💥Hør låtene i den andre delfinalen i MGP 2021!

Melodi Grand Prix er i full gang, og lørdag 23.januar avholdes den andre delfinalen i årets store musikkonkurranse. Fire artister skal kjempe om en av plassene til MGP- finalen 20.februar 2021. Førstkommende fredag lanseres også finalebidraget «Barndomsgater» med Stavangerkameratene. De fremfører sitt bidrag under denne ukens delfinale.

Her er bidragene i den andre delfinalen Melodi Grand Prix 2021!

Raylee
“Hero” (Tekst/melodi: Andreas Stone Johansson, Anders Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard og Frazer Mac)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Raylee Charlotte Kristiansen (23) er født i Arendal, men flytta i ungdomsårene til hovedstaden. Raylee er en kjent og veletablert sanger, danser og skuespiller.
Hun har vært med i flere store TV-produksjoner som Skal vi danse i 2016, Stjernekamp 2014, Allsang på Grensen 2020 på TV2, mens hennes mgp-debut kom i 2015 med låta “Louder”.
Bedre gikk det i 2020 med låta “Wild” som ble en rask publikumsfavoritt og som førte Raylee helt til Gullfinalen dette året. Låta ble populær både hos nasjonale og internasjonale Eurovision fans, “Wild” har passert 6 millioner streams på spotify.

Raylee har gitt ut flere sanger de siste årene, senest i november 2020 slapp hun låta “Unspoken”. Nå prøver hun seg igjen på mgp-scenen. Vi ønsker lykke til!

Ketil Stokkan

«My life is OK» (Tekst/melodi Ketil Stokkan)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Ketil Stokkan (64) er en velkjent og erfaren MGP-deltaker. Kjetil deltar for fjerde gang i år med låta “My life is OK”, tekst og melodi er skrevet av Kjetil selv. 

Første gang han deltok i mgp var i med låta “Samme charmeur” i 1983 som han kom på andreplass med i den nasjonale finalen.

 I 1986 vant han MGP-finalen med den legendariske sangen “Romeo” som endte på 12.plass i den internasjonale finalen på hjemmebane samme år.

 I 1990 vant han Melodi Grand Prix for andre gang, med sangen “Brandenburger Tor”, denne gangen ble det delt sisteplass sammen med Finland i den internasjonale finalen i Zagreb.

Ketil Stokkan jobber som grunnskolelærer i Harstad til daglig, og spiller konserter rundt om i landet.

Kjetil begynte karrieren sin som vokalist i ulike skoleband allerede i ungdomsårene, først i danseband før popgruppen ZOO fra Stokmarknes ble etablert 1977. Her opplevde han stor suksess med de andre medlemmene utover på 80-tallet med hele 6 album, 2 platetrofeer i gull og over 200.000 solgte plater. Bandets mest kjente sanger er “Evig Ung” og “Vent, ikkje legg på”. 

Det siste tiåret har Ketil gitt ut fire album, flere singler, og holder  flere konserter hvert år rundt omkring i Norge. Nå er sangeren fra Harstad klar for å prøve å vinne Melodi Grand Prix igjen med sangen “My life is OK”. Hvem vet kanskje han stikker av med sin tredje seier i år?

Daniel Owen

Psycho (Tekst og melodi: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen og Marcus Nilsen Ulstad)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Daniel Johansen Elmrhari er født og oppvokst i Oslo. 21-åringen fattet i tidlig alder stor interesse for dans og sang.

Som 11-åring tok han tv-seerne med storm, og vant Norske Talenter i 2011. I tiden etter, har han reist rundt i Norge, og underholdt på både små og store scener.

I 2015 ga han ut sin første låt, og nå satser Daniel Owen for fullt på å kombinere studiene med musikk-karrieren.

Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med det unge talentet! Velkommen til MGP, Daniel!

Maria Solheim

“Nordlyset” (Tekst og melodi: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik og Maria Solheim)

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Maria Solheim (38) vokste opp i Øksnes i Nordland, men bor nå i Svelvik.

Maria fikk platekontrakt som 17-åring og flyttet til Oslo etter endt skolegang. Debutplaten Barefoot kom i 2001, til svært gode kritikker fra et samlet pressekorps.

Både Marias andre og tredje plate fikk spellemannsnominasjoner, og ved sin fjerde utgivelse i 2006 hadde hun turnert, gitt ut musikk og spilt konserter rundt om i Asia, USA og Europa. Maria har sunget i både dåp og konfirmasjon til prinsesse Ingrid Alexandra og i 2008 deltok Solheim på Kronprinsesse Mette Marits salmeplate «Sorgen og gleden». I 2009 gav hun ut singelen «Rom For Alle» som solgte til platina og lå flere uker på VG-listens førsteplass for solgte singler. I

2013 og 2019 mottok Maria Statens ettårige kunstnerstipend for sin låtskriving. Solheim inngikk et samarbeid med NRK Super i 2012, og skrev flere sanger for barnekanalen. Samarbeidet førte til et fast samarbeid med tidligere NRK Super profil Silje Sirnes Winje. Duoen mottok i 2020 Spellemannspris for sin andre utgivelse «Bråkebøttebaluba».

I 2019 var hun låtskriver og artist på EP-en «Blåtoner», et samarbeid med artistene Ole Børud og Lewi Bergrud. Maria Solheim jobber for øyeblikket med sitt syvende soloalbum med forventet utgivelse i 2021.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: