🇳🇴EMMY til topps hos Team Eurovision Norway!

Fire nye artister, og bidrag, er klare for den tredje delfinalen i Melodi Grand Prix. Igjen er det fire helt forskjellige type låter, og det blir spennende å se hvilket bidrag det norske folk velger å sende til finalen.

Vi i teamet vurderer hver enkelt delfinale under årets Melodi Grand Prix. Vi gir låtene fra 1-10 poeng, og ingen av team-medlemmene vet hvordan hver enkelt stemte.

Her hører du ALLE lanserte låter i årets Melodi Grand Prix!

Ukens vurdering fra Team Eurovision Norway.

Delfinale 3 – lørdag 30.januar 2021

Ole Hartz – «Vi er Norge»

Ved å trykke på bildet, får du opp låta på Spotify

Håkon Alexander: Årets nasjonalromantiske harry innslag det hører med og er i de senere årene blitt et fast innslag i norsk MGP. «Vi har olje, blør for flagg og fedrelandet» – kanskje like greit låta er på norsk? Her er det norske rendyrket med til dels røffe fiolin avbrekk, lagt inn mellom hver skål for landet vårt og nærmeste bondegård. Les fengende låt man lett stemmer i, men som trolig gjør større suksess hos Indre Østfolds Beer pong festival enn i det internasjonale MGP sirkuset. 4/10 poeng.

Martin: En sånn passe fengene låt i Plumbo/Freddy Kalas-segmentet. Personlig liker jeg best felespillet i slutten av refrenget. Men dette ikke dette helt min sjanger og teksten føles litt absurd. Men ønsker unge, lovende Ole Hartz alt godt og lykke til på lørdag. 4/10 poeng.

Robin: Dette kunne like godt vært Norges VM-sang i fotball (hadde vi noen gang kvalifisert oss..) Låta er ganske rølpete og harry, men har også makten til å få med en gjeng barbarer på by`n på fylla. Med feler og et par middelalder-dansere fra dens storhetstid, da hadde vi fått oss et skikkelig show. Synes dette er det beste vi har i en overraskende svak delfinale. 6/10 poeng.

Ylva: Hihi, dette var faktisk litt skrullete gøy! Selv om sangen er av det nokså harry slaget, er den tidvis ganske fengende. For enkelte vil nok dette bli en fest-slager i tiden etter Korona. Ole er kjent for tidligere å lage russe-låter og å satse på god stemning, om han får til det på lørdag gjenstår å se. I teksten gir Ole et lite glanset bilde av det norske folk og norsk kultur, her spilles det på et stereotypier og fordommer i høy skala. Kanskje ikke en av mine favoritter dette, men lykke til på lørdag så får vi se hva det norske folk sier:) 4/10 poeng.

Tor-Arne: Tar man en dæsj Staysman, litt Plumbo, krydrer med litt Rybak og topper det hele med litt norsk patriotisme får man låta «Vi er Norge». Kommer nok til å skape god stemning i mange hjem, bare ikke i mitt. Blir litt for enkelt og «hjemme-alene-fest». 3/10 poeng

Tom: Delfinalens mest omdiskuterte låt? Noen sier rølpete, andre sier fest. Observerer at flere utenlandske fans liker låta. Jeg synes melodien til tider er fengende (spesielt mot slutten), men teksten gjør sitt til at poengdrysset begrenser seg. Tror allikevel at denne kan gå rett hjem i de norske stuer. Det blir allsang, humor og bunad. Overrasker meg ikke om dette er låta som går til finalen. 5/10 poeng

Totalt 26 av 60 poeng. Gjennomsnittsscore: 4.33/10 poeng

Big Daddy Karsten – «Smile»

Ved å trykke på bildet, får du opp låta på Spotify

Håkon Alexander: Førsteinntrykket er at Puff Daddy og Notorious B.I.G. er hentet inn for anledningen, en east side inspirert amerikansk hip hop låt fra 90 tallet. Men i refrenget skjer det noe, plutselig befinner vi oss i en karibisk, chill sommerlåt med kjærlighetsbudskap. Atypisk Eurovision låt, spennende å se hvordan dette skal utarte seg på scenen. En happy god låt med glimt i øyet. 6/10 poeng.

Martin: Trivelig feelgood rap med et refreng som setter seg. Hyggelig tekst om skeiv kjærlighet. Får sikkert mange stemmer. 5/10 poeng.

Robin: Han er en meget dyktig rapper og uttalelsen er imponerende bra. Synes dette er en svak representering av en Macklemore tribute act som ser ut til å ha gitt ut sin dårligste singel hittil. Låten hadde ikke vært det værste på P3 morgen på vei til Fretex, men å sende det til verdens største musikkonkuranse? 4/10 poeng.

Ylva: Denne vil jeg ha med i gullfinalen på lørdag! En skikkelig gladsang som minner om sommer og en verden fri fra Korona-tiltak:) Personlig er jeg ikke så begeistra for rapp, men her fungerer det så bra. Herlig kombinasjon av fengende refreng og noe litt reggae aktig, som garantert skaper god stemning! Her er det bare å få på seg bastskjørtet og hive seg med. Gøy!! Det eneste jeg kunne ønsket meg, var at han hadde inkludert litt flere vers og kommet med en overraskelse underveis. Uansett, her begynner jeg å smile og håper på et herlig show på lørdag, av Big Daddy Karsten! 6/10 poeng.

Tor-Arne: En fin rap-låt med fengende refreng og gode takter som fester seg godt i kroppen. Er ingen fan av «bråkete» rap som ramser opp bannskap, men Big Daddy kommer med en snill og god rap jeg absolutt kan like! 6/10 poeng 

Tom: Det er større sjangerbredde i årets MGP, enn i de siste årene – og det er bra. Rapp har aldri vært min ting, men dette er veldig melodiøst og ørevennlig. Refrenget er litt for glattpolert, og «you you you you you» blir fort enkelt. Men for all del: Denne låta kan overraske på scenen. 4/10 poeng.

Totalt 31/60 poeng. Gjennomsnittsscore: 5.16/10 poeng.

Dinaye – «Own Yourself»

Ved å trykke på bildet, får du opp låta på Spotify

Håkon Alexander: En uptempo låt hvor du vil snurre deg på dansegulvet. Perfekte låta for å få i gang vorspielet. Du blir glad av å høre denne, nydelig vokal. Låta er kanskje ikke den mest originale og minner mye om Belgia i ESC 2017 med Laura Tesoro -«Whats the pressure» – samt enkelte partier har elementer fra Lady Gagas «Born this way». Enkel og grei låt, feelgood vibes. 6/10 poeng.

Martin: Hvor har jeg hørt dette før? Stemmer! Verset er Born This Way med Lady Gaga, før låten i refrenget går over i Madonna sin Express Yourself. Fusjonen funker fint den. Så blir det spennende å se om Dinaye eier låta på lørdag. 5/10 poeng.

Robin: Da har vi fått High School Musical på scenen også. Synest dette er et svakt forsøk på å gjøre Belgia sin låt i 2016 enda bedre. Det er en gledelig låt med som har et godt potensiale, men det er snakk om å ha en glimrende koreografi og en sterk vokal, eller så når denne sangen til null når den heller ikke har noe klimaks om kunne utgjort en stor forskjell på låta. 5/10 poeng.

Ylva: Dette minner veldig om Express yourself av Madonna. Det betyr ikke at sangen ikke er bra, tvert imot, men kanskje litt lite original? At Dinaye har en god vokal kan ikke bestrides og heller ikke at hun kommer med et viktig og aktuelt budskap.Dinaye er fortsatt ung, men jeg tror absolutt hun kan nå langt om hun fortsetter å satse på musikk. Own yourself kommer garantert til å få det norske folk opp av sofaen på lørdag, og skape god stemning i hus og hytte. Sangen har litt Michael Jackson elementer i seg, noe som passer danseren Dinaye godt. Det skal bli gøy å se hvordan hun kombinerer dansetalentet sitt med denne sangen, krysser fingrene for at hun kjører på med Michael Jackson stilen sin på lørdag! 4/10 poeng.

Tor-Arne: Ung og sprek låt dette også, men blir litt mye lik Lady Gagas «Born this way»? Men absolutt et deilig friskt bidrag som fenger og inviterer til fest og god stemning. 5/10 poeng

Tom: En helt grei låt, som kanskje vokser seg større fremført på scenen? Blir fort litt flatt til tider. Er spent på fremføringen, og hvordan denne låta blir LIVE. 4/10 poeng.

Totalt 30/60 poeng. Gjennomsnittsscore: 5.0/10 poeng.

Emmy – «Witch Woods»

Ved å trykke på bildet, får du opp låta på Spotify

Håkon Alexander: Hva vil man med denne låta? Det eksperimenteres med flere forskjellige stilarter, med elementer fra ompaorkester, etnisk violin, sommerlig EDM og deretter plutselig mørk Billie Ellish. Fullstendig forvirrende låt. Prøver å være kul, kan godt hende den blir det når man får se dette live. Men her skjer det rett å slett for mye på en gang. 5/10 poeng.

Martin: Så lekent og gøy! Jeg blir veldig nyskjerrig på denne hekseskogen Emmy synger om. Rytmisk, suggerende bass og med morsomt og fengende feleriff. Får lyst å danse. Vokalen til Emmy er litt sånn søt, uskyldig men samtidig både leken og heksete, og kan mine litt om den
irske sangeren Janet Drevlin. Jeg gleder meg til å se hvordan dette blir på scenen på lørdag. Låta funker ypperlig på min Spotify, men vil det funke like bra live? Krysser fingrene for Emmy leverer på scenen og at folk stemmer dette til finalen.Kveldens klare vinner for meg. 8/10 poeng.

Robin: Her har vi noe som vi sjeldent lytter på. En veldig formulert halloween hymne som har en god rytmisk sound, men som lekker litt lyrisk. En skarp fiolin her og der er ikke nok til å få meg super begeistret, men den skal ha en tommel skrått for en original låt. Skulle gjerne ønske det kom en eksplosjon siden stemmen hennes har en rekkevidde like langt som den kinesiske mur, men like greit å ikke kopiere de albanske musikerne heller. 6/10 poeng.

Ylva: Velkommen inn i Alice in Wonderland sitt univers! Min første tanke de første 30 sekundene var «hva i all verden er dette?», men etter å ha hørt den noen ganger blir sangen bare bedre og bedre. Begynnelsen av sangen minner meg om «Toy» som vant i 2018, litt samme skrullete melodi og akkompagnement bare med mer nordiske folketone innslag. Samtidig har hun det noe dystre over seg og sangen, lik Billie Eilish. Emmy kommer med noe skikkelig nytt her som jeg liker. Dette skiller seg fra det vi har hørt tidligere i år og det er spennende. Mitt ønske for lørdagens opptreden er at de  går all inn med sceneshowet. Hun viser seg som en rå sanger og jeg tror nok hun tar seieren på lørdag. 7/10 poeng.

Tor-Arne: En sang med mye tekst og mye som skjer, men fengende refreng og en selvsikker attityde som jeg håper kommer frem i fremførelsen på lørdag. En herlig, ung og fresh sang jeg håper får finaleplass! 8/10 poeng.

Tom: Har hørt gjennom låta mange ganger, men klarer ikke helt å bestemme meg. Ja, dette er noe «nytt», men funker den? Er i tvil, må jeg innrømme. Låta varer også kun i 2minutter og 36 sekunder. Havner midt på treet. 5/10 poeng.

Totalt 39/60 poeng. Gjennomsnittsscore: 6.5/10 poeng.

Gratulerer Emmy! Du er vinneren i vår vurdering av delfinalens låter!

Følg oss på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: