🇸🇪 Sjekk ut svenskenes finale!

I kveld avgjør svenskene hvilket bidrag de skal sende til Eurovision. Den svenske finalen består av 12 bidrag og artister, og blant disse er det mange kjente gjengangere fra tidligere år i Melodifestivalen. Flere av artistene i den svenske finalen, har også representert Sverige i Eurovision. Vi ønsker svenskene lykke til, med å finne bidraget som kan gi Søta Bror en hederlig plassering i Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Kveldens programledere er Christer Björkman, Måns Zelmerlöw og Shima Niavarani.

Her hører du finalelåtene, og vi presenterer dem i den startrekkefølgen de har under kveldens sending.

Danny Saucedo – Dandi Dansa

Danny slo igjennom i Idol i 2007, og har bred erfaring fra å delta i Melodifestivalen. Dette er hans fjerde forsøk. Danny kom på 2.plass i 2012. Året Sverige og Loreen tok Europa med storm – og vant.

Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts

Klara deltok også i fjorårets konkurranse, men ble da slått ut i semifinalen. I år tok hun seg først til «Andra Chansen», og der vant hun finalebilletten. Oddsen levner ikke Klara så høye vinnersjanser, men den europeiske fansen (Eurovision Scoreboard) har låta på 5.plass blant alle finalelåtene.

Anton Ewald – New Religion

Anton har også deltatt i Melodifestivalen flere ganger. Ikke bare som artist, men også som danser i en rekke bidrag. Han debuterte i Melodifestivalen som danser i 2009. Første gang han stod på scenen som artist i Mello, var i 2013. Årets bidrag ligger på 6.plass hos fansen, mens oddsen har han på en 9.plass.

The Mamas – In The Middle

Disse damene var med John Lundvik, som representerte Sverige i 2019. De knep plassen foran Norge i den internasjonale finalen i Tel Aviv (5.plass). De vant også Melodifestivalen i fjor, men pga covid-19 ble det ingen deltakelse i Eurovision. Nå stiller de opp igjen, og kan de vinne for tredje året på rad? Både fansen og oddsen har de på en 4.plass – men alt kan skje!

Paul Rey – The Missing Piece

Han debuterte som deltaker i Melodifestivalen i fjor, der han havnet på 6.plass. Paul startet sin karriere som rapper, men har etterhvert gått over til mer pop-baserte låter. Han har dessuten turnert sammen med den norske duoen Nico og Vinz. Han har ingen favoritt-stempel blant årets finalelåter, med 8.plass på oddsen og 10.plass blant fansen.

Charlotte Perrelli – Still Young

Charlotte is back! Hun vant Eurovision i 1999 med låta «Take Me To Your Heaven». Ni år senere representerte hun Sverige nok en gang i Eurovision, og tok svenskene til en 18.plass i finalen. Oddsen har henne på en 7.plass denne gang, mens fansen har «Still Young» på en 8.plass.

Tusse – Voices

Dette er den store forhåndsfavoritten i kveldens finale. Han vant svenskenes Idol i 2019. Bak artistnavnet Tusse, finner du Tousin Michael Chiza. Han er bare 19 år, og mange spår han en lysende fremtid som artist. Oddsen har han som soleklar vinner i kveldens finale. Fansen har låta hans på 3.plass. Dette kan være vinneren i kveld.

Alvaro Estrella – Baila Baila

Alvaro har god erfaring fra Eurovision. Han var en av danserne til Eric Saade i Eurovision 2011. Dette er Alvaro`s tredje forsøk som artist i Melodifestivalen, og for andre gang klarte han å kvalifisere seg til svenskenes finale. Det mange ikke vet er at Alvaro også var danser og kor-medlem for Norge i 2018, da Alexander Rybak fremførte vårt bidrag. I tillegg har Alvaro danset og koret for Azerbaijan (2013), Russland (2016), – og Sverige (2017)

Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Clara debuterte som artist i 2015, og vant en lokal musikkonkurranse. Bidraget fremføres på svensk, og låta har fått en god mottakelse i vårt eget FB-forum. Oddsen og fansen har henne på en 5.plass. Dette er en låt som kanskje kan overraske mage i løpet av kvelden.

Eric Saade – Every Minute

Eric kan vise til en 3.plass i Eurovision Song Contest, med bidraget «Popular» i 2011. Ti år etter, stiller han opp igjen med låta «Every Minute», og er en av favorittene foran kveldens finale. Både fansen og oddsen har han på 2.plass – men vi blir ikke overrasket om Eric nok en gang stiller på scenen for Sverige i Eurovision.

Dotter – Little Tot

Dotter var den store forhåndsfavoritten i fjorårets Melodifestivalen. Hun endte der på 2.plass, bare ett poeng bak vinnerne, The Mamas. Nå prøver hun seg igjen med «Little Tot». Eurovision Scoreboard har henne som vinner, mens oddsen har låta på 3.plass. I en uhøytidelig meningsmåling i forumet vårt, ligger hun på 1.plass foran kveldens finale.

Arvingarna – Tänker inte alls gå hem

Siste bidrag ut i kveld, er Arvingarna. De representerte Sverige i Eurovision i 1993, med låta «Eloise». De havnet på 7.plass. Nå, 28 år etter, er de tilbake i Melodifestivalen – for sjette gang. I følge fansen og oddsen har de ikke de helt store vinnersjansene, men denne gjengen presenterer en skikkelig gla`låt – for de som liker det.

Sendingen starter kl 20.00 på SVT1. Den kan også sees på nettet, ved å klikke her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: