🎉Hør låtene i den første delfinalen MGP 2021!🎶

Endelig er Melodi Grand Prix i gang, og lørdag 16.januar avholdes den første delfinalen i årets store musikkonkurranse. Fire artister skal kjempe om en av plassene til den norske finalen 20.februar 2021. Hvem som vinner er opp til publikum.

Her er årets første bidrag i Melodi Grand Prix 2021!

Stina Talling

«Elevate» (Tekst og melodi: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella og Monica Engeseth.)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK


Stina er den yngste deltakeren i Delfinale 1. Hun kommer fra Bergen og er mest kjent for sin YouTube-kanal som hun startet i 2013. Med over 16 millioner avspillinger på YouTube, er det mange som kjenner til hennes personlige og humoristiske videoer. I tillegg har hun vært med på TV-seriene «Influenserne» og «Tenåringssjokket». I 2018 ble Stina nominert i Gullsnutten, og i 2019 nominert i kategorien «Stjerneskudd» i Nickelodeon 2019 International Kid`s Choice Awards.


I 2019 fikk Stina platekontrakt med Sony Music og har siden gitt ut flere låter. Hun har samarbeidet blant annet med Cherie Mwangi, søsteren til Stella Mwangi som vant MGP i 2011 med «Haba Haba». Likevel er det BlimE låten «Mer enn god nok» som har blitt hennes største hit med over 12 millioner streaminger.


Nå har Stina inngått et samarbeid med artist og låtskriver Bård M Bonsaksen, den svenske artisten Hilda Stenmalm som deltok i MGP i 2014, Eirik Hella og artist og låtskriver Monica Engeseth, bedre kjent under artistnavnet Moyka. Og selv om Stina tidligere har gitt ut musikk på norsk, skal hun nå i MGP synge på engelsk med låta «Elevate»

JORN

«Faith Bloody Faith» (Tekst og melodi: Åge Sten Nilsen, Eirik Renton og Kjell Åge Karlsen/Jorn)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK


JORN er et norsk heavy metal-band med den 52 år gamle Kjell Åge Karlsen Jorn som frontfigur og vokalist. Kjell Åge, eller Jørn Lande som han egentlig heter, har nærmere 50 internasjonale albumutgivelser bak seg og er oppført på de største salgslistene verden over, inkludert Billboard. Med sin solokarriere under navnet JORN har han frontet mange store internasjonale metal-band og mottatt flere anerkjennelser for sitt arbeid.

Nå har JORN inngått et samarbeid med metal-artisten Eirik Renton og vokalisten i Wig Wam – Åge Sten Nilsen – som deltok i MGP i 2004 og 2005, hvor låten «In my dreams» (2005), førte til seier i MGP, og ESC-deltakelse i Kiev i Ukraina.

Beady Belle

“Playing with fire” (Tekst og Melodi: Beady Belle)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Beate S. Lech (46), kjent som Beady Belle, er en etablert internasjonal vokalist, artist, produsent og låtskriver. Beady Belle er kjent for sine egenproduserte utgivelser, hun har gitt ut hele åtte album som kritikere og anmeldere har skrytt opp i skyene. Dagbladets anmelder kalte hennes “Norges svar på Beyonce”.

Beady Belle startet som frontvokalist i bandet Folk og Røvere, i 1996, mens hun studerte ved Norges Musikkhøgskole. Hun har vært med på flere verdensturneer siden 2000-tallet, opptrådt på internasjonale festivaler og konsertscener i over 170 byer og 28 land på verdensbasis. Musikkstilen hennes beskrives som funky elektronisk jazz med sterke soul innslag. I 2015 valgte bandmedlemmene i Beady Belle å skille lag, og Beate Lech ble dermed soloartist fortsatt under artistnavnet Beady Belle.

Hun har samarbeidet med flere internasjonale stjerner som Dee Dee Bridgewater, Joshua Redman, India.Arie, Jamie Cullum, samt norske Jarle Bernhoft. Hun gjorde seg også bemerket her til lands under Stjernekamp 2019 med mange imponerende opptredener. Beady Belle har et tjuetalls utgivelser, deriblant jazz-album, julealbum og salme-album.

Blåsemafian Ft. Hazel

“Let Loose” (Tekst/Melodi: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring og Caroline Teigen)

Blåsemafian består av Jørgen Lund Karlsen (27) fra Fredrikstad på Saxofon, Sigurd Evensen (27) fra Oslo på trombone, og Stig Espen Hundsnes (32) fra Stord på trompet. Med på festen og featuring på låta “Let Loose” har de med seg artist Caroline Teigen – kjent som Hazel. Ingen av dem har vært med i Melodi Grand Prix tidligere. Bandet er kjent for å levere musikk på internasjonalt høyt nivå med mye energi og unik attitude på scenen. Bandet er en av Europas mest anerkjente trio som spiller blåseinstrumenter.

Bandet har vært med på flere TV-produksjoner, senest på Idrettsgallaen på NRK tidligere i januar 2021, og Kåss til Kvelds i november 2020. I tillegg har de samarbeidet med norske kjente artister som Madcon, Cezinando og Angelina Jordan.

(Skribenter: Tor-Arne Leithe og Ylva Buene Vindbo)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: