💥Hør låtene i delfinale 3!

Melodi Grand Prix er i full gang, og lørdag 30.januar avholdes den tredje delfinalen i årets store musikkonkurranse. Fire artister skal kjempe om en av plassene til MGP- finalen 20.februar 2021. Førstkommende fredag lanseres også finalebidraget «Feel Again» med Kaja Rode – kjent fra The Voice i 2017. Hun fremfører sitt bidrag under denne ukens delfinale.

Her er finalistene i den tredje delfinalen Melodi Grand Prix 2021!

Big Daddy Karsten – «Smile» (Tekst/Melodi : Karsten Dahl Marcussen , Are Næsset og Pål Gauslaa Sivertzen)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Karsten Dahl Marcusen (32), er fra Arendal og bor i Oslo.
Big Daddy Karsten fant rappen som ungdom , en sjanger med et åpent , ærlig og tøft uttrykk der han følte han fikk sagt mye på kort tid. Hans første plate kom med duoen Folkefiender sammen med rapperen Ego. Han var også sentral som battlerapper når VGTV satset på Skeez+TV. Big Daddy Karsten har vært headliner på de største pride-arrangementene i Norge. Han har blant annet spilt på festivaler som Skral, Hove og Canal street. Karsten var skjult homofil når han begynte å rappe, og det var nok få som så for seg at den store maskuline rapperen var homofil. Når han kom ut i skapet i November 2016 gav det mye oppmerksomhet, og satte fokus på det faktum at få rappere verden rundt tør å være åpent homofile. I skrivende stund er Big Daddy Karsten, skandinavias eneste åpne homofile rapper.

Big Daddy Karsten kom i 2020 ut med pride låten «Cancelled», og var en av 3 finalister den offisielle pride-låta i 2020. Dette er en dyktig rapper med mye faglig tyngde. Det gledes at Big Daddy Karsten endelig blir å finne i Melodi Grand prix, semifinale 3 hvor han skal opptre med låten »Smile» og vi ønsker han velkommen til sirkuset, og sier lykke til på lørdag!

Emmy – “Witch Woods” (Tekst/melodi: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik og Morten Franck)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen (20) fra Sande i Vestfold, kommer fra en meget musikalsk familie. Som låtskriver har hun skrevet over hundre låter, tross hennes unge alder. Emmy begynte å synge i veldig ung alder og var lenge aktiv i koret “Soul children”. I 2015 fulgte hun i brorens fotspor og ble med på MGPjr med sangen “Aiaiaiai”. Hun kom seg helt til gullfinalen og sangen har fått mer enn 1,1 millioner streams. Etter MGPjr deltakelsen har hun gitt ut flere låter blant annet “Bjørnar” og “Jeg ser at du har ringt”, i tillegg har hun reist rundt og spilt konserter for fans over hele Norge.

Emmy har blant annet vunnet Gullfila i 2019, som er en ærespris på Medier og Kommunikasjon på Sande videregående skole. Hun studerer Visuell kommunikasjon på Universitetet i Drammen. Nå er hun klar for å kjempe i delfinale 3 med sangen “Witch Woods”

Dinaye – “Own Yourself” (Tekst/melodi: Christian Ingebrigtsen, David Thullin og Dina Matheussen)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK


Dinaye også kjent som Dina Matheussen (17) er en aktiv sanger og danser fra Asker. Hun har også svart belte i karate. Dinaye er kjent for sine Michael Jackson inspirerte dansemoves. Hun har deltatt i en rekke TV-produksjoner som både danser og sanger. Vi husker henne fra MGPjr i 2016 da hun kom seg helt til gullfinalen med sangen “Sterk og rå”.

I 2017 var hun å se sammen med Amina Sewali på MGP-scenen, da som danser. I 2020 var hun med på TV2 programmet Idol, hvor hun fikk stående applaus av publikum etter at hun hadde fremført sin egen tolkning av Beyoncès låt “Run the World (Girls)”.


Sangen “Own Yourself” har Dinaye vært med på å skrive selv, og den handler om valgene man tar i livet og hvordan man ønsker å fremstå og bli oppfattet av andre. Deler av sangen synges på Amharisk, fordi hun har Etiopiske røtter.

Ole Hartz – «Vi er Norge» (Tekst/melodi: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen og Petter Bjørklund Kristiansen)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Ole er 24 år, og kommer fra Åmot i Modum Kommune. Han har sikret seg en platekontrakt med Warner Music, og er kjent for låta «Jeg vil ha ribbe». Hans aller første utgivelse var låta «Søta Bror», i samarbeid med Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

Allerede som 6-åring visste Ole at musikk var det han ville holde på med. Han spiller piano, gitar – og trommer. Han har studert musikkproduksjon ved Noroff Fagskole i Oslo. Nå tar han steget inn på MGP-scenen, og vi ønsker Ole lykke til på lørdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: