🇩🇰🇫🇮🇮🇸I kveld kjemper Danmark, Finland og Island om finaleplass!

Norge er allerede i finalen, gjennom å ha kvalifisert seg under tirsdagens semifinale. Der får vi følge av Sverige. I kveld skal våre nordiske venner ut i semifinale. 17 land skal konkurrere om 10 finalebilletter. Nordmenn kan ikke stemme under kveldens semifinale.

🇩🇰 DANMARK

Foto: Andres Putting/EBU

Danskene stiller med en låt på eget språk, og bidraget kan beskrives som ekte Eurovision-nostalgi – iallefall for oss som har fulgt konkurransen gjennom flere tiår. Låta «Øve os på hinanden» tar deg rett tilbake til 80-tallet. Det svinger! Danmark har også en liten fordel: De starter helt til slutt i kveldens semifinale. Det blir en avslutning med full fest av farger og en reise tilbake i tid. Om de får full støtte av juryen må sies usikkert, men at folket kan stemme frem denne til finalen? Absolutt!

🇫🇮 FINLAND

Foto: Thomas Hanses/EBU

Finland satser på hardrock i årets Eurovision. Det samme gjorde de blant annet i 2006 – og vant hele sulamitten. De har også mange supportere blant fansen i år, men om det er vinnerkandidat er mer tvilsomt. Allikevel ligger de godt an på oddsen for å komme seg til finalen. Vi tror TIX møter Blind Channel i lørdagens finale. Finland har startnummer 8 i kveldens semifinale.

🇮🇸 ISLAND

Foto: Thomas Hanses/EBU

Island var en av fjorårets storfavoritter, da konkurransen måtte avlyses. I kveld stiller den samme gruppa opp for å prøve å ta Island til finalen. Dessverre er en av gruppas medlemmer rammet av covid-19. Noe som følger i kveldens semifinale. Island får ikke mulighet til å fremføre bidraget LIVE under kveldens sending, grunnet covid. Under kveldens semifinale vil Island bli presentert gjennom et opptak av den andre prøven de hadde i Rotterdam – før den positive covid-testen forelå. Bidraget er en av årets odds-favoritter til å vinne det hele. Per nå ligger de på 6.plass over hvilke bidrag som har størst sjanser for å vinne årets Eurovision. Island starter som nr 14 i semifinalen.

Flere av årets oddsfavoritter stiller også i denne semifinalen: Sveits, Bulgaria, San Marino – og som sagt: Island!

Her er startrekkefølgen i kveldens semifinale:

Credit: EBU

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: