🔥RAYLEE – Klar vinner hos Team Eurovision Norway!

Fire nye artister er klare for den andre delfinalen av Melodi Grand Prix. Tidligere Eurovision-deltaker, Ketil Stokkan, skal ut i duell med nykommere som 21-årige Daniel Owen. Bidragene i lørdagens delfinale består av fire vidt forskjellige type låter, og det blir spennende å se hvordan artistene velger å selge inn sine bidrag fra scenen.

Vi i teamet vurderer hver enkelt delfinale under årets Melodi Grand Prix. Vi gir låtene fra 1-10 poeng, og ingen av team-medlemmene vet hvordan hver enkelt stemmer.

Her er ukens vurdering fra Team Eurovision Norway. Delfinale 2

Ketil Stokkan «My Life is OK».

Eirik: Denne låta får 1 poeng hos meg. Rett og slett fordi låta ikke holder mål i 2021, den føles utdatert, og teksten er ganske så banal, meget repetativ. Den kan kanskje slå an hos den eldre garde?

Martin: Gode Ketil Stokkan tar oss med tilbake til den velkjente lyden av låvedans og «Leende guldbruna ögon» Jeg vil egentlig ikke like den, men innerst inne gjør jeg det likevel. Flott budskap som mange av oss kan kjenne oss igjen i. Du er skikkelig ok, Ketil, og det er låta di også. En sterk 4.

Håkon R: Veldig gøy å se at Ketil er tilbake i MGP, med en ganske genial låt – du kan den jo utenat på første lytt! Her kan vi få assosiasjoner med The Monroes og låta «Sunday People» stemningsmessig. Det er uformelt, morsomt og sjarmerende. Det er danseband og litt schlager-humor over dette, men det kan dog bli tøft å nå gjennom i årets sterke konkurranse. Men muligheten er der. Denne låten vil vi nok kanskje høre mer av når vi går mot vår og sommer på norsk radio. For egen del er dette en låt jeg gjerne nyter i kombinasjon med en alkoholfri utepils i parken til sommeren eller på den lokale puben. Du blir i godt humør av dette, takk Ketil! 7/10

Tor-Arne: Ketil Stokkan – årets svar på fjorårets bidrag fra Tore Pettersen – trenger jeg si mer? Blir for enkelt for meg. 1 poeng

Tom: Elsket «Romeo», og husker lett bidraget til Ketil da han representerte oss på hjemmebane i 1986. Gøy å se tidligere Eurovision-deltakere tilbake i MGP-sirkuset, men jeg tror ikke Norges bidrag i år heter «My Life is OK». Derimot er det mange som også liker denne musikksjangeren, selv om låta i seg selv tar deg flere tiår tilbake i tid. Blir uansett gøy å se igjen Ketil på scenen. 3 poeng.

Morten: Utrolig gøy å se legenden tilbake i MGP! Utrolig nok er den ikke helt søppel heller. Teksten er så som så, men melodien er nokså fengene og stemmen hans har en viss sjarm over seg. Blir nok siste gang vi ser han i MGP, så bare å nyte! 4 poeng.

Anne-Beate: Litt flat, monoton og kjedelig sang etter min mening. Treffer meg ikke noe særlig, selv om jeg i utgangspunktet er fan av Ketil Stokkan og synes det er kjekt at han er tilbake i MGP! Sangen mangler et høydepunkt etter min mening, og klarer ikke holde seg oppe uten det. 2 poeng.

Håkon W: Denne låta er nok ikke helt for meg. 4 poeng.

Ylva: Jeg er ikke en stor fan av denne type musikk, men syns låta skaper skikkelig humør, denne sangen gleder jeg meg til å se på scenen. 2 poeng.

Robin: Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette er blant de beste av tusen innsendinger. Sangen er så flat man kan få den og er der bare for «underholdning». 2 poeng.

Sum: 30/100 poeng. Gjennomsnittsscore: 3.0 (4.plass i vurderingen)

2. Maria Solheim «Nordlyset»

Eirik: Nydelig stemme og tekst. En av mine favoritter denne finalen. Jeg gir den 6 poeng.

Martin: Maria har en varm, myk og nesten terapeutisk stemme. Jeg ser for meg Vesterålen, med ville fjell, regn, vestavind, skumring og nordlys. Både tekst og melodilinje kryper under huden, og det hele føles både sårt og fint. Så spørs det om dette er litt for rolig og subtilt i MGP-sammenheng. Jeg gir 5 poeng, og venter spent på hvordan dette blir på scenen.

Håkon R: Søt jente og nordnorsk sang, som minner om søsknene Bremnes sin julekonsert før julen 2020. Frir sikkert til en del nordlendinger. Flott vokal, men selv om låten er flott – så er den nok for anonym og berører trolig ikke nok til å nå gjennom i denne sammenheng. Men Maria, du kan jo selvsagt overraske oss alle på sjarmen. 3 poeng.

Tor-Arne: Som opprinnelig nordlending burde denne fine visa gå rett hjem, men her er det ikke en eneste celle i kroppen som blir rørt. Jeg blir ikke med Maria hjem. 3 poeng.

Tom: Jeg har problemer med å huske denne låta, selv etter flere gjennomhøringer. Den gir meg svært lite, men allikevel så kan denne type låt ha mye å vinne på scenen. Maria er en god musiker, men denne gangen er jeg ingen fan av melodien. 3 poeng.

Morten: At Solheim har vunnet Spellemannprisen for beste barnemusikk legger hun ikke skjul på her. En treg ballade som egentlig aldri har noe klimaks, som er synd. Blir nok litt kjedelig, med mindre sceneshowet er tidenes beste. Lørdagen blir spennende på Solheims vegne. 3 poeng.

Anne-Beate: Fin stemme, nydelig dialekt, også digger jeg at hun synger på norsk! Sangen i seg selv er også en veldig fin, behagelig sang å høre på, men den hører ikke hjemme i MGP etter min mening. Er også på grensa til litt kjedelig etter min mening, treffer meg ikke nok til at jeg klarer å være 100% med gjennom hele sangen. Fortsatt fin! (Gir naturligvis poengsum utifra at det er MGP det er snakk om) 5 poeng.

Håkon W: Hun synger veldig bra, men låta blir fort litt kjedelig. 5 poeng.

Ylva: Dessverre liker jeg ikke denne sangen. Hun har en flott stemme, men låta klarer jeg ikke å huske. Jeg tror mange nordmenn plutselig får sansen for denne, og derfor kan hun overraske med å vinne en duell. Alt kan skje i MGP, det så vi i forrige delfinale! 1poeng.

Robin: Det er alltid den ene rolige låten i MGP som skal skille seg ut. Er ikke helt sikkert på om det er positivt, men den er ikke dårlig.. bare veldig kjedelig. Teksten er vakker og det samme er instrumentalen, ellers så er det Norges vuggesang. 3 poeng.

Sum: 37/100 poeng. Gjennomsnittsscore: 3.7 (3.plass i vurderingen)

Daniel Owen «Psycho»

Eirik: Denne låten gir meg preferanser til Timberlake og usher uten at det kvalitetsmessig kan sammenlignes. 2 poeng.

Martin: Danseren Daniel fra Norske Talenter har blitt voksen og begynt å synge, og han synger godt, veldig godt. Selve låta er sånn passe psyco. Skulle gjerne hatt enda litt mer trøkk på refrenget. Men uansett hvordan det går på lørdag er nok Daniel en vi kommer til å høre mye spennende fra i årene som kommer. USA kan bare beholde sin Shawn Mendes, for vi har nemlig fått vår egen Daniel Owen. 5 poeng.

Håkon R: Låta starter og avslutter på norsk med litt prat som mulig hadde passet bedre inn i en ironisk hiphop-låt? Her er det Craig David eller Justin Timberlake på sitt bedre, men refrenget fungerer også som samlebåndsboyband på sitt verste. Men jevnt over godt levert for en relativt ny artist med full fart inn i det etablerte norske musikkmarkedet, en helt grei pop/RNB låt. 5poeng.

Tor-Arne: Et godt forsøk på moderne norsk pop, men jeg blir litt psyco av alle gangene han synger psyco! Helt ok låt. 3 poeng.

Tom: En helt ok poplåt, og en helt grei MGP-debut for Daniel. Her får han vist seg frem, og gjøre seg bedre kjent som artist. Jeg håper at Daniel føler seg velkommen inn i MGP-sirkuset, slik at han kommer tilbake med en låt som sparker litt mer fra seg, enn «Psycho». 4 poeng.

Morten: Hvis delfinale 2 skulle oppsummeres på ungdomsspråk, så har Owen svaret. Denne delfinalen har noe for enhver smak, og denne er rettet mot ungdommene. Her får man inn elementer fra ulike artister rundt om i verden, men refrenget blir for repetitivt og sangen blir litt tam, dessverre. For sangen hadde potensiale. 4 poeng.

Anne-Beate: Digger denne sangen! Er umulig å ikke bli dratt med av det råbra fengende refrenget og de digge rytmene! Liker også stemmen hans! Litt usikker på hva jeg synes om introen og slutten. Ellers en deilig poplåt! Jeg gir Daniel, 8 poeng.

Håkon W: Dette ble litt slitsomt. Denne låta er ikke noe for meg. 5 poeng.

Ylva: Sangen begynner nokså skrullete og overraskende, men refrenget er catchy og absolutt det beste med sangen. Daniel Owen er ung, men er en god artist som har kontroll på stemmen. Jeg tror han kan gjøre det bra på scenen, men om han vinner mgp med denne sangen, tviler jeg på. Jeg synes det blir litt for likt Benjamin Ingrosso. Tror likevel på en gullduell mellom Daniel og Raylee. 4 poeng.

Robin: Typisk låt som «søta bror» pleier å få mye jurypoeng for, med et godt sammensatt sceneshow – med neonfest og dansemoves. Det skulle ikke ha så mye å si da Daniel er en veldig begavet danser. Sangen fenger og har veldig gode bass effekter i bakgrunnen, men lurer på om folk tror dette blir for mye Benjamin Ingrosso? 8 poeng.

Sum: 48/100 poeng. Gjennomsnittsscore: 4.8 (2.plass i vurderingen)

Raylee «Hero»

Eirik: Moderne lydbilde i Dua Lipa og Weekend- stil. Denne låta oser av 80 talls nostalgi og det på den gode måten. 7 poeng.

Martin: I fjor arrangerte hun løvesafari for hele Norge, i år tar hun oss med i tidsmaskin, tilbake til slutten av det glade, deilige 80-tallet. Vi snakker synth pop, gitarsolo og gedigen permanent. Vi snakker Flashdance, Kim Wilde og en dæsj Sandra Kim. Jeg liker konseptet, men synes kanskje det blir litt for enkelt og repeterende. Plusspoeng for å droppe modulering og i stedet legge inn gitarsolo. Regner med hun serverer er et forrykende show, både nå på lørdag og i den store MGP finalen. Ja, for hun skal selvsagt til finalen! 7 poeng.

Håkon R: En av de store trekkplastrene for årets MGP er tilbake, med en ny og fresh låt i en noe annen sjanger enn fjorårets låt «Wild» som kunne minne mer om et plagiat av Eleni Foureira sine latinske rytmer for Kypros 2018. I år byr hun derimot på dansbare 80-tallsrytmer i en moderne innpakning. Sterk vokal. Spent på sceneshowet. Den sterkeste låta i kveldens heat. 8 poeng.

Tor-Arne: De første taktene av låta, og coverbildet, minner meg umiddelbar om Flash Dance så jeg blir ikke overraska om hun stiller med leggvarmere fra 80-tallet på scena. På ingen måte en kopi av «Wild», veldig positivt, men spent om den holder til seier i finalen – for til finalen kommer hun. 5 poeng.

Morten: Back to the 80’s! En låt som tydelig er inspirert av tidligere tider, og ikke minst The Weeknd. Dessverre klarer ikke denne låten å fenge like mye som ufattelig mange andre låter i denne sjangeren. Men Raylee har en flott sangstemme som passer sangen bra. Best denne uka. 6 poeng

Tom: For en som hadde ungdomstiden sin på 80-tallet, kan jeg ikke annet enn å smile av denne låta. Det er Flashdance og Footloose i 2021-innpakning. En helt grei poplåt, uten at den tar helt av. Med et godt sceneshow, kan dette bli morsomt. Svettebånd og leggvarmere? Raylee leverer desidert den beste låta i denne delfinalen, og burde ikke ha noen problemer med å stikke av med finalebilletten. 7 poeng.

Anne-Beate: Elsker denne 80-tallsinspirerte sangen! Den skriker ikke MGP etter min mening, men er fortsatt stor fan av sangen i seg selv og synes den har et sterkt og fengende refreng! Fine melodier i den også! Vet vi kan forvente en bra og energisk sceneopptreden når det er Raylee som står for den, så gleder meg til å se Raylee levere på lørdag! Denne ligger ganske jevnt med «Psycho» for min del. 8 poeng.

Håkon W: Dette er en veldig bra låt. Får en 80-talls vibe av sangen. Hun synger veldig bra. 8 poeng.

Ylva: Raylee er tilbake for å prøve lykken i MGP i år igjen! Årets låt når dessverre ikke ikke opp hos meg. Mulig jeg er for ung til å trekke  veksler på det glade 80-tallet, men jeg kjenner nå uansett igjen god musikk når jeg hører det og det gjør jeg ikke her. Likevel må jeg si at av de fire bidragene i denne delfinalen liker jeg Raylee sitt bidrag best. Sangen fungerer absolutt best frem til refrenget for min del, deretter blir det litt mye heseblesende. Raylee viser nok en gang at stemme, det har hun. Og at hun kommer til å levere et forrykende show på lørdag, som de færreste av oss hadde klart å holde følge med på, det er jeg sikker på! Lykke til! 4 poeng.

Robin: Her har vi 80-talls kontraster som skygger et veldig musikalsk løp. Raylee passer rollen ekstremt bra og får frem mye av seg selv som vi sikkert får se i delfinalen. Instrumentene gir en mer moderne lyd enn Fame av Irene Cara, men fortsatt så edelt at man får store nostalgi-følelser som går gjennom kroppen din når gitarsoloen gjør som det står på manuset. Det gjenstår å se om folket vil tilbake til Footloose, Grease, Fame og Dirty Dancing sin storhetstid, men jeg hadde definitivt gitt det en kontrakt til MGP-finalen. 9 poeng.

Sum: 69 /100 poeng. Gjennomsnittsscore: 6.9

VINNER AV TEAM EUROVISION NORWAY`s vurdering av Delfinale 2 MGP.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: