– Nå skal jeg ha det gøy, og levere et SHOW!

Alle vet hvem Erlend Bratland er.

Han kom fra det ukjente i «Norske talenter» i 2008, og vant hele konkurransen. Stemmen til den da 17-år gamle Erlend ble sammenliknet med avdøde Jan Werner Danielsen. Erlend ble rask en stjerne i Norge, og sangen han vant med i Norske Talenter, «Lost», ble raskt en listetopp her hjemme.

Syv år senere var Erlend klar for å delta i Melodi Grand Prix.

Han var veldig nær ved å bli den som skulle representere Norge i Eurovision 2015, men det endte med en ypperlig 2.plass. Bare 3000 færre sms-stemmer bak vinneren – og 20.000 flere stemmer enn tredjeplassen.

I år stiller Erlend i Melodi Grand Prix for andre gang, og vil han lykkes å gå helt til topps denne gangen? Låta «Sing for You» er årets bidrag fra den fremdeles unge Bratland. Da vi i Eurovision Norway vurderte årets MGP-låter oppnådde han 5.67 poeng av 10 mulige. Samtidig uttalte vi at denne låta antagelig vil oppleves mye sterkere og kraftigere på scenen i Oslo Spektrum, kontra tre minutter på Spotify. Derfor er vi ekstra spent på nettopp dette bidraget i årets MGP. Erlend har en fantastisk stemme, og vi tror absolutt at «Sing for you» blir løftet mange hakk i live-versjon! Forventningene ble ikke mindre etter at vi fikk videoklippet der Erlend og bandmedlemmene øver seg på sangen. Det er litt av et trøkk…

Vi måtte ta en prat med Erlend. Vi ville vite mer om låta hans, og hva vi har i vente fra Erlend i årets MGP…

Erlend, hva inspirerte deg til å skrive «Sing for You»?

Sing for you ble til i en kjeller under Rockefeller i Oslo! Her satt jeg og Arvid Solvang og jobbet på ny musikk og lekte oss med forskjellige ideer. Vi bestemte oss for å lage en låt som henter inspirasjon fra 80 og 90 tallet. En låt som er strippet for elektroniske lyder. Jeg var rett og slett blitt litt lei av at alle låtene rundt meg ble mer og mer elektroniske og kunstige.
Senere ble låten med til den utrolig talentfulle Nils Egil Brandsæter utenfor Tønsberg. Her har vi løftet den til neste nivå og jeg har vært veldig tilstede selv under produksjonen. Nå har jeg verdens beste team rundt meg!

Hva ønsker du å formidle i låta?

Inspirasjonen i teksten er veldig personlig, «Sing for you» er den «kompisen» som hjelper meg å huske på at jeg ikke trenger å passe inn i pop-verden for å være talentfull. Det er ofte man tviler på seg selv i konkurranser som MGP, og sist jeg var med tok jeg det litt tyngre enn jeg hadde trodd. Denne gangen vil jeg bare ha det gøy, gjøre mitt absolutt beste, og levere et SHOW!

Kan du si noe om hvordan sceneshowet blir?

Sceneshowet blir MYE bedre denne gangen. I 2015 var jeg ikke helt klar i talen på hvordan jeg ville ha det selv. Det ble ett OK show. Nå er det mange flere elementer som skaper mystikk og kraft utover i låten. Og slutten.. Vent og se!

Hva betyr det for å delta i Melodi Grand Prix?

Å være med på MGP er ett privilegium som jeg ikke tar for gitt. Det å få dele musikken min til ett så stort publikum er helt sjukt å tenke på. Jeg vil gjøre dere stolte, og jeg skal legge igjen alt jeg har på den scenen 2 mars

Hvordan har mottagelsen av låta vært?

Mottagelsen av låta har vært som forventet med tanke på streams. Jeg tror kanskje folk blir mer tiltrukket de elektroniske låtene som passer bedre inn i pop bildet. Det jeg ikke forventet var all kjærligheten jeg har fått i sosiale medier av gamle og nye venner og kjenninger. Jeg setter så utrolig stor pris på hvert eneste hjerte og fine kommentar. Ufine kommentarer leser jeg ikke lenger, de gir meg ingenting nyttig!

Har du planer for hvordan du skal sjarmere Europa dersom du vinner MGP?

Om jeg tar medaljen her i Norge så skal jeg gjøre alt jeg kan for å markedsføre bidraget i Europa! Det er mange eventer, klubber og lignende som har ESC party’s før finalen, og DER skal jeg være. Det ville vært en stor drøm som gikk i oppfyllelse.

Og til slutt et litt privat spørsmål (oss homofile imellom): Hva er det egentlig med oss homser og Eurovision… ?

Hehe, homofile og MGP ja! Jeg har mange homofile venner som elsker denne kvelden, inkludert meg selv! Det er noe med ny musikk, antrekk, sceneshow og fest! Når jeg ikke står på scenen selv så sitter jeg med venner, drikker bobler og dømmer låtene en etter en! Jeg håper dere gleder dere stort til 2 mars sammen med oss! Jeg tror jeg snakker for flere deltagere når jeg sier at det dere gjør som fans er så utrolig viktig! Vi får så mye energi av dere. Takk!! – Og takk til Eurovision Norway for at dere ville intervjue meg.

Vi ønsker Erlend lykke til på scenen i Oslo Spektrum, og vi er mer enn klare for å oppleve Erlend og bandet hans LIVE! Selvfølgelig anbefaler vi deg også å lytte til «Sing for You» i tiden opp mot finalen. Du finner låta på vår Spotifyprofil! 

Eller du kan høre bidraget på YouTube. 

En kommentar om “– Nå skal jeg ha det gøy, og levere et SHOW!

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: