💥LIVE BLOGG FRA DE FØRSTE PRØVENE I SEMIFINALE 2!

Her er våre vurderinger av prøvene til bidragene som skal ut i den andre semifinalen, Torsdag 20.mai.

🇸🇲 SAN MARINO «Adrenalina» SENHIT

Senhit har med seg fire dansere og en rapper på scenen – som ikke er Flo Rida. Det ryktes derimot at han blir med under semifinalen. Vi krysser fingrene. Bidraget fungerer bra, og vi er sikker på at dette nummeret inviterer til fest i arenaen. Scenen stråler av farger og grafikk, og koreografien er «roligere» enn på de andre «partylåtene» vi har sett til nå. Kanskje smart, for å slippe å bli andpusten! Dette er uten tvil det beste bidraget noen gang fra San Marino. Vi får flammer og fyrverkeri gjennom låta, men kanskje litt mye grafikk i bakgrunnnen. Blir det «too much». – Allikevel, det funker. Undertegnede liker låta, men om den rykker høyere opp på favorittlisten min er jeg ikke så sikker på. Jeg blir med på festen til Senhit – men det mangler kanskje en smule energi, før festen kan ta helt av.. Men bevare meg vel: San Marino går nok direkte til finalen!

Foto: EBU/Andres Putting

🇪🇪 ESTLAND «The Lucky One» UKU SUVISTE

Dette fungerer! Vokalene er on point! Uku er flink med kameraene. Sceneshowet er enkelt, med storm og lyn fra LED-skjermen. Det visuelle passer låta virkelig godt. Fremføringen fremstår som stilren, og tar seg nydelig ut i tv-ruta. Mottakelsen i pressesenteret var også god. Estland har ligget laaaangt nede på oddsen. Nå kommer de til å klatre. Estland pleier også alltid å gjøre det bedre enn de verste spådommene. Finaleplass er definitivt på agendaen, og vi blir ikke overrasket om Estland vinner finalebillett..

Foto: EBU/Andres Putting

🇨🇿 TSJEKKIA «Omaga» BENNY CRISTO

Ett nytt fargerikt sceneshow, godt hjulpet av LED-skjermene. Benny har med seg to mannlige dansere, men får etterhvert to kvinnelige dansere inn i nummeret. Ingen store gimmicks på scenen, kun disse som får litt frem og tilbake på scenen. Ikke noe unikt, men en grei scenefremføring. Noe problemer med kameravinklingen. Benny ga nok ikke 100% under prøvene, men det trenger han heller ikke. Helt normalt at man holder litt tilbake, før det virkelig gjelder. Vanskelig å bedømme fremføringen, da ikke så mye skjer annet enn å gå frem og tilbake på scenen. Delegasjonen ordner garantert opp i kameravinklene før neste prøve. Showet hadde også hatt godt av å bli strammet opp litt, slik at den gode karismaen til Benny kommer ut i tv-ruta.

FOTO: EBU/ANDRES PUTTING

🇬🇷 HELLAS «Last Dance» STEFANIA

WOW! Hellas leverte virkelig varene! Utrolig stilig staging. Stefania er i fokus hele veien, med hjelp av noen danserne som i første omgang ser ut som er integrert i grafikken. Hun går i virtuelle trapper (a la russiske Sergey Lazarev), men dette er ingen blek kopi. Derimot er sceneshowet produsert av samme fyr som stod bak scenefremføringen til Sergey. Dette ser utrolig stramt og pent ut. Fargene går i knall rosa, grått, hvitt, og noe blått. Kostymet kler henne. Vokalen er on point. Stefania blir ikke andpusten. Eneste som er å trekke for fremførelsen er noen problemer med lyssetting, men det er bare småtteri. Prøver er bare prøver. Sceneshowet er enkelt, men fy søren som det funker i tv-ruta! Hellas har for alvor meldt seg på i kampen om favorittstemplet. Låta løfter seg enormt på scenen. Garantert et godt resultat for grekerne – i finalen!

🇦🇹 ØSTERRIKE «Amen» VINCENT BUENO

Vincent synger «Amen», og denne låta vokser på den enkle, men svært så profesjonelle fremføringen. Han står og går på en catwalk. Vincent er alene på scenen, og han er mer enn sterk nok til å bære låta på egen hånd. For de som liker bidraget fra før, så vil dere garantert like dette. Han er kledd i svart, og scenen er også veldig mørk til tider, men med stilig lyssetting av gull, så kan dette kan gå rett hjem hos tv-seerne. For de som evt ikke har helt sansen for låta, så kan det nok hende du synes at den vokser på deg når du ser den fremført. Vokalene er pure gold, som lyssettingen på scenen. God mottakelse i det digitale presserommet. «Amen» har også begynt å klatre noe på oddsen, etter fremføringen. Denne KAN virkelig gå til finale, også ved hjelp av juryen..

🇵🇱 POLEN «The Ride» RAFAL

Oi oi oi oi oi.. Polen har vel levert den aller dårligste prøven hittil i år. Scenen er «back to the 80s», men det er ikke Polens største problem. Vokalisten var out of tune i store deler av låta, og det hele hørtes ikke veldig bra ut. Det digitale presserommet viste heller ingen støtte til denne fremføringen, da flere mente at dette var helt sjokkerende dårlig levert. Danserne gjør det de skal på en helt ok scene. Problemet til Polen er svake vokaler. Juryen har ikke stemt frem Polen til finalen siden 2008. Det kommer de ikke til å gjøre i år heller, men denne gangen tror vi tv-seerne er enige med juryen. Med dette bidraget som konkurrent, er våre danske naboer et steg nærmere finalebillett. «The Ride» tar turen ut av årets konkurranse i semifinalen.

Foto: Andres Putting EBU

🇲🇩 MOLDOVA «Sugar» NATALIA GORDIENKO

Nok en scene som går i rosa og lyseblått. Natalia har med seg fire dansere, og det meste av låta danser de i vei, på en liten plattform på scenen. Moldova er kjent for å bringe noe enkelt men overraskende på scenen, men det byr de ikke på i år. Låta må stå på egne bein, for scenefremføringen er ikke noe annet enn helt ok. Verken mer eller mindre. Vokalt er det ingenting å utsette. Problemet er, blir det litt kjedelig? Skulle den gå til finale, er det flere låter som går i samme gate – og de er bedre enn dette. Man hører også det innspilte bakgrunnskoret VELDIG godt under fremførelsen. En helt midt på treet fremførelse. Intet nytt under solen. Dette har du sett mange ganger før.

Foto: EBU Andres Putting

🇮🇸 ISLAND «10 Years» Daði & Gagnamagnið

Island leverer en av dagens beste prøver! Dađi og Gagnamagniđ stiller i nye, freshe kostymer og et lysshow stjernehimmelen på Island verdig. Sceneshow starter i universet, på et parti skiftes sceneshowet om til et festlig gull og lilla 80talls inspirert lysshow som fenger hele familien. Her får vi glitrende enhjørninger, gamingfigurer og forrykende dansemooves. Vokalt leverer de også solid, koret i bakgrunnen lyder klokkereint og er prikken over ien. Gjengen stråler på scenen og viser tydelig at de koser seg, noe som smitter over på oss som ser på. Det er bare å glede seg, her snakker vi fort topp 10 for Island!

🇷🇸 SERBIA «Loco Loco» HURRICANE

Hurricane er vant til å stå på en scene. Damene er lekkert antrukket og fengende rytmer bidrar til velkjente dansemoves fra damene fra Balkan. Her er det fullt trøkk fra første strofe! Lysshow i rødt, svart og hvitt skaper feststemning, men gjør også sitt til at damene forsvinner litt på scenen. Kombinasjonen av dans, sang og mye vindmaskin er krevende og gjør at de vokalt sett fremstår noe heseblesende til tider. Serbia leverer en bra og fengende pop-låt som ganske sikkert vil være å se i finalen!

Foto: EBU Andres Putting

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: