🇳🇴Hør låtene i den femte delfinalen av MGP!

Det er klart for årets siste delfinale i Melodi Grand Prix. Fire nye bidrag skal konkurrere om en av plassene i finalen, som går av stabelen lørdag 20.februar. Under denne delfinalen vil også Rein Alexander fremføre sin finalelåt «Eyes Wide Open». Denne låta blir lansert midnatt, natt til fredag.

IMERIKA – «I Can’t Escape» (Tekst/melodi: Erika Dahlen, Bjørn Olav Edvardsen, Morten Franck og Ben Adams).

📸 Julia Naglestad NRK

Erika Dahlen (24) er en låtskriver og session-vokalist fra Orkdal I Trøndelag. Hun har blant annet vært med å skrive låta til finalekvalifiserte Kaja Rode «Feel Again», og sin egen låt som du får se i årets siste delfinale. Låta er også skrevet sammen med ingen ringere enn Ben Adams, kjent som vokalisten i den populære popgruppa A1, som selv deltok i MGP i 2010 – og kapret 2.plassen rett bak Didrik Solli-Tangen.

IMERIKA er opptatt av å snakke om tabubelagte og vanskelige temaer. Sangen hennes «I Can’t Escape» handler om hvor vanskelig det er å komme seg videre etter et brudd. Erika har tidligere studert ved Liverpool Institute of Performing Arts, og herfra har hun vokst som både låtskriver og sanger. Nå i 2021 vil hun slippe enda mer musikk under artistnavnet IMERIKA, og det er først nå hun debuterer som artist – på MGP-scenen!

TuVeia – “Bli med meg på gar’n” (Tekst/melodi: Kristian Galaaen Bredalslien, Roar Galaaen Bredalslien, Bendik Johnsen, Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Jonas Holteberg Jensen, Sindre Timberlid Jenssen og Sarah A. V. Johnston)

📸 Julia Naglestad NRK

Roar Galaaen Bredalslien (28), Kristian Galaaen Bredalslien (28) og Bendik Johnsen (25) fra Dalsbygda dannet rap-gruppa TuVeia og gav ut sin første låt i 2013. Tekstene deres er gjerne basert på rim og humor, og synges selvfølgelig på deres egen dialekt. Hva får man dersom man kaster tradisjonell fele, tre bønder som skriver hip-hop og en EDM-produsent i kokeapparatet og tenner på? Jo – tre fyrverkeri i Felleskjøpet-dress som synger låta «Bli med meg på gar`n». Her kan vi nok forvente årets mest surrealistiske bidrag i MGP – med autotunet ku, munnharpe, bælfeite gloser på innlandsdialekt og dunke-bass.

Ane.Fin – “Walking In My Sleep” (Tekst/melodi: Ane Caroline Finstad (Ane.Fin), Niklas Rosström, Espen Andreas Fjeld, Kim Rune Hagen, Vebjørn Jernberg)

📸 Julia Naglestad NRK

Horten-jenta Ane Caroline Finstad (29)har etter flere år som korist, event-sanger og låtskriver i det «skjulte», valgt å ta steget ut på den store MGP-scenen. Det gjør hun etter at hun begynte karrieren med å skrive og gi ut musikk på norsk, før hun sa opp lederstilling, solgte leilighet for å finansiere musikken og satset alt på musikkskolen Limpi på Lillehammer. Men etter hvert fant hun også en trygghet og selvtillit i å skrive låter på engelsk.
Selv om Ane kanskje er et ukjent navn for mange har hun flere utgivelser bak seg, nå sist høsten 2020 med låta “Hurts”. Det siste året har fokuset kun ligget på låtskriving og utgivelser, som podkasten Ane.Fin & Folk. Ane brenner sterkt for mental helse, og mental helse i musikkbransjen er tema for podkasten.
Ane.Fin er en av mange norske artister som også har en fortid som deltaker i MGPjr. I 2006 deltok hun med låten “Trodde det var deg”.
Nå er hun klar for den store MGP-scenen med en låt som hun har skrevet sammen med et team som møtte hverandre på MGPs låtskrivercamp i fjor. En av dem er KIIM (Kim Rune Hagen) som vant delfinalen sist lørdag.

RIVER – “Coming Home” (Tekst/melodi: Thomas Heiland, Lennart Karlsen, Magnus Claussen, Simen Meland Handeland og Tommy La Vardi)

📸 Julia Naglestad NRK

Thomas Heiland (29) og Lennart Karlsen (50) er et pop/country-band som kaller seg for River. Duoen fra Skien er svigerfar og svigersønn som begge har lang fartstid både som artister, studiomusikere og låtskrivere. Thomas har tidligere jobbet med Carina Dahl, Morgan Sulele, Katastrofe, Sandra Lyng og selveste MGP-legenden Jahn Teigen.
Lennart på sin side har vært musiker hele sitt liv og er en godt erfaren instrumentalist innen gospel, country og menighetsmusikk. I tillegg til å ha laget egne album, har også han samarbeidet med andre artister – blant annet Monika Clausen og Steinar Albrigtsen.
Duoen River er ikke laget kun for MGP, men begynner også å få en lang fartstid og god merittliste. River har samarbeidet med Alexander Pavelic, Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke, Magnus Clausen, Tommy La Verdi og Vanessa Campagna.

Følg oss på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: