som den ESC-finalen som aldri ble noe av!

Men, folkens: Nå rister vi av oss alle lumske virus og dystre tanker. Det er for mye alvor i verden og det er ikke vår elskelige sangtradisjon og musikkonkurranse tjent med. Nå skal vi nemlig satse på 2021, det går fort dit! Vi skal reise oss igjen som en glitrende fugl Føniks av asken og sveve på luftens vinger med en sang som drar oss til the Top of the World – eller i hvert fall til topps i Europa, til stor glede for oss og alle Eurovision-fans der ute.  ESC skal gjenoppstå med farger, forrykende show og vakre ballader.

Rise Like a Phoenix!

På gjensyn 😀

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: