«She Got Me» synger Luca og med den kan det bli seier.

Sveits er alpelandet fremfor noe. Turister valfarter gjerne de sveitsiske alper for å stå på ski. Kanskje stikker de innom en av de mange spisestedene, for å smake på fondue – den sveitsiske nasjonalretten. Små terninger av loff på en lang gaffel, dyppes opp i den hvite ostemassen og fortæres med stor nytelse, gjerne sammen med vin eller lokalt øl.

Mange har lest boken om den foreldreløse lille jenta Heidi, hovedpersonen i barneboka til Johanna Spyri fra 1880. Heidi bodde sammen med bestefaren sin i de sveitsiske alpene og som i alle eventyr, ender historien godt.

Bilderesultat for sveitsiske alper

I Eurovision Song Contest, har det imidlertid ikke gått like bra for Sveits. Riktignok vant de allerede den første gangen de deltok i ESC i 1956. Det skjedde til og med på hjemmebane med Lys Assia. I 1988 var det den kanadiske sangeren Celine Dion som tok seieren hjem for Sveits med sangen «Ne partez pas sans moi». Den vant med bare et knepent poeng foran Storbritania.

Bilderesultat for celine dion eurovision

De gode tidene for Sveits sin del, har sett ut til å være forbi. Sveits har kommet sist i Eurovision Song Contest 9 ganger og de har bare kvalifisert seg til finalen fire av de femten gangene som har vært siden 2004, til tross for at de har vært med i konkurransen i nesten alle år. Nå er det fem år siden de sist gikk til finalen.

Denne gangen er det imidlertid mye som tyder på at Sveits kan bli en farlig utfordrer. «She Got Me» er en forførerisk sang, sunget av den sveitsiske artisten Luca Hänni. Mange vil nok mene at han selv virker temmelig forførerisk også. Han er en av låtskriverne, sammen med fire andre personer. Sangen kombinerer vestlig pop med latinorytmer og musikkelementer fra Midtøsten og det gjør den både fengende og spennende. Sangen er populær blant Eurovision-fansen og Sveits spås i år å være en av de virkelig store favorittene til å stikke av med hele seieren.

Bilderesultat for Luca Hänni

«She Got Me» har en tekst som kort og godt går ut på litt «Dirty Dancing». En kvinne kommer inn døra på et utested og der er «JEG»-figuren, som lar seg forføre kraftig av den fagre kvinnen.Vi vet ikke om det er kvinnen, – om det et «jeg» eller folkene rundt som er rampete, men «jeg» trekkes i hvert fall med i en rampete og skitten dans. Hun vet at hun er frekk og «jeg» er like frekk og holder på å knekke nakken av å stirre, for hun har mugger. Noen nærmere forklaring av hvilke mugger det er snakk om, er neppe nødvendig. Uansett, så kommer det garantert til å bli Dirty Dancing på scena i Tel Avive når Luca Hänni gjør sin entre og synger om at «Hun fikk meg.»

Bilderesultat for Luca Hänni she got me

For den som lurer på alderen til Luca Hänni, så fyller fyller han 25 år til høsten. Han har rukket mye i løpet av sine 25 år. Som 17 åring vant han den tyske utgaven av Idol og ble da den yngste vinneren der noensinne. Som om ikke det er nok, så jobber Luca også som modell. Med et utseende som en gresk Adonis, vil han nok sanke en mengde stemmer fra alle som kommer til å la seg forføre av det sveitsiske bidraget.

Luca har forøvrig også vunnet talentshowet «Dance Dance Dance» i Tyskland og viser med det at den mannen kan mer enn å synge. Ikke bare er han en dyktig danser med sans for latinorytmer. Han kan å synge, han har masse karisma og han har en fengende sang, som vi er sikre på kommer til å «ta scena» i Tel Avive. Kanskje er seieren endelig innenfor rekkevidde.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: