Hvem er våre favoritter i år og hvem tenker vi er potensielle vinnerkandidater ? Vi sjekket litt internt for å se litt hvem som er potensielle vinnere og hvem vi har personlig som favoritter.

Imorgen er dagen hvor det kåres en ny vinner i Eurovision, blir det ett nytt land? Eller klarer Italia og vinne på andre året på rad ? Vil en artist som ikke er høyt oppe på oddsen ta seieren hjem ? Vi tenkte å dele litt av våre tanker om hvem vi ser på som favoritter mens noen snakker mer om potensielle vinnerkandidater.

kilde. Eurovision.tv

Mats

Norge : Subwoolfer-Give that wolf a banana: Denne sangen er utrolig bra produsert, enkelt og fengene og har en av de mest kuleste konseptene jeg har sett.

Storbritannia : Sam Ryder-Space man: Denne sangen har et utrolig fengene refreng med en fantastisk sangstemme, trommene, piano og gitaren i sangen klanger så utrolig godt sammen

Tsjekkia We are Domi- Lights off. Her er det bare noe med selve EDM beaten som tilfredsstiller ørene mine på en måte som gjør meg forelsket i sangen.

kilde: oneurope.co.uk

Ukraina : Kalush orchestra-Stefania: Selv Om mange ikke liker denne sangen så elsker jeg den. Mixen av rap og folkemusikk fungerer ekstremt bra her. Fløyte refrenget er fengene og lett å nynne med på. Denne sangen er så ekstrem kul

Nederland: S10- De Diepte: dette er en fantastisk ballade med et vakkert refreng. Og det at S10 synger på morsmålet gjør sangen enda mer rørende.

kilde: escplus.com

Morten :

Jeg kan velge et drøss av låter, men Hellas tar kaka mi i år. En fantastisk låt med et eventyrlig lydbilde, og stemmen til Amanda som bærer låta til nye høyder. Kameraproduksjonen og lysshowet på scenen funker så det holder, og ståpelsen titter frem gang på gang. Min store favoritt før finalen braker løs!

kilde: esctoday.com

Håkon Aleksander

Storbritannia tar hjem seieren i år, låten er en klassisk britisk poplåt – det har vært etterlengtet i Eurovision. Men det er ikke låten i seg selv som er hovedgrunnen til at denne vinner, men Sam Ryder har en tilstedeværelse og nærhet til oss som du ikke finner noen annen plass. Han kommer til å levere helt vilt på scenen, har en enorm stemme og et fantastisk gitarriff som avslutter det hele på mesterlig vis. 

Martin

Italia som har vore forhåndsfavoritten min, har skuffa meg på prøvene her nede, og showet er kanskje litt kjedelig. Med tanke på alle dei mannlige balladane i år, så har den nok ingen vinnersjanser heller. Men eg elsker studioversjonen, og det er fortsatt favorittlåta mi. 

Har også en softspot for den fantastiske Sam Ryder, som har imponert stort på prøvene. Det samme gjeld vår egen Amanda Tenfjord. 

Robin Andre

Jeg tror Ukraina vinner, det i grunnlag av at hele låten aktes emosjonelt med stolthet. Den har alt av følelser, fløytespilling og nationalistiske kostymer, noe som gjør «Stefania» guddommelig av låtene som er i rekken. En stående applaus og en rosa strikkehat som tydelig viser symbolistisk kunst er alt jeg trenger for å vite at Ukraina vinner verdens største musikk konkurranse.

Finland gjør noe de burde gjort hvert år.. Å gå fra ROCK til ROCK! De har knallsuksess med samtlige band og viser igjen at de kan toppe listen min på et knips. Finland går IGJEN seirende ut som min favoritt, fordi låten rett å slett «banger». Lauri sin vokal er ikke akkurat perfekt, men låten er for meg så det går helt i orden. Som vi sier i vår verden.. ROCK’N ROLL NEVER DIES!

Eirik

Her er det vanskelig å velge en favoritt så det må bli to. Vi har Sam Ryder som har levert på dress rehearsals med en fantastisk bredde i stemmen, det er en utrolig vanskelig tone å treffe, og ikke minst holde. Selve sceneshowet er også ett lite stykke magi siden man glemmer tid og sted når han synger . En soleklar favoritt.

Spania: Chanel – Slomo . Chanel er fantastisk, det er så deilig å se ett bidrag hvor alt er perfeksjonert slik som med Spania. Spania har i år en catchy, sexy, stilfull moderne poplåt samtidig som de har bevart det etniske. Chanel synger på spansk, som er vanlig for spania men det gjør at alt føles mer sensuelt og lekent ut med engang. Det blir dans i stua her og alle skal bli med for dette er rett og slett en helt fantastisk låt.

Dette var noen av oss i redaksjonens sine meninger og tanker rundt morgendagen.

Ukraina er en potensiell vinner såklart, den ligger rekordhøyt oppe på oddsen i antall prosent på vinnersjanser. Det blir spennende å se om de ikke går ut med hele seieren. For min personlige smak er Ukraina en knallsterk låt som har alt som trengs for å være en verdig vinner. Jeg personlig vil si topp 5 men kan ikke si at den når helt opp. Men at det er en knallsterk låt er det ingen tvil om.

Det er litt vemodig å tenke på at etter midnatt Lørdag eller en time etter midnatt, så er det på en måte slutt for sesongen. Heldigvis begynner sesongen igjen i romjula for enkelte land og eurovision fantaster som oss. Lykke til alle deltagere og land , lets go!

Skribent : Eirik Vangdal, Eurovision Norway, Mai 2022

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: