🤩Dagens prøver i Rotterdam!🇫🇮🇩🇰🇨🇭🇧🇬

Ny dag. Nye prøve! De 8 siste landene som deltar i den andre semifinalen skal ut i prøver. Deriblant Sveits, som har vært en av favorittene siden låta kom ut. I tillegg skal være danske og finske venner ut på scenen. VI har samlet inntrykkene fra prøvene i denne artikkelen. Enjoy!

🇬🇪 Georgia «You» Tornike Kipiani

Solid vokal gjennom hele fremføringen. De som liker denne låta, vil garantert også like den i fremført versjon. Tornike er alene på scenen. Bakgrunnen er mørk blå, med innslag av en storm. Denne låta innbyr ikke til fest og fyrverkeri på scenen, så dette er en fremføring som kler låta. Det er litt mørkt, men allikevel en stilig lyssetting. Om Georgia kommer seg til finalen er usikkert, men Tornike prøver så godt han kan. Han leverer.

EBU/Thomas Hanses

🇦🇱 Albania «Karma» «Anxhela Peristeri

En kraftfull start. Et lite smell. Masse røyk. Lyssettingen er stilig gjennom hele gjennomføringen. Røyken leveres i mange forskjellige farger. Vokalmessig er hun stødig, og helt on point. Hun er alene på scenen, og det kler også låta. Stemmen hennes er amazing, og hun eier scenen. Mottakelsen i pressesenteret var god, og flere mente at Albania med dette blir å finne i finalen. «Gåsehud» var noen av kommentarene. «Forventet litt mer» kommenterte andre. Alt i alt synes vi det er godt levert. Fortjener absolutt ikke sisteplassen på oddsen..

EBU/Thomas Hanses

🇵🇹 Portugal «Love Is On My Side» Black Mamba

Denne blir spennende å følge gjennom konkurransen! Det hele starter i svart/hvitt, og alt virker litt kjedelig – i noen sekunder. Gradvis kommer fargene, og for noen flotte backdrop! Et helt orkester vises på LED-skjermen. Dette er virkelig nydelig. Mange spennende elementer på scenen, uten at det blir for mye. Her settes musikken og instrumentene i fokus. Vokalmessig fjellstøtt! Portugal løfter bidraget mange hakk med denne fremføringen. Veldig god mottakelse i pressesenteret.

Foto: EBU Thomas Hanses

🇧🇬 Bulgaria «Growing Up Is Getting Old» Victoria

Det ser ut som om Victoria starter med å sitte på gulvet. Etterhvert får vi ett videre kamerashot, og med ett ser vi at hun sitter på et aldri så lite berg midt i vannet – og der blir hun værende gjennom hele fremføringen. Det hele ser utrolig vakkert ut på scenen: Vann, stein, sand, stjerner og univers. Vokalmessig ingenting å utsette. Victoria kan gjerne jobbe litt mer med å ha kontakt med kameraene, men dette er småplukk som lett kan forandres. Kameravinklene kan også forbedres. Bulgaria kommer etter Portugal, og det trenger ikke lengre være en fordel..Men bevares: Bulgaria leverer varene, og kommer garantert til å få en god plassering in The Grand Finale!

(Foto: EBU Thomas Hanses)

🇫🇮 Finland «Dark Side» Blind Channel

Dette funker! Pyroen tar av etter 2 sekunder, og dette er tøft! Scenen blinker i blått og hvitt (of course!), men stiligere blir det når alt går i rødt – inkludert dem selv! Vokalmessig er det også bedre enn da de vant hjemme. Liker du låta fra før, så kommer du til å ELSKE fremføringen! Rockefans får det de vil ha: Det blir røft, masse pyro – og alt som er et rockebidrag verdig. Dette kan fort bli det beste resultatet for Finland på mange år!!

Foto: EBU Thomas Hanses

🇱🇻Latvia «The Moon Is Rising» Samanta Tīna

Dette var skuffende fra Latvia sin ellers kraftfulle låt. Hun stiller i en grønn kjole sammen med 4 koristene i samme grønnfarge. Lysshowet er gull/brunt som etterhvert skifter mellom ulike mønstre. Hun synger ikke like kraftfullt eller bra som i videoen. Uten dansere tar hun seg av mesteparten av dansingen, spesielt midt i sangen. Koristene står og beveger litt på hoftene mens de korer, dessverre står de på samme plass gjennom hele showet og blir fort glemt.Skal de klare å kvalifisere seg må hun øve på de høye tonene og synge med mer kraft! /Ylva

Foto: EBU Thomas Hanses

🇨🇭Sveits «Tout l’univers» Gjon’s Tears

Winner Alert! En av årets desidert største stemmer! Stemmen er helt on point gjennom hele låta. Rett og slett høy gåsehud faktor. I begynnelsen ser det ut som han står foran en stol, som viser seg å være hvite elementer han står på gjennom hele showet. Gjon står helt alene på scenen, kun omgitt av svart og hvitt lysshow, røyk, og flashlight. Danser alene med rolige, og fine bevegelser. Han er kledd i svart bukse, stor skjorte i svart med sølv detaljer og hvite sneakers.En tydelig fornøyd Gjon som smilte fra øre til øre og pustet lettet ut, etter prøven! Bern 2022? /Ylva

Foto: EBU Thomas Hanses

🇩🇰Danmark «Øve os på hinanden» Fyr & Flamme

Dette var gøy! Starter som under MGP i Danmark, Jesper (vokalisten) kommer løpende ut på scenen i helt samme antrekk som finalen. Lysshowet er lilla, blå og gult, til tider blir det turkist. Bakgrunnen ser ut som en trekantet tunnel i masse ulike farger. Fyr & Flamme har med seg 3 korister og Jesper tar seg av dansingen. Han kjører samme dansestil som i Danmark men har lagt til noen ekstra mooves. Virker som de koser seg glugg på scenen. Vokalisten løper plutselig kjempe raskt over til en annen scene hvor han danser litt.🕺 Så løper han tilbake til den faste plassen og klarer dette uten å bli andpusten, synger bra og tydelig gjennom hele låta. Kan fort bli litt rotete med all løpingen til tider. Det hele avsluttes med PYRO! De har absolutt en sjanse til å kvalifisere seg til finalen! /Ylva

Foto: EBU Thomas Hanses

Dette var alle landene som har vært i akjson i Rotterdam i dag, 11.mai. Allerede i morgen skal Norge ha sin andre prøve – sammen med landene som deltar i semifinale 1. Vi krysser fingrene!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: