SISTE RYKTER!

NRK holder kortene tett til brystet. Låtene og artistene til den norske finalen i Melodi Grand Prix presenteres førstkommende fredag 25. Januar. Lanseringen vil streames på nett og direkte på NRK2 kl 12.15, og engasjementet blant fansen er stor foran årets finale.

Hvis årets Melodi Grand Prix blir som fansen i forskjellige diskusjonsforum tror, så vil årets konkurranse bestå av mange kjente ansikter.

Chris Medina er nå det heteste tipset på hvem vi får se i MGP 2019. Amerikaneren bak superhiten «What are words». Låta levde i hele 24 uker på VG-lista.

Chris har fått seg norsk kjæreste, og de bor sammen – i Norge. En ypperlig mulighet til et comeback, og hvorfor ikke prøve seg i MGP? Også VG kan fortelle at Chris skal være klar for Melodi Grand Prix-finalen.

Fra en Chris til en annen: Chris Holsten. Unggutten kom langt i siste utgave av NRK`S «Stjernekamp». Vi har tidligere skrevet en artikkel om at vi gjerne ser Chris i Melodi Grand Prix. Kanskje går ønsket vårt i oppfyllelse. Ifølge hans turneliste så har han heller ingen konserter på gang i tiden frem til MGP – eller i tiden opp mot Eurovision i mai…

Et annet tips, og håp, er at selveste Sigrid stiller opp i MGP! Jenta som har gjort internasjonal karriere, og som selveste BBC utropte som den artisten med «Den mest spennende musikken» i 2018.

 

Untitled design (35).png

 

Jowst og Aleksander Walmann representerte Norge i Eurovision for to år siden. Sammen tok de «Grab The Moment» til en sterk 10.plass i den internasjonale finalen. Vi vet allerede at Jowst og Kjetil Mørland sammen har komponert et bidrag som er innsendt til et av de europiske landene. Som vi tidligere har skrevet, sikter vi til Norge og Melodi Grand Prix. Hvem som eventuellt fremfører denne låta er vi imidliertid mer usikker på. Det kan være ODA som tidligere har deltatt i MGP. Vi vet at ODA lanserer en låt den 25.januar, og et 30 sekunders klipp av denne sangen ligger åpent ute på nettet. Vi  tviler allikevel på at dette er sangen som skal delta i MGP. Hadde så vært tilfelle, så tror vi NRK hadde gjort det som kunne gjøres for å sperre denne fra publisering flere uker før finalen.

Kjetil Mørland (Mannen bak «A monster like me» i 2015 og Rebeccas andreplass i fjorårets MGP) har ved flere anledninger uttalt på sosiale medier at en ny låt er på vei. Han har også sagt at musikken han planlegger å lansere er noe uvant for han i musikkstil – og det er der vi tror samarbeidet med Jowst kommer inn. Kanskje prøver Mørland lykken nok en gang. Denne gang i et prosjekt med de som har deltatt i MGP to år på rad – Jowst – og Aleksander Walmann? Eller deltar Aleksander som soloartist også denne gangen, – som i fjor?

Vi har tidligere sagt at vi også tror Erlend Bratland blir å se i årets Melodi Grand Prix. Vi tror tiden er inne for et comeback for Erlend, og etter ryktene heter låten «Amazing». Vi krysser fingrene for at den er akkurat det.- Amazing!

Alexandra Joner deltok i MGP i 2015, med låten «Cinderella».

Hun skal nå være aktuell for et comeback. Ryktene på norske og internasjonale Eurovisionforum, vil ha det til at hun stiller opp sammen med en rapper med samisk bakgrunn.

MGP handler ofte om hvilke stjerner som stiller opp, for å kaste glans over konkurransen. Det er allikevel ikke alltid at de mest kjente artistene stiller med de sterkeste bidragene.

MGP har også de siste årene blitt en scene for «nye stjerneskudd». Noen fugler har visket oss i øret at IDOL-deltaker Carlisle Sienes kan bli å se i Oslo Spektrum. Han nådde frem til semifinalen i siste utgave av IDOL på Tv2, og fikk mange beundrere på veien i konkurransen.

SÅ spekuleres det stort…

I følge rykter skal også en «uventet artist» stille opp i årets MGP. Denne artisten skal være omtalt som en «institusjon innen norsk musikkliv».  En artist som ingen hadde klart å gjette på som kandidat til konkurransen. På internasjonale forum spekuleres det i mange navn. Morten Harket, vokalisten i A-ha, er et av dem. Vi tviler, men det er verdt å nevne.  Morten Harket var også en av programlederne under Eurovision Song Contest i Oslo 1996. Noen navn som også dukker opp i rykteflommen er DDE og The September When.

Rykter og spekulasjoner rundt Melodi Grand Prix øker nesten i styrke for hver dag før lanseringen av de norske låtene. NRK har uttalt at de har som mål å vinne Eurovison i nær fremtid, og det fører til at forventningene skrues opp.

Hvem som trer frem på podiet i studioet på Marienlyst førstkommende fredag, vet bare den innerste sirkelen i NRK. MGP-general Stig Karlsen er taus som en østers. Akkurat slik det skal være. Aldri før har NRK holdt kortene tettere inntil brystet enn nå.

Mange fans ønsker seg Astrid S, Alan Walker og Kygo i Melodi Grand Prix. Artister som de siste årene har satt Norge på kartet.

Norge får mange sterke konkurrenter i Tel Aviv, og vi krysser fingrene for at Melodi Grand Prix har noen kanonlåter på lager. Svaret får vi om bare 4 dager…

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: